„Bus 1 155 000 sviedinių. Dabar jau garantuotai.“ Borrellis požemiuose. Kas nutiko (Video)  (3)

Borrellis išgyveno Rusijos raketų ataką Kyjive ir pažadėjo daug sviedinių iš ES.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES vyriausiasis diplomatas Josepas Borrellis per bendrą spaudos konferenciją su Ukrainos ministru pirmininku Denysu Šmyhaliu teigė, kad iki metų pabaigos ES šalys Ukrainai perduos 1 mln. 155 tūkst. sviedinių.

Borrellio teigimu, ES didina sviedinių gamybos pajėgumus. Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios šis skaičius jau išaugo 40 procentų. Jis davė konkretų skaičių. Iki metų pabaigos Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės milijoną ir 155 tūkstančius artilerijos sviedinių iš Europos.

„Bus 1 155 000 sviedinių. Dabar jau garantuotai“, – sakė jis.

Be to, ES vyriausiasis diplomatas patvirtino, kad Ukraina remia neapmuitintą žemės ūkio produktų eksportą, nepaisant kai kurių Bendrijos šalių ūkininkų ir vežėjų asociacijų pasipriešinimo.

Pasak Ukrainos ministro pirmininko Šmyhalio, tęsiamos derybos dėl sankcijų Rusijai sustiprinimo ir teisinio mechanizmo, leidžiančio konfiskuoti įšaldytą Kremliaus turtą, skirtą Ukrainos atkūrimui, sukūrimo.

Atkreipkime dėmesį, kad Borrellis buvo priverstas slėptis požemiuose nuo Rusijos raketų atakos, kurią Kyjivas patyrė vasario 7 d.

Vėliau Borrellis apsilankė įmonėje, kur pagaminama apie pusantro tūkstančio bepiločių orlaivių, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudoja naikindamos priešą.

Pasak diplomato, neseniai priimtas ES lyderių sprendimas skirti Ukrainai 50 milijardų eurų per ketverius metus leis Kyjivui kovoti su Rusijos agresija ir užtikrinti finansinį stabilumą.

„Kad būtų pasiekta taika, karą reikia laimėti“, – rašė Borrellis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(6)
(144)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: