Dalis „Nokia N8“ pirmųjų modelių brokuoti (Video)  (17)

Pirkėjai visame pasaulyje praneša apie netikėtinai nustojusius veikti „Nokia N8“ telefonų modelius. Jų nepavyksta įjungti ir jie neįkrauna baterijos, prijungti prie elektros šaltinio. Daugėjant skundų „Nokia“ kompanija oficialiai patvirtino informaciją apie šias flagmano „N8“ problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorija prasidėjo kai portalo „Hexus“ redaktoriams aprašinėjant modelį prietaisas išsijungė ir jo įjungti nebepavyko. Redakcija į tai dėmesio neatkreipė – visgi testams gautas modelis galėjo būti ne iš „serijinės“ laidos, tad maža kas tokiais atvejais gali nutikti – galbūt pasitaikė retas techninės įrangos gedimas.

Tačiau ta pati istorija pasikartojo Rusijoje, kuomet išbandyti „Nokia N8“ nusprendė vieno didžiausių Rusijos telekomunikacijų portalo savininkas ir žurnalistas Eldar Murtazin. Žinoma, du atskiri atvejai dar nereiškia serijinio broko. Visgi, internete informacijos apie šią bėdą galima rasti kur kas daugiau. Oficialiame „Nokia“ diskusijų tinklapyje yra penkių puslapių ilgumo tema apie nebeveikiančius modelius. Forume rašo ne tik pavienių modelių savininkai, bet ir mažmenininkai: „Esu „Nokia“ pardavėjas iš Malaizijos. Pardaviau keletą N8 modelių klientams. Išsiaiškinau, jog daug N8 telefonų nebeveikia ir aš negaliu jų įjungti, ar įkrauti. Mėginau net telefono atstatymo mygtukus, niekas nepadeda.“

Iš pradžių „Nokia“ šių gedimų nekomentavo, tačiau brokuoti modeliai būdavo tyliai keičiami į naujus, kuomet pirkėjams juos grąžinus į „Nokia“ priežiūros centrus. Galiausiai daugėjant nusiskundimų, pasirodė ir oficialus kompanijos pareiškimas. „Nokia“ pardavimų vadovas Niklas Savanderas sutiko, jog problemų iš tikrųjų yra, tačiau taip pat tvirtino, jog tik mažas „Nokia N8“ skaičius yra paveiktas šios problemos. Jo teigimu, šis gedimas pasireiškia dėl energijos valdymo sutrikimų. Mobiliųjų telefonų gamintojos atstovas teigia, kad defektas yra gamyklinis bei jis gamybos procese jau yra užfiksuotas ir pašalintas.

Iš esmės didelių nemalonumų vartotojams gedimas neturėtų sudaryti, kadangi jam yra taikomas garantinis aptarnavimas, kurio metu telefonas bus pakeistas nauju. Visgi pačiai „Nokia“ kompanijai ši naujiena turėti versti nerimauti. Suomijoje įsikūrusi bendrovė tikėjosi, jog naujasis „Nokia N8“ atgaivins kompaniją vartotojų akyse bei praplės jos aukštos klasės telefonų rinkos dalį. Tad tokie „nesklandumai“ gaminio reputacijos tikrai nedidina.

Tiesa, kol kas analitikų apžvalgos yra pakankamai teigiamos šio telefono atžvilgiu. Viliamasi, kad šis nesklandumas nesugadins telefono reputacijos ir neatsilieps jo pardavimams. Juk „iPhone 4“ sugebėjo išsinerti iš kilpos dar ne su tokiomis problemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: