Dalis „Nokia N8“ pirmųjų modelių brokuoti (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sz520qm 2010-11-24 21:18
Tai ko nelojat dabar kaip šunys? Kai tik apple - pilna komentarų po tokiu straipsniu, kai nokia - tylu.... Objektyvumo stoka, ką, mielieji?
Arns 2010-11-24 21:30
na apple aiškina jog vartotojai, atsiprašant, debilai, o Nokia sutinka jog čia brokas ir keičia sugedusius telefonus naujais. Kam nepasitaiko suklysti?
sz520qm 2010-11-24 21:42
Nemačiau nei vieno atvejo, kur būtų aiškinama, kad vartotojai - debilai. Jei turi galvoj antenos signalo stiprumo problemą - tai buvo aišku, kad tai laikini sprendimai, bandymas trumpai užglaistyti reikalą, kol bus pakeisti telefonai, ką daro ir nokia teigdama, kad maža dalis telefonų paveikta broko ir pan.
Smėlis 2010-11-24 21:45
kai apple taip atvirai elgsis kaip Nokia, tai ir nelosim. Nokia nieko neslepia, pripažįsta, kad brokas egzistuoja, nesikrato garantinių įsipareigojimų. pavyzdžiui, aš nieko prieš Apple gaminius neturiu. man labai patinka Apple dizainas ar netgi stilius. man tik nepatinka kompanijos arogantiškas elgesys. be to, kokia Nokia gaminių gama, o kokia Apple? kada lengviau suklysti, kai gamini vienintelį to tipo gaminį, kurį pristatinėji kaip technologinę viršūnę, ar kai kuri gerą dešimtį įvairiausių modelių? kadangi pats su gamyba reikalų turiu, tai puikiai žinau, kad nėra nieko lengviau už vieno modelio kepimą ir tobulinimą. tada gali gilintis į smulkmenas.
immortallt 2010-11-24 22:13
paantrinsiu smeliui, kad nokia nereklamuoja senu funkciju kaip ju ivestu rinkos naujienu (pvz vaizdo pokalbiai). Ir nokia nesako, kad kalti vartotojai, nes kraunant telefona reikia laikyt rankose, kol pats esi aukstyn kojom.
werafonas 2010-11-24 22:19
Apple neištaisė ir neištaisys tos bėdos. Nepezėk. Nokia pripažino, keičia, tvarko. Kai tuo metu Apple siūlė apsauginį 'bumperį' telefonui, kad bėda būtų apeita. Apie realų sprendimą net kalbos nebuvo (jeigu softo 'bugo' tvarkymą nelaikysime sprendimo būdu).
sz520qm 2010-11-24 22:22
Sutinku su tuo. Gal nukrypstam, bet... Kiek telefonų prieš pirmjį iphone turėjo trijų ašių akcelerometrą, ambient šviesos, atstumo sensorius, capacitive touchscreen'ą (tokios kokybės kaip iphone'o), tokios kokybės displėjų, aplikacijų kiekį ir pilną platformą aplikacijų developinimui ir pan? Nokia kepdavo telefoną po telefono kasmet po nemažą kiekį, vienam papildomai įdėdama fm imtumvą, kitam - didesnį monitorių, ar didesnį ROMą... Tuom ir viskas baigdavosi. Tas pats praktiškai ir su kitais gamintojais. Pasirodė iphone'as - tikrai smarkiai pakėlė kartelę konkurentams, kurie, galima jau sakyti ir tinginiavo, be inovacijų. Apple inovacijos nėra kažko naujo išradimas - žinoma, galit teigti, kad toks ir toks modelis turėjo touchscreeną prieš tiek ir tiek metų, dar prieš iphone'ą... Apple inovacijos - SUDĖTI visas tas technologijas, sukurti išbaigtą telefoną, kišeninį kompiuterį, komunikatorių, platformą, ką tik nori, - ir parduoti už (reliatyviai) prieinamą kainą. Technologijos visada buvo, tie reti ir neišpopuliarėję modeliai tai tik įrodo. Bet nei viena kompanija prieš apple nesivargino viso to integruoti į vieną produktą, išbaigti jį iki galo ir pateikti rinkai. Grįžtant prie arogancijos - jie turi teisę būtų šunsnukiais, jei sugeba sukurti kažką kitokio... O, kad Nokia grimzta jau buvo seniai matyti... Tiek symbiano reliatyvi stagnacija, tiek CEO keitimas, tiek nepasimokymas iš apple ir kompanijos strategijos inertiškumas...
Spakainas 2010-11-24 22:47
werafonas o nokia man pardave savo C5 telefona su tokiom softo bedom kad as patyliu. Eile metu nokia naudojau ir negalejau patiket, kad sita daikta i prekyba paleido. Daugiau niekada Nokia neimsiu.
abcdjasd 2010-11-24 23:31
Neprisidėsiu prie Nokia/Apple ginčo, nes jis elementariai beprasmiškas, fanatikai betkurios pusės visteik nepasiduos, o kas turi proto daugiau, pasigilins į funkcijas įvairių telefonų ir pasirinks tai kas jiem tinka. Bet kuriuo atveju, norėčiau pakomentuot, kad straipsnius apie mobiliuosius telefonus rašantis asmuo turėtų paskaityti komentarus kartais, jau nepirmą kartą rašau, kad "flagmanas" yra batų parduotuvė, o ne įmantraus produkto apibūdinimas. Suprantu kad buvo norėta sulietuvinti "flagship", bet juokinga kai toks susivėlimas kartojasi per kelis straipsnius.
DarkNRG 2010-11-25 00:13
Ant geru kompaniju kurios gerbia savo vartotojus, nera ko loti. Netaip kaip obuoliai su savo perkainuotais zaislais. Be to esi tu, kuris visada gali uz mus palot
sz520qm 2010-11-25 01:40
peržiūrėk temas. Nei vienoj nelojau. O va tokie argumentai kaip "negerbia klientų", "perkainuoti žaislai" ir pan. skamba po kiekviena tema susijusia su apple. Tai man ir juokingi tokie
Marius.Z 2010-11-25 01:49
Na klaidų pasitaiko ir nereikia manau smergti, beto kompanija pripažino klaidą beto nėra ko nerimauti nes garantrinis pakeis nauju
Smėlis 2010-11-25 10:10
Nokia gerbėjas irgi nesu. gal net nemėgstu. bet dėl kitų priežasčių. visgi su klientais jie skaitosi labiau. o tai jau privalumas. tu išvardinai krūvą naujovių, kurios man asmeniškai visiškai nesvarbios. aš ne developeris, telefonu nežaidžiu, akcelerometras man nerūpi, atstumo sensorius tuo labiau, apie tas šviesas išvis nieko nežinau, captive ekranas yra gėris, bet kitų ypatingų reikalavimų jam neturiu. galbūt kažkam jos svarbios, bet ne man. tačiau kai pilnas tų naujovių telefonas turi elementarių problemų su ryšio kokybe (panašių į seną blogą Samsung N500), tai sorry, tos naujovės man dar labiau nesvarbios. kadangi nesu nei Apple, nei Nokia fanboy'jus, todėl šioje vietoje manau vertinu labiau iš šalies viską. ir šioje vietoje, Nokia elgiasi tiesiog gražiau. o paprastam vartotojui, kuris net neįsivaizduoja kas tas Symibian, Android, Bada ar dar koks velnias, svarbu tik tai, kad telefonas veiktų gerai, būtų patogus, o jei jau iškiltų problemos, tai gamintojas ne dėkliuką pasiūlytų, o pilnai nesispardydamas ir be didelių diskusijų kompensuotų už savo klaidą. šioje vietoje Nokia lyg ir elgiasi gražiau. ir tai yra pliusas jai.
zahiraz 2010-11-25 23:57
O tu aiškiai turi,arba norėtum turėti Apple produktų,nes ŽMONIŲ nuomonė,apple elgiasi netolerantiškai,o tau juokinga. "...bandymas trumpai užglaistyti reikalą, kol bus pakeisti telefonai..." tu net bandai pateikti kaip teisinga apple sprendima,visus mus laikyti idiotais kol išspres problema.O šiaip,sakai kad apple pateikė nauja idėja pasauliui su iphone,na,ta idėja netokia ir nauja. Identiško dizaino ,ir panašiu galimybiu telefona,jau buvo sukure kiti 19xx metais(nepamenu tiksliai) ,tik kad jis buvo plytos dydzio:).apple,pasitelkdama technologijas,tiesiog padarė sumažinta kopija...
rwc 2010-11-27 12:50
Šiaip, sutinku, kad Apple pastaruoju metu labai negražiai elgiasi su vartotojais - Nokia tokių bėdų turėjo anksčiau, bet dabar kažkaip nebesigirdi. Nors man asmeniškai Nokia labai nepatinka savo kainodara - pvz., kai identiškų modelių kainos skiriasi keleriopai, o funkcionaliai skirtumas tesusiveda į keletą meniu punktų, kas atrodo ne kaip brangesnio modelio "papildoma vertė", o "bauda" pigesnio modelio pirkėjui. Apskritai, arogancija ir nesiskaitymas su vartotojais nėra išskirtinis kažkurios įmonės bruožas, o greičiau tipiška klestinčių rinkos gigantų bėda. Nekenčiu MS, Oracle, Apple, nes jiems milijonas nusivylusių netipiškų vartotojų tėra nesvarbi statistika. Kam gaminti tobulą įrenginį reikliam vartotojui, jei dauguma vartotojų tiesiog seka mada? Eilinis iPhone gali būti šūdų šūdas - bet milijonai jį pirks, nes turėti naujausią iPhone "kieta". Tas pats su Windowsais: vartotojai gali neturėt jokio poreikio atsisveikint su senaisiais - bet pasitelkiant atnaujinimų politiką, leidžiant naujas programų versijas nesuderinamas su senesnėm, dar kitais šlykščiais metodais, galima vartotojus priversti. Tas pats su Oracle: nusipirkus Sun, galima per vieną naktį nubraukti esmines Java, Solaris, OpenOffice vertybes. AOL, Ebay, Amazon irgi ne geresni. Vienintelė akivaizdi išimtis - Google. Bet čia jau kitos diskusijos tema. Tegu laikysime, kad jie blefuoja, kad tik vaidina geručius - bet tai svarbu. Labai svarbu. Ypač, kai jų verslas paremtas vartotojų pasitikėjimu - debesim, GMail, GDocs.
Karvė 2010-12-18 18:33
O tai yra tekę kam nors matyti Nokia telefoną, kuris normaliai veikia?
rwc 2010-12-18 19:11
31xx/61xx serijos. Šitie neužmušami ir kitaip tobuli.