Naujos švediškos čerpės šildo namus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ar_as? 2010-10-19 13:28
O kam dar reikia to stiklo viršuje? Negi negalima iškart kloti tamsios vandeniui nelaidžios medžiagos? Manau kad taip nereiktų mokėti už stiklą, o ir būtų išvengta nors ir minimalių dėl jo atsirandančių energijos nuostolių..?
T 2010-10-19 13:30
Tikai įdomus sprendimas. Jei būtu tokios čerpė, kurios praleistu saulės spindulius, bet neišleistu šilumos, visai kitas reikalas. Sakykim jei jų viduje būtu vakuumas, tai kita kalba. Koks vakuumas yra šilumos laidininkas nežinau. Priminsiu, kad Lietuvoje į 1 kvm patenka 1000 kWh šilumos per metus.
andriulis 2010-10-19 14:28
Kiek as suprantu stiklas yra tam, kad ilgiau islaikytu siluma. Tikriausiai tos cerpes bus tusciavidures. Del ikaitinimo, tai jos ir neikaitins iki tiek, bet leis maziau sunaudoti energijos, ar tai butu dujos,elektra ar cetralizuotas sildymas. Va sitame lietuvos name panasi sistema naudojama: http://www.statyk.eu/numerio_tema?item=286
immortallt 2010-10-19 14:53
T, jei naudoji grindini sildyma, tai uztenka tau ir 25 laipsniu. Ar_as?, manau jie jau ta tikrai apgalvojo
Paberzis 2010-10-19 15:05
Genialu kas paprasta Čerpė atlaiko fizines apkrovas (vėjo, sniego, lietaus), tačiau ji (nesvarbu ar stiklinė, ar molinė, galų gale ar kita stogo danga) nekuriama, kad būtų geras izoliatorius. Tam skirta yra mineralinė vata, kai kuriais atvejais polistirolas ar kitos medžiagos. Todėl juoda plėvelė negali būti paskutinis sluoksnis. Pati plėvelė prie čerpių nesiliečia, t.y. tarp jos ir stogo dangos yra oro tarpas, o kaip žinia, oras yra geras izoliatorius. Todėl šilumos nuostoliai yra nedideli, lyginant su tuo, kiek šilumos iš plėvelės paimtų po ja priverstinai varomas oras. Man tik įdomu, vasarą taip suprantu oras cirkuliuotų po plėvele ir galiausiai būtų išleidžiamas į lauką, o ne į patalpą, taip mažinant stogo temperatūrą.
ligonis 2010-10-19 19:06
na kurie stebisi, kad cia gali veikt, turbut nera mate siltnamiuose stovinciu juodu vandens backu. pasidares turiu maza vandens sildytuva vasarai. juodas radiatorius ikistas i deze su stikline siena(kad vejas neausintu, to ka saule prikaitina) - labai lengva nusidegint rankas, nes greit pasildo vandeni. paprastesni bandymas: 5l butelis(kur vanduo buna) perpjautas, i ji pakabinamas juodas alaus butelis(nudazytas juodai) ir pripilama vandens. turi ir termosa ir vandens sildytuva
immortallt 2010-10-19 20:50
Paberzis, kaip as supratau, tai karstis nuo stogo yra atiduodamas i zeme po namu (na cia turbut jeigu su geoterminiu sildymu). Taip saules poveikio karstis sumazinamas ir ziemai biski gal pigiau bus sildyt, nes zeme isisildei
bahuriux 2010-10-20 00:15
Puiki ideja. Beja jau ir lietuvoj maciau keleta namu projektu kur kubo formos namas apdetas stiklu http://www.archipelag.lt/namu-projektai ... m=1&Type=3 http://www.archipelag.lt/namu-projektai ... m=1&Type=3 (cia nereklama, tiesiog nemaciau nieko panasaus kitur) va cia tai potencialas, dar ir kaimynam silumos galetum parupinti. Tik nezinau kur tiek silumos deti vasara. O siaip kolkas pasyvus namai su kazkokiais atsinaujinancios energijos prietaisais yra tikrai paskutinis technologijos ir mados klyksmas. PS skandinavu architektams vs lietuviu, ar europieciu sleptis su savo tradiciniais minimalistiniais namu projektais.
Alfa 2010-10-20 07:26
Koks dar klausimas, jei jų išbandyta? Be to ir taip aišku, kad paprasta šilumos neišleisti, nes jau žmonės seniai yra išradę šiltnamius. Na, jei nori moksliškiau, tai polietilenas ar stiklas lengvai įsileidžia didesnio dažnio saulės spindulius, bet pro jį sunkiai praeina mažesnio dažnio, tiek energijos neturintys šiluminiai spinduliai.
Alfa 2010-10-20 07:33
Beje, Lietuviai irgi gali panašų biznį daryti su šildymo medžiagomis. Girdėjau, kad VU Chemijos fakultete išrastos kažkokios medžiagos namų sienų šiltinimui. Tik nėra kam užsiimti tuo projektu. Valdžia tik ragina užsiimti smulkiu verslu (dar ir ragina, bet nepadeda), iš kurio valstybė nepraturtės, bet nė nemėgina pradėti tokių statybinių medžiagų gamybos. O joms užsienio rinkoj jau iškart vieta yra.
andriulis 2010-10-20 10:01
Alfa - cia gal kalbi apie dazoma-tepama mase ant sienos kuri 1mm storio atstoja putplasti 5cm? Girdejau yra naujove sienu siltinimui. Toks kaip dazas ant sienos, kuris gerai laiko siluma plius kvepuojantis, ne taip kaip puta. Manau greitu laiku isplis ir nebus tikslo namo siltinti puta,kai galesi kambari is vidaus apsisildinti. Nano technologijomis gamintas produktas. Tik kiek tai yra tiesa ir kokia apytiksle kaina tiksliai nzn.
Paberzis 2010-10-20 11:41
Andriuli, atitvarų šildymas iš vidaus yra pats prasčiausias sprendimas ir taikomas tik tada, kai nėra galimybės šildyti iš lauko. Statant naujus namus, ar rekonstruojant senus, šiluminė izoliacija turi būti dedama iš lauko pusės, arba dedama tarp išorės apdailos ir atraminių konstrukcijų. Kodėl taip yra? ogi todėl, kad drėgmė ir šaltis eina per visas namo konstrukcijas, tad šildydamas iš vidaus turėtum šildyti ne tik sienas, bet ir lubas bei grindis.
Nerkashis 2010-10-20 14:41
http://www.zir.lt/e107_plugins/forum/fo ... c.php?4448