HTC planuoja kurti internetinę programinės įrangos parduotuvę  (0)

Vienas didžiausių mobiliųjų įrenginių gamintojų pasaulyje, Taivano korporacija „HTC“, artimiausiu planuoja atidaryti virtualią programinės įrangos parduotuvę. Tokias žinias savo internetiniame portale paskelbė Didžiosios Britanijos leidinys „Financial Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama straipsnyje, nenurodyti bendrovėje dirbantys asmenys patvirtino, kad šiuo metu yra samdomi darbuotojai bei ruošiamas kolektyvas, turėsiantis paruošti, pristatyti bei vėliau administruoti internetinę parduotuvę. Parduotuvėje turėtų būti prekiaujama ar nemokamai platinama ne tik programinė įranga, tačiau ir elektroninės knygos bei periodiniai leidiniai. Neįvardyti informacijos šaltiniai netgi nurodė kai kuriuos strateginio „HTC“ plano aspektus. Vienas jų yra siekis sukurti mažą kolektyvą Taivane, o vėliau plėsti darbuotojų personalą globaliu mastu iki daugiausiai 100 asmenų.

„HTC“ rugsėjo mėnesį pasirašė bendradarbiavimo sutartį su JAV elektroninių knygų leidėju „Kobo“ siekdama šios kompanijos parduodamus leidinius pasiūlyti ir tarptautinei „HTC“ įrenginių vartotojų bendruomenei. Tuomet Taivano išmaniųjų telefonų gamintojas pranešė ir apie „HTCsense.com“ svetainės atidarymą bei anonsavo kitų daugialypės terpės bei vietos nustatymo paslaugų integravimą į savo gaminamus įrenginius. Natūralu, kad didėjanti virtualaus turinio pasiūla bei naujų technologijų diegimas turės baigtis centralizuotos ir integruotos sistemos pristatymu, šiuo atveju – internetinės parduotuvės.

Šie bendrovės veiksmai pabrėžia mobilių įrenginių, o ypač išmaniųjų telefonų gamintojų, didėjantį konkurencinį spaudimą, kuris verčia bendroves išsiskirti iš kitų tarpo virtualaus turinio kokybe, įvairove ir interaktyviu jos aprūpinimu taip, žinoma, pritraukiant ir papildomų lėšų. Tai ypač aktualu kompanijoms gaminančioms pastaruoju metu itin išpopuliarėjusios „Android“ OS pagrindu veikiančius prietaisus, kurių programinis aprūpinimas yra itin svarbus ir gamintojams.

Nėra žinoma ar internetinės parduotuvės atidarymas yra susijęs su šiuo metu „HTC“ plėtojama „Brew“ mobiliąja operacine sistema, tačiau galima daryti prielaidą, kad vos viename, vidutinės klasės išmaniajme telefone („HTC Smart“) veikianti platforma toli gražu nėra esminė paskata.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)