Kodėl „miršta“ mobiliųjų įrenginių akumuliatoriai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bam 2010-11-28 10:59
Taip, papildomas akumas dedasi butent i Dell latitute d630. O ta papildoma licio polimero O kas del senumo, tai mano ale senas modelis nei kiek nenusileidzia dabartiniem uz 2-3k lt pardavinejamiem, nors pats tais laikais mokejau ~4k lt+susigrazinau is ju mokescius.. Aisku nekalbu apie vaizda, nes nvidia quadro 135m tikrai niekada nebuvo sutverta rimtiem zaidimam..
nikis 2010-11-29 03:57
Na, niekas dar nepasivargino pagalvot apie temperatūrą. Tarkim laikomas PC ant laido, dar ventiliacija kokia "užsikimšus", tai baterija tiek nuo srovės, tiek nuo pačio PC kaista(ypač jei neišjungiamas ilgam laikui). Tada jau būna negerai, nes daugumoj baterijų sudėta apsauga nuo temperatūros - kad nesprogtų ir panašiai. Ir pasiekus tam tikrą temperatūrą - ima ir užsiblokuoja celės, kelios, ar visos. Pačiam taip buvo(ir ne man vienam), akumas vos metų senumo buvo. Pradžioj iš 3h liko gal 50 minučių, vėliau kažkoks velnias darėsi, kad rodydavo 99%, paskui po 3 minučių jau 5% ir po kokių 25 sec išsijungdavo. O pačioj mirties akivazdoj, tiesiog numirė - nereaguoja, pc kaip visai be baterijos, tik mirguliavo akumo lemputė visokiom spalvom - tai erzindavo, blaškydavo, tai visai išėmiau tą daiktą. Tai vat, pasakokit čia savo magiškas istorijas, kaip pas jus 100 metų veikia, bet straipsinyje aiškiai sakoma, kodėl negerai laikyt baterijas pilnai įkrautas, ar ant įtampos. Viskas paaiškinta cheminiais procesais. Kai baterija pilnai įkrauta, ir niekas jos sugeneruojamos įtampos nenaudoja, vyksta pašalinės reakcijos, kurios gamina pašalinius produktus ir tt. Taip pat, laikant ant laido - akumas žymiai labiau kaistas - ir aiškiai parašyta, kad aukšta temperatūra yra ličio akumų priešas. Visi kiti, kurie nori pasiginčyt su mokslu - galit neskaityt, ir toliau pasakot savo magic stories, kaip valgėte E 621 ir užaugote iki 210cm ir sulaukėte 125 metų. Išimtys, ar tiesiog sėkmės yra įdomios, bet tik tiek, nereikia iš to daryti taisyklės ir stebėtis, kaip pas mane veikia, o pas kažką ne.
Bam 2010-11-29 07:56
>>Tai vat, pasakokit čia savo magiškas istorijas, kaip pas jus 100 metų veikia, bet straipsinyje aiškiai sakoma Nors pas mane tiek neveikia, bet remiuos praktika o ne teorija. Kas is to jei ta akuma laikysiu celofane? Kiek as jo sutaupysiu? Tas pats kas laikymas tv pulteliu maise..
Mistė 2010-11-30 18:25
Žodžiu, pas mane mobiliakas su li-ion baterija ir normaliai laiko... Kiek jam metų – neįsivaizduoju. Žinau, kad savo kitą mob. buvau gavusi prieš beveik 4 metus ir jis mirė, o šitas daug senesnis. Kraunu visad pilnai, kartais per visą naktį. Tiksliai negaliu pasakyti, kiek laiko jis man būna gyvas, bet tikrai ilgai, gal kokias 5 dienas. Gal ne be reikalo Nokia