„Jie leido.“ Metami „Ka-52 Alligator“. Prasideda galingi smūgiai  ()

Avdijivkoje rusai imasi desperatiškų priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkos srityje okupantai bando įtraukti absoliučiai viską, įskaitant atakos sraigtasparnius „Ka-52 Alligator“, kurie, anot rusų propagandos, neva neturi analogų.

Tai, kad esame liudininkais, kaip numušami rusų atakos sraigtasparniai „Ka-52 Alligator“, apie kuriuos seniai nebuvo girdėti, byloja apie tam tikrą okupantų desperaciją. Okupantai bando fronte panaudoti absoliučiai viską, kas bėga, šliaužia, skrenda ir vaikšto.

Tai pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų rezervistų tarybos pirmininkas Ivanas Timočko interviu su Jelena Kirik „YouTube“ kanalui „Sejčas“.

Pasak karo eksperto, paprastai Ka-52 šiuolaikiniame kare naudojamas daugiau kaip oro artilerija arba papildoma priemonė, kai nepakanka artilerijos. Tai net ne tiek ginklas, kiek įvaizdžio reikalas. „Alligator“ yra labai išreklamuotas sraigtasparnis, kuris esą neturi analogų, be to, Rusijoje tokių modelių yra nedaug. Pusė jų arba numušta, arba nebeveikia.

„Suprantame, kad jei jie (rusai – red.) tai leido, juos kažkas labai skubina. Žinoma, tai politinis klausimas, – aiškino analitikas. – V. Putinui politinis karo vedimo tikslingumas jau seniai išėjo į pirmą planą, išstumdamas strateginę ar karinę logiką.“

 

Kaip pažymėjo Timočko, Putinas turi problemų su tuo pačiu Nadeždinu, kuris propaguoja antikarinę programą. Atsižvelgiant į tai, Rusijos prezidentui reikia pademonstruoti visuomenei tam tikras pergales. Jis nori euforiškai viską suvaidinti, kad pasitaikytų proga išeiti kur nors Maskvoje ar Sankt Peterburge, o jo ruporai galėtų šaukti „Goida“ (kovinius šūksnius – red.).

„Putinui turėjo būti netikėta, kad didelė dalis Rusijos gyventojų vis dėlto nenori karo. Ir dabar, norėdamas Rusijos karinei kampanijai suteikti šiek tiek ryškių spalvų, jis daro didelį spaudimą karinei vadovybei“, – reziumavo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(14)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: