Prasideda beprecedenčiai įvykiai. Užblokuotas milžiniškas rusų projektas  ()

Užsienio bendrovės atsisako bendradarbiauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos bendrovės „Novatek“ suskystintų gamtinių dujų projektas „Arctic LNG-2“ faktiškai sustabdytas dėl JAV sankcijų, praneša „The Wall Streeet Journal“ (WSJ). 

Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas Aleksandras Novakas žadėjo, kad suskystintų dujų eksportas iš šio objekto prasidės pirmąjį 2024 m. ketvirtį, tačiau suskystintų gamtinių dujų gamyba pirmojoje iš trijų „Arctic LNG-2“ projekto gamyklų, kuri buvo baigta 2023 m. gruodį, nutrūko, o gamykloje daugiausia perdirbamos jau išgautos dujos, rašo WSJ. 

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2976 3

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

„Novatek“ negalėjo pradėti eksporto dėl to, kad užsienio bendrovės atsisakė Rusijai tiekti pagal specialų užsakymą pagamintus laivus, kurie galėtų gabenti suskystintas dujas per ledu padengtas Arkties vandenyno dalis, rašo WSJ. Pasak leidinio, Pietų Korėjos bendrovė „Hanwha Ocean“ dėl su sankcijomis susijusių priežasčių atšaukė planus statyti tris laivus, skirtus „Arctic LNG-2“. Japonijos laivybos bendrovė „Mitsui O.S.K. Lines“ taip pat pareiškė, kad projektui „Arctic LNG-2“ suplanuotų trijų laivų nepateiks.

 

Pasak leidinio, Rusija bandė pati statyti laivus Ramiojo vandenyno pakrantėje esančioje laivų statykloje, tačiau nepavyko rasti membranų laivų dujų talpykloms iškloti. Jas daugiausia gamina Prancūzijos bendrovė „Gaztransport & Technigaz“, kuri savo veiklą Rusijoje nutraukė.

Taip pat konsultacinė bendrovė „Rystad Energy“ WSJ teigė, kad dėl sankcijų bus sunku prižiūrėti gamybą, nes bus apribotos galimybės gauti reikiamą techninę įrangą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(261)
(7)
(254)

Komentarai ()

Susijusios žymos: