Šiaurės Korėjoje pradėta masinė mobiliųjų telefonų gamyba (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2010-11-19 12:15
Realiai apvergtina Situacija... Kainos tai is vis kosmines...
ligonis 2010-11-19 13:24
ir dar turbut susaudo jei suskamba viesoi vietoi telefonas... ...kazkodel nesigauna kitaip galvot apie s. koreja
TLas 2010-11-19 14:50
dauguma lietuviupirmus telefonus pirmiau turejom nei jie ten... O taip salia gyvena tokiu klestinciu saliu kaip P.Koreja ir Japonija...
manciukaz 2010-11-19 17:48
tas pats butu ir pas mus jei nebutu zlugus sovietu sajunga
Arns 2010-11-19 18:00
Pasakyk kinams jog kumunistų partija yra stabdis... Ir pasakyk afrikiečiams jog demokratija pakelia pragyvenimo lygį...
Kupse123 2010-11-19 18:12
o tu pasakyk kad prie sovietu buvo geriau...
Skeptikas 2010-11-19 18:14
, internetinė cenzūra.
Arns 2010-11-19 18:26
Kai kas klaidingai supranta viską, nes nemąsto. pvz, ar komunistų ar socialistų partija būtinai turi tapatintis viens prie vieno su Markso, Lenino, Stalino ar dar kažko įdėjomis? Kiekviena karta renkasi pati. Apribojimai, visose valstybėse jie yra, tik vienos labiau pabrėžia kitų trūkumus, juk Kinija pažeidžia žmogaus teises sekdama neįtikusius žmones, o tarkime JAV be teismo leidimo, sekdama įtariamus teroristus ne?
Skeptikas 2010-11-19 18:44
Man įdomu ką tu įvardini komunizmu? Komunizmo idėja gera, bet realybė tokia, kad tai tapo ne rojumi, o pragaru, istorine sąšlava. Komunizmo didžiausias trūkumas, kad jis visus vertina vienodai. Ne visi yra vienodai darbštūs, gabūs, sumanūs ir ne visi nusipelno vienodo atlygio. Valdžia neturi teisės būti išskirtinė grupė. Visos sistemos turi trūkumų, bet aš renkuosi demokratiją ir skandinavijos šalių socializmą „žmogišku veidu“. Taip pat renkuosi geriau gyventi Lietuvoje ar JAV, bet ne Kinijoje ar Šiaurės Korėjoje.
Arns 2010-11-19 18:56
Lyg kas sakytu jog Š. Korėjoje geras gyvenimas. Kai kvailys valdžioje, tai didžiausi demokratai, tolerantai, kosmopolitai gyvenimą gali paversti pragaru. Ir dar, reiktu nebūti kraštutiniškai nusiteikusiems komunistiniams teiginiams, jiems trūksta realaus pagrindo, kaip ir demokratų teiginiams(pvz Obamos "mes galim", ir ką gi jis realaus padarė, arba ką amerikiečiai gavo negu turėjo/neturėjo iki tol?). Pvz man idealus komunizmo suvokimas - kiekvienas gauna vienodas galimybes pasiekti geriausio rezultato. Ir skandinaviškasis socializmas yra sektinas pavyzdys, visados pasisakiau prieš fanatizmą ir "fanbojiškumą", bet buvau ir esu už lygias teises, teisingą vertinimą.
Vytax 2010-11-19 19:18
Kinijoje vis dėlto ne socializmas, o kapitalizmas ir turbūt pati žiauriausia jo forma.
immortallt 2010-11-19 22:23
Vytax, nusikalbejai visiskai. Socializmas ir kapitalizmas suderinamas - to pavyzdys Norvegija ar Svedija. Kinijoje ekonomiskai komunizmo nera ten, kur ir yra ekonomikos centrai, nors reguliuojama viskas gan grieztai. Jie atskirai ikure miestus, kuriuose daug suvarzymu buvo nuimti. Pasiziurekit kaimo regionus, tai nesakysit, kad Lietuvoje blogai gyventi. O seip ju pranasumas yra milziniska populiacija ir didejancios pajamos, kurios vilioja uzsienio kompanijas. O del vienodu galimybiu pasiekti: Nu tai kuo jums nepatinka demokratija ? Jei bijai kazko ar tiesiog tingi, tai tavo problemos. Jei nesugalvoji kaip prasisukti - tavo problemos. Seip komunizmas butu puiki santvarka, jei zmogus ir visuomene butu tobula. Zmogus yra tinginys is prigimties: jis geriau nedirbs jei tik gali gauti ta pati. O jei truksta to irodymu, tai pasiieskokit prieskomunistiniu laiku ir pokomunistiniu laiku statistikos. Kai kuriuose regionuose ekonomika nenusmuko salyginai su pries prisijungimu, o seip visur nusmuko. O del demokratijos Afrikoje, tai pasakysiu taip: kai kvailiai valdo, taip ir nutinka... Kol Zimbabve buvo (berods anglu kolonija, o gal prancuzu) salis klestejo, ypac lyginant su kaimynemis Afrikoje. Reikalavo nepriklausomybes - gavo. O ju "protingasis" karaliukstis sukniso ekonomika prisipirkdamas kruva printer'iu ir varydamas savo popieriukus.