Kur dingo dešimtys lėktuvų ir sraigtasparnių? Rusiją drebina „oro“ skandalas. Skelbiamos netikėtos detalės  ()

FSB atliko kratas Rusijos federalinėje oro transporto agentūroje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-13 Kur dingo dešimtys lėktuvų ir sraigtasparnių? Rusiją drebina „oro“ skandalas. Skelbiamos netikėtos detalės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusiją drebina „oro“ skandalas. Kur dingo dešimtys lėktuvų ir sraigtasparnių?

Nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios iš Rusijos buvo išgabenti 59 lėktuvai ir sraigtasparniai, dalis orlaivių vėliau panaudoti kare Ukrainos pusėje.

Rusijos leidinio „Izvestija“ duomenimis, FSB atliko kratas Rusijos federalinėje oro transporto agentūroje („Rosaviacija“), jai iškeltos baudžiamosios bylos dėl neteisėto 59 civilinių orlaivių ir sraigtasparnių išvežimo iš Rusijos jurisdikcijos nuo 2022 metų kovo iki 2023 metų birželio. 36 iš jų Federalinė oro transporto agentūra išregistravo dėl pardavimo užsienyje, aštuoni iš jų buvo parduoti „nedraugiškoms šalims“.

Tuo pačiu metu, anot leidinio šaltinių, trys sraigtasparniai Mi-8 vėliau dalyvavo kare Ukrainos pusėje, o Il-76 gabeno krovinius su išjungtais atsakikliais, kad nuslėptų informaciją apie savo judėjimą.

Leidinio teigimu, būtent dėl ​​šios istorijos 2023 metų rugsėjį atsistatydino Aleksandras Neradko, 14 metų vadovavęs Federalinei oro transporto agentūrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: