„Jie apžaidė rusus senamadiška šautuvų ugnimi.“ Fenomenalu. Kas nutiko rusų tankų divizijai (Foto)  ()

„Ukrainiečiai tiesiog apžaidė rusus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandydamas užimti keletą kvadratinių mylių sunaikintos ir ištuštėjusios Avdijivkos, Kremlius prarado beveik visą tankų diviziją – 214 vienetų. Šis skaičius sudaro dešimtadalį šiuo metu Ukrainos teritorijoje esančių tankų.

Didžiuliai Rusijos Federacijos nuostoliai, patirti iki 2024 m. vasario 11 d., pateikti „Forbes“ straipsnyje, remiantis analitikų duomenimis iš atvirų šaltinių.

Iki Sovietų Sąjungos žlugimo 10 000 motorizuotųjų karių divizija „ant popieriaus“ turėjo 220 tankų.

„Nuo Avdijivkos puolimo, prasidėjusio spalio pradžioje, 2-oji ir 41-oji  Rusijos jungtinės ginkluotės armijos prarado 214 tankų. Daugiausia T-72 ir T-80, bet tarp jų yra ir keli aukščiausios klasės T-90. Tuo tarpu Ukraina  Avdijivkoje ir aplink ją prarado tik 18 tankų“, – rašo „Forbes“.

Rusijos tankų nuostoliai Avdijivkos rajone sudaro daugiau nei dešimtadalį visų tankų, kuriuos Rusijos kariai turi Ukrainoje.

„Ukrainiečiai tiesiog apžaidė rusus minomis, artilerija, bepiločiais orlaiviais, raketomis ir senamadiška šautuvų ugnimi iš įtvirtintų pozicijų. Ir jie tai padarė nepaisant to, kad pritrūko amunicijos po to, kai respublikonai pradėjo blokuoti JAV pagalbą Ukrainai“, – rašo leidinys.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(2)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: