Zelenskis turi tai suprasti. „Karių moralė nukrito iki žemiausio lygio. Beatodairiškos gynybos romantika baigėsi.“ Skelbiamas didelis pavojus  ()

Generolo Valerijaus Zalužno atleidimas paveikė Ukrainos karių nuotaiką ir privertė nerimauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolo Valerijaus Zalužno atleidimas paveikė Ukrainos karių nuotaiką ir privertė nerimauti.

Kaip rašo „The Sunday Times“, per dvejus karo metus karių moralė nukrito iki žemiausio lygio, daugeliui jų reikia pertraukos. Pažymima, kad viltis, kurią kadaise teikė iškilių Ukrainos gynėjų žygdarbiai, miršta Ukrainą apėmusiame poziciniame kare – „mėsmalėje“.

„Ukraina nepralaimi. Tačiau jai dabar labiau nei bet kada reikia pagalbos. Ukrainai turi būti suteikta tai, ko jai reikia, kad ji laimėtų. Jai reikia oro gynybos, orlaivių, tolimojo nuotolio raketų sistemų ir amunicijos“, – rašoma publikacijoje.

Leidinys rašo, kad visiška Putino pergalė mažai tikėtina, tačiau gali būti, kad Rusija ruošiasi įsikišti į Baltijos šalis, Moldovą ir net Lenkiją:

„Strategiškai  – JK ir likusiai Europai gresia didelis pavojus.“

„Yra daug veiksmų, kurių Kyjivo vadovybė gali imtis, kad pasiektų šį tikslą, bet jei kalbėtume apie kariuomenę vietoje, generolų pertvarkymas neatrodo vienas iš jų... Tai, kad prezidentas Zelenskis šiuo momentu nušalino aukščiausią šalies generolą, kariuomenei atrodo keista. Labiausiai nepatenkinti kariai Syrskį pavadino „patrankų mėsos generolu“, jie kalba apie didžiulius nuostolius Bachmute, kur Syrskis vadovavo  pastaruosius 18 mėnesių. Kita vertus, jis vadovavo Ukrainos žaibiškam puolimui Charkivo srityje 2022 m. rudenį ir priėmė svarbiausius sprendimu, kad apsaugotų Kyjivą“, – rašo „The Sunday Times“.

 

Vieną iš generolo Zalužno atleidimo priežasčių Zelenskis įvardijo kaip norą padidinti kariuomenės technines galimybes: „Kariuomenės veiksmai turi tapti technologiškai pažangesni. Bendroji vadovybė turi būti perkrauta.“

 

Kartu, kaip priminė leidinys, Zelenskio neįtikino gruodį pateiktas Zalužno prašymas dėl pusės milijono naujų karių.

„Tačiau ankstesnės beatodairiškos gynybos romantika baigėsi. Zelenskis turi tai suprasti. Norint nugalėti Rusiją, kaip prieš atleidimą pažymėjo generolas Zalužnas, reikia karių“, – apibendrino leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(4)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: