„Jo nenugalėjo nei 1812 nei 1941 metais.“ Į kovą stoja slaptas priešas (Video)  (1)

Nuo šio „slapto priešo“ nėra jokios gynybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į kovą stoja slaptas priešas. Tiek Ukrainos gynėjus, tiek okupantus stabdo purvynas. Tai yra vadinamoji rasputica, prieš kurią kadaise kovojo Napoleonas Bonapartas ir Adolfas Hitleris.

Rasputica – rusiškas terminas, reiškiantis du metų sezonus – pavasarį ir rudenį, kai keliauti neasfaltuotais keliais ar per šalį tampa sudėtinga dėl purvo sąlygų, susidariusių dėl lietaus ar tirpstančio sniego. Rasputica taip pat reiškia kelių sąlygas abiem laikotarpiais.

Šio slapto priešo nenugalėjo nei Napoleonas Bonapartas 1812, verždamasis į Rusiją, nei Adolfas Hitleris 1941 m. Abiem atvejais purvas sukėlė logistinių problemų.

Ukrainos kariai parodė vieną iš fronto sričių, kur purvas artimiausiomis savaitėmis apsunkins kovas.

 

Rasputica Ukrainoje paprastai yra abiejų pusių problema, tačiau rusams tai reiškia, kad jiems bus daug sunkiau pralaužti ukrainiečių gynybą. Dėl gilaus purvo efektyvus pėstininkų judėjimas fronte yra beveik neįmanomas.

Tai galioja ir transporto priemonėms, kurios – kuo jos sunkesnės, tuo lengviau gali įstrigti purve.

 

Taip pat verta pabrėžti, kad nepalankios oro sąlygos ne tik stabdo judėjimą ir galiausiai apsunkina kovas, bet ir padidina šaulių ginklų bei sunkiosios technikos gedimų dažnį. Dėl purvo ginklas gali užstrigti ar net visai tapti nenaudojamu.

Apsaugos nuo šio slapto priešo praktiškai nėra. Nors vikšrinės transporto priemonės paprastai daug geriau važiuoja purvynėmis nei ratinės, nereikia pamiršti, kad šioms mašinoms valdyti reikalingi kartu su įranga dirbantys kariai, kuriems dažnai dirbti panašiomis sąlygomis gali būti neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: