„Z-kanalai“ išprotės. Oficialu. Dekretas Nr. 51/2024. Ką įsakė Zelenskis  ()

Tai yra techninis pranašumas, kuris, vyriausiojo vado nuomone, gali tapti lemiamu mūšio lauke ir nuvesti šalį į pergalę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-08 „Z-kanalai“ išprotės. Oficialu. Dekretas Nr. 51/2024. Ką įsakė Zelenskis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialu. Antradienį, vasario 6 d., Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė dekretą dėl nepilotuojamų sistemų pajėgų Ukrainos ginkluotosiose pajėgose sukūrimo.

Dekretas buvo paskelbtas oficialioje Prezidento biuro svetainėje.

Vakare svetainėje pasirodė dekretas Nr. 51/2024 „Dėl gynybos pajėgų pajėgumų didinimo“. Jame prezidentas paveda ministrų kabinetui ir šalies kariuomenės generaliniam štabui „išplėtoti klausimą dėl nepilotuojamų sistemų pajėgų kūrimo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų struktūroje“.

Pastebėta, kad tai turėtų būti atskira pajėgų rūšis, kurios specializacija – bepiločių sistemų naudojimas ne tik ore, bet ir sausumoje bei vandenyje. To neturi niekas kitas pasaulyje.

Kai bus išspręsti visi organizaciniai klausimai, projektas bus pateiktas tvirtinti Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybai.

Atkreipkite dėmesį, kad praėjusią savaitę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas generolas Valerijus Zalužnas paskelbė savo sensacingą straipsnį, kuriame apibrėžė Ukrainos gynybos pajėgų ateities strategiją kare su Rusija.

 

Jame jis rėmėsi būtent nepilotuojamomis sistemomis. Tai yra techninis pranašumas, kuris, vyriausiojo vado nuomone, gali tapti lemiamu mūšio lauke ir nuvesti šalį į pergalę.

Jau dabar Gynybos pajėgos turi atskirus dalinius, kurie specializuojasi naudoti išskirtinai bepilotes sistemas. Visų pirma, tai yra SBU specialiųjų operacijų centras „A“, 385-oji jūrų nepilotuojamų specialios paskirties sistemų brigada, priklausanti Ukrainos kariniam jūrų laivynui ir kt. Netgi Rusijos Z-kariniai ekspertai nenoriai pripažįsta jų aukštą efektyvumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(187)
(3)
(184)

Komentarai ()

Susijusios žymos: