[ŽT] 18% miesto. „Per kanalizacijos sistemas...“ Šokiruojantys įvykiai  ()

Rusijos okupacinės pajėgos veržiasi į Avdijivką patirdamos didžiulius nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinės pajėgos veržiasi į Avdijivką, Donecko sritį, patirdamos didžiulius nuostolius. Padėtis mieste labai sunki, sakė buvęs Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) darbuotojas ir karo analitikas Ivanas Stupakas.

„Matėme pranešimą, kad 18% miesto jau užgrobė Rusijos Federacija. Dar gruodį išgirdome vyriausiojo vado Zalužno pranešimą, kad laukia du ar trys mėnesiai ir kad miestas greičiausiai bus paliktas. Ir mes matome, kaip Rusijos kariuomenė žengia į priekį naudodama kanalizacijos sistemas, kai kur apkasus, jie bando užeiti į užnugarį ir nutraukti kelią, jungiantį mūsų garnizoną su pagrindinėmis bazėmis“, – sakė jis FREEDOM.

Stupakas pridūrė, kad Avdijivkos puolimai nesiliauja nuo 2023 metų spalio. Įvairiais skaičiavimais, Rusija ten „paliko“ apie 13 tūkstančių okupantų ir kelis šimtus tankų bei šarvuočių.

 

„Tai yra, Rusijos Federacijos veržimasis į priekį ir teritorijų paėmimas atneša didžiulių nuostolių. Šis miestas nesuteikia strateginio pranašumo niekam, nėra ir kažkokio greitkelio atviram veržimuisi į tolimesnes gyvenvietes“, – teigė jis ir pažymėjo, kad Avdijivka rusams yra tik politinis tikslas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: