„Jie atšliaužia naktį. O vietoj apsauginės plokštelės įsideda...“ Neįtikėtina. Ką daro okupantai  (1)

Mūšiai dėl Avdijivkos tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšiai dėl Avdijivkos tęsiasi, rusų okupantai bando keisti taktiką.

Apie tai teletono metu kalbėjo 59-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados, pavadintos Jakovo Handziuko vardu, karininkas Serhijus Cechockis. Jis priminė, kad grėsminga situacija aplink Avdijivką gyvuoja jau šešis mėnesius, priešo ketinimai nepasikeitė – norima išmušti ukrainiečių gynybos pajėgas iš savo pozicijų, bet nepavyksta.

„Šiai dienai niekas nepasikeitė. Pozicijos Avdijivkos šonuose laikosi. Priešas masiškai atakuoja dronais. Įsibrovėliai ypač aktyviai naudoja kasetinę amuniciją“, – sakė karys. Anot jo, dėl prastų oro sąlygų, priešas jau antrą dieną nenaudoja technikos.

Pareigūnas papasakojo, kad priešas keičia taktiką ir griebiasi gudrybių. „Jie atšliaužia naktį, tyliai laukia ryto ir, kai tik gaidžiai pradeda giedoti, jie bando pasiekti mūsų pozicijas“, – sakė Cechockis.

Jis neatmeta galimybės, kad, nepavykus užimti miestą iki Rusijos pseudo prezidento rinkimų, priešas gali surengti masinį miesto puolimą. „Bet mes tam taip pat pasiruošę“, – pabrėžė gynėjas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas sakė, kad prie Avdijivkos kovoja įvairūs Rusijos Federacijos daliniai. „Mūsų sektoriuje tai pirmasis kariuomenės korpusas, kurį sustiprina išsigandusios ir demoralizuotos „Štorm-Z“ grupės. Taip pat yra karinių specialiųjų pajėgų, turinčių gerą pasirengimą“, – sakė jis.

 

Anot jo, perimtuose pokalbiuose, okupantai skundžiasi, kad jiems „nesaldu“, nepaisant to, kad turi pranašumą su artilerija. „Jie pripažįsta, kad Ukrainos kariai „duoda jiems velnių“, o Ukrainos žvalgyba, būtent oro žvalgyba, yra geresnė“, – sakė Cechockis. Anot jo, buvo atvejų, kai paimtų į nelaisvę rusų kūnus saugančiuose šarvuose vietoj apsauginės plokštelės buvo aptikta degtinė. „Tai yra, jie eina į mūšio lauką ir vietoj apsauginės plokštelės įsideda degtinę“, – sakė pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: