Didžiosios Britanijos policija uždarė 3 „botneto“ „Koobface“ serverius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

alkaponas 2010-11-17 13:49
serveris kasdien siuntė SMS žinutes į keturis rusiškus numerius – juose pateikiama informacija apie pinigų srautus sąskaitose. nesuprantu ka veikia interpolas, fsb ir kitos tarnybos su savo "technologiniais pranasumais" pries nusikaltelius ? turi numery zinai adresa, zinai adresa vaziuoji tikrint. atrodo elementaru!
neatspesi 2010-11-17 15:44
O pagalvojai apie išankstinio mokėjimo korteles (nežinau, ar teisingai įvardinau) pvz Labas, Pildyk, Ežys - juk jos nesusietos su jokiu adresu, asmeniu, ir šiaip yra anoniminės. + tokio tinklo kūrėjai tikrai turėjo pagalvot apie tai, kas būtų, jeigu tuos numerius išsiaiškintų, tad manau dar papildomai naudojasi peradresavimu..
alkaponas 2010-11-17 21:04
nenoriu nk yzeisti bet ziuriu tu atsilikes sioje srityje. turint mobiliojo rysio vartotojo numery jy galima susekti per kelias minutes, nepriklausomai ar jis abonentas ar ne. saugumo tarnybu paieskos tikslumas siekia iki keliu kvadratiniu metru, priklausomai nuo naudojamos yrangos. ir tai jau labai senas bajeris. principas yra panasus y gps. asmens buvimo vieta nustatoma pagal jo padety 3 ar daugiau rysio bokstu atzvilgiu. kiekvienas is tu boskstu "pingina" i ta telefona ir nustato atstuma pagal uzklausos laika.
Dvigubas nulis 2010-11-17 22:16
Na, nereikia čia kito kolioti, kai pats ne viską teisingai sakai. Seka ne saugumo tarnybos su kokia stebuklinga įranga, o ryšio tiekėjai. Naudojamasi A-GPS, ir, kaip sakei, pagal signalo stiprumą nuo kiekvieno bokšto išmatuojama padėtis. Tačiau jos paklaida labai retai kada būna 1-2m, atokiuose kaimuose gali būti ir >1km. Čia ne kokie iš pradinukų atimantys pinigus vagys, o daug rimtesni. Jiems ne problema po gautos žinutės persirašyti IMEI/nusipirkti mobilų ir kitą kortelę, tad ir atsekti nėra taip lengva.
alkaponas 2010-11-17 22:53
Čia ne kokie iš pradinukų atimantys pinigus vagys, o daug rimtesni. Jiems ne problema po gautos žinutės persirašyti IMEI/nusipirkti mobilų ir kitą kortelę, tad ir atsekti nėra taip lengva.[/quote] parasyta straipsnyje aiskiai kad kasdien siunte zinutes. tai reiskia ne 1 ir ne 2 dienas jas siunte, o toks laikotarpis jau yra marios laiko imtis kazkokiu veiksmu. ir ka tu pakeisi perrases imei bet palikes ta paty numery ?
Dvigubas nulis 2010-11-17 23:17
Malonu paryškinti jau prieš tai parašytus žodžius.
alkaponas 2010-11-17 23:38
nepastebejau ...
yooo 2010-11-18 09:11
Irigi nevisiška tiesa. A-GPS tai telefono-tinklo funkcionalumas savo vietos nustatymui. Apskritai principas tas pats, tačiau tinklas nebūtinai turi palaikyti A-GPS, kad galėtų nustatyti abonento buvimo vietą iš tinklo pusės. Miesto ribose, nutatymo raiška siekia 50-150 m, nes skirtingai nei pingas radio lokacijoje, mieste ryšio terpė nėra homogeniškia, pastoviai kinta, priklauso nuo trukdžių, kitų abonentų ir t.t. Tuo tarpu už miesto, aplinka daug stabilesnė, ir jei tik yra pakankamas bokštų skaičius (bent trys), vietą galimą nustatyti daug tiksliau. Giliam kaime ar kokiam miške, kur duok dieve randi 2 pagaliukus ir turi vienintėlį bokštą, gali sėkmingai turėti tą patį telefoną, sms ataskaitoms apie uždirbtus pinigus:) tereikia atvažiuoti ir laiku įjungti/išjungti tel. ir aišku nesivežti antro savo telefono