Iš saulės ir smėlio Sacharos dykumoje ketiname gaminti energiją (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-12-05 12:46
Ideja superine, bet ar negeriau butu naudoti nefotovoltinius elmentus, bet veidrodzu sistema ir bokstus su garo turbinomis. Arba saules bokstus.
mazylis 2010-12-05 13:22
Žodis ,,Silicon''turėtų būti verčiamas kaip ,,silicis'', o ne silikonas.
DGS 2010-12-05 13:33
Liuks projektas, tegul greičiau pradeda jį įgyvendinti!
batusia 2010-12-05 13:45
Idėja yra, technologijos jos įgyvendinimui jau seniai laukia, kapitalas, tikiuosi bus surinktas. Tikėkimės, neatsiras trukdžių iš šalies (na tarkim kitos energijos pramonininkų nepasitenkinimas), nes šitas projektas yra žingsnis link šviesesnės, švaresnės ateities
blizzard 2010-12-05 14:16
Su tokiu milžinišku projektu finansavimą rast nesunku turėtų būt.. pagalvokit kokie pelnai iš to būtų, kapitalą turbūt ne taip ir sunku bus surinkt (aš ir pats turbūt į tokį investuočiau savo mažas santaupas ). Problema kitos alternatyvos ir jų monopolis..
mmm 2010-12-05 14:53
tokiem projektam tikrai yra investutoju manau, taciau galetu padaryti toki: pvz, internete isteigti puslapi i kuri privatus ar kiti asmenys nesa savo lesas ir poto atitinkamai is ju gauna dividentus,daly pelno, kaip akcijos, tik parpasciau. ( gal ir yra toki dalykai bet negirdejau)
Strong_Bad 2010-12-05 15:37
Na iki europos toks laidas tikrai nedaeitu, bet galetu drasiai netoliese patatyt koki vandenilio gamybos fabrika, o vandenili paskui po visa pasauli paskirstyt lengviau. Jei kas 1000km po 3% nuostoliu, tai patys pagalvokit kokie nuostoliai morint perduot tolimesniem regionam. Todel ir manau, kad su visais nuostoliais H2 gamyboj, o veliau ji naudot elektrinese kurui gamint ar automobiliam varyt, turetu but pigiau nei laidais perdavinet, ar netgi tiem patiem elektromobiliam kraut. Vandenilis tikrai turi didele perspektyva. Del veidrodziu, tai nzn, visgi reikalinga sistema visiem veidrodziam atskirai fokusuot sviesa i viena vieta, velgi aukstos temperaturos, daug judanci daliu, reikalinga nuolatine prieziura ir tt. O cia pakst, padejai blyna su sensorium ir varikliuku, kad i saule nuolat atsisukes butu ir duomenis pranesinetu apie bukle ir viskas. Paskui sedi kompiuterastas kur namie ir mato, jei koks blynas grybauja, tai nuvaziuoja ir paremontuoja biski, arba nauja pastato.
mobilunkas 2010-12-05 17:23
taip masyviai nusiurbus sviesa ir energija, po fotoelementais jau gales ir zole su medziais augt, suzaliuos dykumos, o siaure gaus mazai kenksmingos energijos. geras projektas, tik abejoju greitu to igyvendinimu. paprasciau uztvenkt upes, pristatyt vejo malunu ir t.t.
jordanbn2 2010-12-05 17:42
Geras projektas, su silicio plokstem paprasciau nei su bokstais, juo labiau kad cia vietos taupyt nereikia. Be to naujesni modeliai ir siluma panaudoja - juk taip pat energija. Nuo Alzyro iki europos nera toli, jei tiesiai juros dugnu, praras koki 10% - normalu. Jei per egipta tai jau toloka. O su upem ir veju problematiska, jau kik metu ir nieko rimto, ir aplinkai daug kenksmingiau.
jordanbn2 2010-12-05 17:51
Nuo Vilniaus iki Tuniso 2600 km, tai max 8% nuostolio, juk yra google maps. Ka jau kalbet apie kitas europos salis. Jokio kuro nereikia kasti, jokio transportavimo ir panasiai. Idealus projektas. Iki siol niekas neuzsieme juo tik del dideliu pradiniu investiciju ir nestabilios politines padeties afrikoje
macchiato 2010-12-05 17:56
Puikus projektas. Tikiuosi, kad bus įgyvendintas, o ne "užslopintas" .
