„Situacija kritinė. Gali būti didžiulis katilas.“ Košmaras fronte  ()

Situacija fronte reikalauja neatidėliotino sprendimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasdien didėja karinio katilo grėsmė Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Avdijivkoje, nes šiame fronto ruože (kaip ir kituose) trūksta personalo ir amunicijos.

Dar anksti kalbėti apie bendrą katilą, tačiau jo grėsmė kasdien didėja. Rusai veržiasi iš šiaurės, bandydami prasiveržti pro ukrainiečių gynybą, tačiau iš pietų jie ne tokie aktyvūs, nes ten geriau laikosi Ukrainos kariai.

Tai interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novin“ papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Olegas Ždanovas.

Pasak karo eksperto, taip pat kyla grėsmė iš dalies apsupti Ukrainos karius, bent jau paskutinės paros parodė, kad toks pavojus gana tikėtinas Avdijivkos pietryčiuose.

„Situacija yra kritinė ir reikalauja nedelsiant priimti sprendimą: arba kariuomenės pastiprinimą, jei yra rezervų, arba sprendimą atitraukti mūsų karius dėl apsupimo grėsmės pačioje Avdijivkoje“, – sakė O. Ždanovas.

Savo ruožtu Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevgenijus Dikij taip pat pažymėjo, kad Ukrainos kovotojams vis sunkiau išsilaikyti Avdijivkoje dėl dviejų esminių problemų: žmonių ir sviedinių trūkumo. Dėl pirmosios problemos kalta tik užnugario Ukraina, o dėl antrosios – tik Donaldas Trumpas ir jo pakalikai.

 

„Avdijivkoje šios dvi problemos susilieja į vieną. Žinome, kad ten išvyko rimtas ir reikšmingas pastiprinimas. Ar jie susitvarkys, jeigu nebus apšaudymų, pamatysime. Bet, vienareikšmiškai, bus mėginama pakeisti situaciją, įvedant naujas pajėgas“, – sakė Dikij.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(8)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: