„Vokiečių COBRA yra kažkas neįtikėtino. 40/40. Rusams yra nepasiekiama svajonė.“ Galinga žinia. Ką gavo Ukraina  ()

Analitikas pabrėžė, kad priešui šiuo atžvilgiu taip pat nesiseka taip sklandžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pat Rusijos ir Ukrainos karo pradžios Ukraina niekada nebuvo pilnai aprūpinta sviediniais. Ukrainos ginkluotosios pajėgos niekada neiššauna daugiau kaip 10 000 sviedinių per dieną. Tai Ukrainai neįmanoma užduotis.

Intensyvesnio ginklų pristatymo laikotarpiais Ukraina pasiekdavo 5000–7000 vnt. iššaunamų sviedinių per dieną lygį, bet dabar viskas nukrito į 2000 vnt. per dieną lygį.

Tačiau tai nereiškia, kad viskas prarasta.

Apie tai kalba Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Petro Černikas.

Analitikas pabrėžė, kad priešui šiuo atžvilgiu taip pat nesiseka taip sklandžiai. Jei 2022 metų vasarą rusai sunaudodavo nuo 45 000 iki 80 000 sviedinių per dieną, tai dabar šie skaičiai sumažėjo iki 15 000 vnt.

Ką daro Ukraina, kai baigiasi amunicija?

Šiandien Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms naudingos efektyvios priešpriešinės baterijos sistemos, tokios kaip AN/TPQ-36, AN/TPQ-48, AN/TPQ-50, kurios yra daug geresnės nei rusų.

„Vokiečių COBRA yra kažkas neįtikėtino. Iki 40 km atstumu ji gali apskaičiuoti ir iš karto parodyti iki 40 pabūklų koordinates. Priešas nieko panašaus neturi ir neturės, o tokie sviediniai kaip M982 „Excalibur“ rusams yra nepasiekiama svajonė“, – sakė Černikas.

 

Karo analitikas pridūrė, kad karas vis dar 95 % yra artilerijos karas, todėl sviedinių problemą, žinoma, verta spręsti. Bet ne visai teisinga sakyti, kad viskas taip blogai, kad Ukraina neturi kuo ir ko šaudyti, ir viskas greitai baigsis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(1)
(153)

Komentarai ()

Susijusios žymos: