Pažintis su NATO naikintuvu F-15, saugančiu Baltijos šalių oro erdvę (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zeitgeist 2010-11-16 15:32
Prieš keleta metų mateme kaip oro erdve saugoma Rusu naikintuvą nieks nesustabde Nuo ko Jie saugo, nuo Mūsų pačių? , nieks nepuls tos LT, bereikalingas pinigų šveistymas. Tuos pinigus galima protingiau panaudoti....
mnv 2010-11-16 16:19
Speju pries dauguma karu visi draugiskai galvom linskejo "niekas jug nepuls".
Arns 2010-11-16 17:43
netikėtų karų praktiškai nebuvo, buvo tik klausimas kada jie prasidės. Ar dabar panašu jog Europoje gali kilti karas? Praktiškai ne, o jei ir galimas, tai nebent Kosove. Aišku jei Gruzijos ir Azerbaidžiano, Armėnijos nepriskiriame Europai.
prowler 2010-11-16 18:18
O kas tikejosi Jugoslavijos pilietinio karo?Europoj atrode neimanoma,kad civilizuotos tautos galetu taip brutaliai kariauti.O kokia buvo reakcija EU saliu?kiek laiko tampesi nedrisdamos rimtai isikisti? Taigi reikia but visada pasiruosus,ypac kada laikas pasiruost uzpuolimui siais laikais yra gana trumpas del siuolaikines ginkluotes parametru.O reakcija demokratiniu saliu daznai buna leta.
prowler 2010-11-16 18:21
Pateik bent 3 faktus kurie pagristu tavo nuomone.
Arns 2010-11-16 18:37
Kai valstybė skyla, visko galima tikėtis. Pvz Š.Airijos IRA organizacija, Ispanijos baskų ETA. Skirtumas tik tas, jog tos šalys turėjo ginklus ir gana greitai susiorganizavo į karinius dalinius. Deja greitai gali tik desantą arba kokią balistinę raketą pasiųsti. Visa kita, dideli būriai žmonių, sunkioji technika, galų gale net lėktuvai turi iki tos vietos nusigauti. O tai užima laiko. Plius, kas tiek laiko technikos ir resursų vienoje vietoje? Ją reikia pirma surinkti iš visos šalies, jog būtu gali perdislokuoti kitu...
prowler 2010-11-16 19:03
Raketiniai smugiai,desantas,aviacijos antskrydziai-tai vaddinamasis prevencinis smugis.Atitinkamai smogtas jis gali visiskai sutrikdyti ir nuginkluoti priesininka,todel ir reikia priklausomai nuo situacijos diesne ar mazesne dali pajegu laikyti kovinej parengtyje.
Arns 2010-11-16 19:08
. Jei rengiamės gintis, tai pirmiausiai reiktu bandyti apsisaugoti nuo desanto bei oro smūgių, o tokiems dalykams tie F-15, ar dar kas nors visi netinkama, juolab kad perskristi Lietuvą galima greičiau, negu bus naikintuvai pakelti į orą. Plius prisiminkime tarkime Irako karą 1990/91, tada nemažą dalį naikintuvų subombardavo dar ant žemės. Tad jei ginsimės naikintuvai, tai jų reikia ne 4 ir ne vien Zokniuose
kiesza 2010-11-16 20:45
Rusu T50 pak-fa viena raketa visus keturis numustu.. . As irgi nesuprantu kam mum reikalinga kaskokia apsauga musu zemeje ? negi musu negali ginti is uz atlanto ? butinai cia turi stoveti koskokia NATO baze ?
prowler 2010-11-16 20:47
Del Zokniu ir F-15C kiekio sutinku,del kitko ne. Taigi: 1.Sekmingas oro desanto ismetimas imanomas tik turint ryskia persvara ore,efektyvus bombardavimas irgi.F-15C grynakraujis naikintuvas galintis kautis su bet kuo ore,tai itin puikus priesnuodis pries bet kokius bandymus lysti i svetima oro erdve. 2.Salies dydis cia ne prie ko-naikintuvai paprastai patruliuoja ore,jei tolimojo sekimo RLS aptinka dideli kiek kylanciu lektuvu is priesisku baziu,duodamas signalas kilti saviskiams. 3.Irako KOP remesi TSRS oro musio doktrina-oro musyje vadovaujama is zemes.Tai reiskia,kad antzemines RLS nukreipia ir isveda naikinuvus i taikini,JAV ta puikiai zinojo,todel pirma karo nakti sunaikino Irako PLG ir KOP sekimo punktus,stotis.Be to kalbama,kad TSRS jankiams uz pinigus isdave radaru daznius. Todel irakieciu KOP staigiai ir buvo palauzta. 4.Neskirstyk ginkluotes i gynybine /puolamaja-viskas priklauso nuo taktikos/strategijos.
prowler 2010-11-16 20:54
Tavo replika rodo,kad silpnai gaudais karyboje Nes 1.T-50 tera tik PROTOTIPAS,kuriam tebera kuriamas ginklu kompleksas,avionika it t.t. 2. Kokia sistema zinai kuri budama JAV galetu ''ginti'' mus Lietuvoje?
Arns 2010-11-16 21:14
Deje priešlėktuvinės sistemos visados pirmiau bus panaudota gynybai. Naikintuvas visados daugiau duos naudos, kai jis puls.
prowler 2010-11-16 22:00
PLG-taip gynybai,bet naikintuvai puikiai tinka ir gynybai-efektyviai gali apginti nuo prieso aviacijos,sparnuotu raketu. Tu remiesi SU-27 incidentu kaip vadoveliniu pvz?Ten kaip tik buvo pvz, kaip NETURI BUTI!Puiki pamoka visiems parodanti kas buna kai atsipalaiduoji.Is tikro tai visi 4 ''fantomai''turejo buti pakelti i ora ir eskortuoti A-50 kaip,kad dare danu F-16C ir reakcijos laikas 15min. juokingai atrodo,tai matyt buvo civ.aviacijai perimti skirtas laikas. Rusai su baltarusiais daug bedradarbiauja,bet tai nereiskia kad ju armija tiesiogiai pavaldi Rusijai. Jokie lektuvai siaip sau neskraido,visi pakile aparatai yra identifikuojami ir sekami,jei vyksta pratybos kaimynine salis buna perpejama,plius vistiek yra skelbiamas padidintos perengties rezimas. Kaliningrado sr.tera vienas SU-27 pulkas-689-is jis skirtas srities PLG gynybai,nes salia Lenkija.Lieka 4-is jur. st.plk. su SU-24 tas tai galetu gresme kelt As jau anksciau menejau,kad 4 lektuvai tik simboliskas gestas nuo NATO,realiai reiketu bent naikintuvu pulko-36-48vnt. Del Irako... Butent del to ir buvo paralizuota KOP-del sunaikintu radaru sistemos. Pirmomis dienomis irakieciai aktyviai kilo i ora ir kovesi,bet buvo praktiskai akli ir kurti,nes kaip jau sakiau jiems turejo buti vadovaujama is zemes.O zemeje buvo subombarduoti KTT,ju bombonesiai negalejo kilti, ir buvo sudauzyti angaruose jau veliau. p.s Irakui puolimas nebuvo netiketas-dar pries menesi buvo duotas ultimatumas pasitraukti is Kuveito,tik Sadamas pernelyg pasitikejo savo armija.
domast 2010-11-16 22:53
kam čia ginčytis apgintu ar neapgintų tie 4 lėktuvai Baltijos šalių erdvę? jų juk paskirtis visai ne tokia... kaip manot jei Gruzijoje būtu skraidę keli JAV naikintuvai ir Rusai juos būtų numušę, kokia būtu tada JAV pozicija į Rusijos veiksmus? ? JAV privalėtu kištis ir kas svarbiausia turėtų savo tautos palaikymą, o ne taip kai buvo su Gruzija kad tik iš tolo stebėjo įvykius... kaip pvz keli policininkai saugo nemenką sporto renginį, juk minia per kelias sekundes nupūstu tokia apsaugą, bet niekas to nedaro nes žino kad jei paliesi juos atvažiuos tokiu daug ir bus negerai
prowler 2010-11-17 00:11
Taip ju paskirtis daugiau policine nei karine. JAV niekad nesiustu keliu naikintuvu,kad juos numustu ir tie turetu dingsti kistis.Jei kiltu rimta gresme realiai kautis butu siunciamos rimtos pajegos.
Arns 2010-11-17 10:28
šiaip visas pasaulis, net ta pati JAV nekaltina Rusijos jog ji pradėjo karą. Karą pradėjo Gruzinai. Lygiai taip pat, kaip ir 1992. http://www.geopolitika.lt/?artc=201 Visi priekaištai Rusijai, tik už netinkamą ir per didelės karinės jėgos panaudojimą. Bet aišku nemažai daliai lietuvių ant tiek išplautos smegenys jog visi faktai ignoruojama ir kalta Rusija. O gruzinai lyg avinėliai. Politikoje nereikia sentimentų, reikia žvelgti į faktus ir tik tada mažiau nukentės žmonės. O dėl apsaugos. Tai ko tridaliuojama kai Rusija į Kaliningrado sritį arba Baltarusiją žadėjo perkelti Iskander, Topol-M? Juk čia tik priminimui kad neįsijausti, jie save irgi gali apsiginti... O jeigu NATO, ir konkrečiai JAV didina savo kontingentą, tai jau skaitosi tik NATO vidaus reikalas?(Bent Kaliningradas, tai Rusijos federacijos sritis, primenu).
Freeman 2010-11-17 12:30
Taip, nereikia žiūrėti į tuos 4 naikintuvus, kaip į gynybinę liniją karo atveju. Pavadinimas net tai pasako. Taikos metu oro erdvės priežiūrai pilnai pakanka, o skaičiavimai kas būtų jeigu būtų nelabai prasmingi, nes logiškai su tokiu kiekiu technikos nepakariausi. lengva pasakyti "nereikia sentimentų politikoje". Man asmeniškai sunku įsivaizduoti, kaip įmanoma šiuolaikiniame pasaulyje išlikti visiškai neutraliam vykdant politiką. Be to tarp sentimentų ir įsitikinimų velniškai plona riba ir kartais sunku net atskirti ir įrodyti kas yra kas. Keista atrodo panika dėl 4 naikintuvų turinčių tik oras-oras kovos galimybes. Kai Kaliningrade esamtįs SAM junginiai dengia visa Lietuvą ir praktiškai visą Lenkiją. Ir teoriškai S-400 gali numušinėt jau pakilus iš Šiaulių. O kur dar rusų aviacija. Be to Lietuvos radarai greičiausiai nemato kas darosi Kalinigrade, yra tam priemonių uždengti. Patriot'ų baterija Lenkijoje ir netelpa į logiškos grėsmės rėmus. Ir tam priešpastatoma MRBM/ICBM. Na bet taip daroma politika, nieko čia nebepakeisi, galima išvedinėt kokias nori (ne)grėsmės teorijas.
Mitas 2010-11-17 13:22
Tada buvo kiti laikai. Laikai keičiasi, keičiasi ir žmonių mąstymas. To, kas kažkada buvo, jau nebus. Kažkada buvo talonai, dabar jau litai. Pulti verta nebent ten, kur būtų galima rasti sau naudos. Lietuva niekuo neypatinga. Ji galbūt tik mėgsta save sureikšminti, būti ypatinga. Šiais laikais „kariaujama“ ir kitom priemonėm. Kur kas įtikinamesnis variantas, kad, pvz., Rusija nesutarimo atveju geriau užsuktų dujas, o ne mus pultų. Bet kaip jau sakiau, nereikia čia per daug reikšmintis, niekam mes neįdomūs.
lightfire 2010-11-18 01:13
^^^ Toks požiūris ne sykį ir ne du per visą istoriją pasirodė esantis klaidingas. Jis bus kartojamas dar ir dar, nepaisant besikeičiančių aplinkybių, manau, turėtų ir likti klaidingas. Argumentacija? Ji paprasta - jei ji kažkokiam ypatai atrodo, kad nieko čia nebus, nėra jokios grėsmės (nes jis ASMENIŠKAI jos nemato), nereiškia, kad tokia pranašystė buvo, yra ar bus teisinga. Nes ją dažniausiai paneigia empirika - kad ir kokios būtų priemonės, buvo yra ir bus kariaujama.