Vilnius perka skraidančias filmavimo kameras

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2010-11-12 02:56
O kokie viesiji pirkimai taves nejuokina ?
kestutisz 2010-11-12 09:08
Vaizdo perdavime esmė ne mėgėjai-nemėgėjai, o galimybėj turėti dažnį, galimybę pasistatyti mieste antenas ir pan. O del "kas supportą teiks" - kas kas, kas teikė įrangą tas ir supportins - ir gausis tiap, kad pati įranga tik ledkalnio viršūnė, ir už mokymą ją naudotis, supportą ir pan reikės realiai arba nuolat mokėti užsieniečiams, arba po metų, pasibaigus supportui ir nepavykus pramušti daugiau $, projektas guls/kris į sandėlį...
Arthuras 2010-11-12 11:12
Mažiau Discovery žiūrėkit, nes jums tai ne į naudą. "Ojoj kokie mes gudrus. O gal papasokosi kaip per 100 metru perduosi toki vaizda ? O jei per 1km kas tada ? Taip prasom placiau, jei toks gudrus esi. P.S Ismok cituoti zmoniskai, o ne su kabutemis...." "Padarytum pigiau ? Tai pirmyn tada.." Tu rimtai bukas. Skaityk ką rašiau ir galų gale PASIDOMĖK FPV technologijomis. Neketinu aš čia tau įrodinėt nuo nulio. Pradžiai bent propeleris.lt pavartyk. Kaip jau minėjo Kęstutis, bet kokiu atveju mieste reikės pristatyt antenų, kitaip toks aparatas veiks geriausiu atveju 2km spinduliu. Aš esu beveik įsitikinęs, kad su šituo projektu niekas neišdegs. Negalvokit, kad paleisi jį skraidyt ir pamirši. Pats pakils, pats pasikraus ir pan. Taip nebūna. Viską reikia PASTOVIAI prižiūrėt. Galų gale, pakils smarkus vėjas ir to sraigtasparnio stabilizavimo sistemos nieko padaryt nebegalės. Ir daug daug panašių situacijų. Suprogramuoti, kad jis skraidytų ratais, tikrai nėra sunku. Tuos tūkstančius galėtų tikrai panaudot efektyviau. Jei šis malūnsparnis viso labo bus prijungtas prie daugelio kamerų sistemos, tai bus nauda tokia pati, kaip ir iš kamerų autobusuose. Kur kas naudingiau būtų užpirkti 5-10 lėktuvų su FPV įranga ir esant reikalui, ar šiaip "reidų" metu paskraidyti virš miesto. Kainuotų kur kas mažiau, o efektas teigiamas. Reikėtų viso labo išmokti pulteliu valdyti keturių kanalų lėktuvą. Ir priežiūra kur kas paprastesnė.
kionig 2010-11-12 16:32
kionig 2010-11-12 16:43
. Taip viso sito projekto samata gausis didesne, nei cia deklaruojami 100k lt. Cia ir yra visa esme, kad uz 100 k lt gatava gauti sunku, bet lietuviai gana nagingi, tai ir galetu sutverti kazkoki dalykeli. Jei butu realus produktas ir zinomos visos jo charakteristikos, tada butu galima paskaiciuoti tikslesne samata kiek visa tai atseis is mokesciu moketoju bapkiu ir tada galima ziureti ar tai apsimokes. Bet visu pirma reikia atsakyti i klausima: kam ir kokia nauda is viso to.
Arthuras 2010-11-12 17:15
"Priedurni, nieko tu neparasei, o svaistaisi nepagristais argumentais. Cia tavo FPV nieko ypatingo neduos. Tai taip ir neatsakiai ka veiksi su tuo 1080p ? Gal cia savivaldybe uzsimojo Vilniaus peizasus filmuoti ? tai kaip ? Cia reikalinga realaus vaizdo perdavimo sistema. O ne kurioje irasineti, poto dar papildomai ja reikes isikelineti i pc. " Nieko aš su tais 1080p neveiksiu. Esmė tame, kad geros kokybės kameros - nebrangios ir toli gražu nesudaro didelės viso įrenginio kainos dalies. Dėl vaizdo perdavimo jau minėjau, kad bet kokiu atveju reikės daug antenų. "Aisku uzproginti keletai veiksmu nera sunku, bet suprogramuoti visa sistema paziuretume kaip tau iseitu. " Pastoviai tas sraigtasparnis turės būt perprogramuojamas su soft'o pagalba, kad skristų skirtingomis trajektorijomis. Žinoma, viskas GPS pagalba. "Taip, cia pati savivaldybe ir policija turi nuspresti ar jiem reikes tokiu dalyku ir gerai ivertinti ju naudinguma/funkcionaluma ir dar daug aspektu. O 100k vilniaus miesto savivaldybei nera daug, zinoma bus svaistomi mokesciu moketuju pinigai. " Tie 100k tikrai palyginus nedaug, tik svarbiausia, kad jie bus ištaškyti netikslingai ir nenaudingai. "Jei tik siaip paskraidyt, tai geriau ekipazas su viskuo susitvarkys, nei kol spes atskrist lektuvelis, na nebent is vietos paleidinejant, tai yra kazkiek naudos." Apmokyti ekipažai galėtų turėti tokius lėktuvus stebėti renginiams ir panašiai iš automobilio ar pan. Tai būtų tikrai labai naudinga. Dabar, kad ir sutvarkys viską su visom antenom ir kitais reikalais, vistiek tas sraigtasparnis reikalaus daug priežiūros. Jei kamera bus įjungta į bendrą sistemą, ir jos nestebės atskiras žmogus, tai vėlgi tuščia iš jos.
Nerkashis 2010-11-13 11:51
Dėl reikalingumo, straipsnyje gi rašė, kad policijos atstovas buvo stažuotėj ir jam rodė realią šio aparato naudą.
mytech 2010-11-15 21:20
"Buvo išklausyti AGAI darbuotojų Broniaus Merkio ir Aleksandr Lapušinskij pranešimai, aptarta bepiločių skraidymo aparatų kūrimo eiga, tolimesnės veiklos ir bendradarbiavimo perspektyvos." Va čia ir yra valstybiniu istaigų bėda,- buvo išklausyta, aptartos perspektyvos, bla bla. O ką nutarėt? Ką žadat pasiūlyti? Įdomu ir mums sužinot. Taigi taip ir rašyk kad sudomintum ir komentatorius ir investuotojus. O ne susėdo, atsiprasau už žodį, "pirdylos" ir pasikalbėjo prie kavos puodelio apie tai kaip "kosminiai laivai skrodžia ervę" ... nlb kam tas įdomu