Kinija – 4700. JAV – 3300. Rusija – vos 800. Kremlius pažemintas Saudo Arabijoje (Foto)  ()

Kinijos ekspozicijos plotas penkis kartus viršijo rusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija padarė tvirtą pareiškimą „Pasaulio gynybos parodoje 2024“ (WDS 2024) Saudo Arabijoje, pristatydama platų karinės įrangos asortimentą. Be kitų ginklų, buvo demonstruojami įvairūs bepiločiai orlaiviai, naikintuvai, raketos oras-oras, ilgo nuotolio oro ir priešraketinės gynybos sistemos, prieštankiniai ginklai. Tai pranešė „Breaking Defense“ stebėtojai.

Leidinio autoriai pažymi, kad „Pasaulio gynybos paroda 2024“ tapo galimybe Kinijos karo pramonei pranokti konkurentus pasaulinėje arenoje.

Ir nors Kinijos kompanijos pristatė platformų ir ginklų kolekciją, pranokstančią Amerikos ir visus kitus tarptautinius paviljonus, norintys pamatyti natūralaus dydžio serijinius naikintuvus ar karo laivus nusivylė: parodoje buvo galima pamatyti tik mažus modelius.

 

Tačiau Kinijos įmonės užėmė didžiausią paviljoną. Kinijos ekspozicijos plotas buvo 4668 m2. Tai didžiausias rodiklis tarp visų tarptautinių dalyvių. Pavyzdžiui, Turkija užėmė 4355 m2, JAV – 3335 m2, o Rusija kiek daugiau nei 800 m2.

 

Tarp įdomiausių parodoje pristatytų kiniškų sistemų buvo:

  • dronas „Wing Loong II“;
  • 35 mm priešlėktuvinis pabūklas LD-35;
  • viršgarsinis priešlaivinės raketos CM-302 modelis;
  • oras-žemė raketų šeima „Blue Arrow“;
  • prieštankinė raketa „Red Arrow 12E“;
  • 155 mm valdomas sviedinys GP155B.

Stebėtojai pridūrė, kad Kinijos gamintojų, bandančių išplėsti savo veiklą Artimuosiuose Rytuose, mastas JAV pareigūnams tikriausiai kelia nerimą. Tačiau juos gali paguosti tai, kad Kinija nesulaukė jokių naujų užsakymų, bent jau viešai parodos metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(11)
(127)

Komentarai ()