T 2010-12-05 18:21
Manau tuo nori pasakyti, kad ne vien smėlio reikia saulės baterijoms. Kaip vien iš smėlio gaminti saulės baterijas dar turės būti prigalvota. O statant dideles saulės elektrinėms kitų medžiagų gali joms net pritrūkti. Tai pat prigalvota, kaip atšaldyti tokį ilgą ir masyvų kabelį. O gal išrasti, kurio nereikės šaldyti? O gal geriau tuos milijardus investuoti į kitus jau pasiteisinusius projektus? Kogeneracinių elektrinių prie miestų statybai (primenu, kad tik 1/3 šilumos virsta elektra, kitą šilumą galima panaudoti miestų šildymui). Sakykim tik 1/3 Danijos sostinės namai taip apšildomi. Manau gera idėja išdirbti technologija tą pačią elektrinių šilumą panaudoti ir iš CO2 gaminanti benziną. Taip pat galima proto ribose apšiltinti pastatus. Pastatyti potvynių elektrines.
nazijew 2010-12-05 19:27
Ydomu kaip apsaugos tokio dydzio teritorija... Isvogs ten negrai visus kolektorius per nakti
sufas 2010-12-05 21:15
Ir ką tie negrei veiks su tais kolektoriais?? Pasistatys ant stogo ir žiūrės teliką kurio neturi? Man tik klausimas, kiek vandens sunaudos šiai elektrinei. Atrodo saulės jėgainės reikalauja labai daug vandens.
punktyras 2010-12-06 00:32
Su kažkuo maišai. Tikriausiai su atomine energetika, kuriai tikrai daug vandens reikia vėsinimui. O fotoelementams vandens nereikia. Nebent dulkes nuo jų norėtum nuplauti O šiaip Sacharoje vandens pakanka, tik jis giliai. Super aukštų temepratūrų superlaidininkai būtų paspirtis projektui. Ir visai žmonijai.
Strong_Bad 2010-12-06 00:43
vandens reiks tiek pat, kiek kalkliatorius su saules elementu, tik padaugink is didelio skaiciaus, kad gaut ta pati elemento plota. Is esmes vandens reik tik tose elektrinesu kur saules sviesa fokusuojama ir naudojamas karstis, kuris kaitina vandeni ir suka garo turbina.
immortallt 2010-12-06 11:41
Deja yra paprastas variantas, tai vadinama Akcijomis, kurias gali isigyti birzose, kuriose jos isleistos. Taip pat yra obligacijos. O cia per puslapi kazka daryt... Tu tikrai pasitiketum kazkokiu neaiskiu projektu ? Jei taip, tai tuoj uzsakau padarys man saita ir numesiu nuoroda, galesi man i saskaita pervesti - tiesiog norejau pasakyt, kad akcines imones turi buti priziurimos ir vertybiniai popieriai patogiausia, kai prekiaujama per birza, o ne prisigalvojama ivairiu kitu variantu. Del vagimo, na gali buti problema. Beje kaip nebutu keista, tie afrikieciai praktiskai ant kiekvienos lusnos stogo turi palydovine antena.
sufas 2010-12-06 18:20
Šneki netikslius dalykus. Saulės elementai efektyviausiai gamina elektrą prie tam tikros temperatūros, todėl vanduo reikalingas saulės elementų aušinimui.
Nerkashis 2010-12-07 11:42
Pagal projektą ten ir žaluma augs. Tai su laiku atsiras ir drėgmės. O tada daugiau ir debesiukų. Žėk ir nebebus tokia efektyvi ta Sachara.