Pristatytas „Google Nexus S“ naudojantis Android 2.3 Gingerbread (Video)  (16)

Gruodžio 6 interneto milžinė, korporacija „Google“ pristatė ilgai visų lauktą ir nemažai aptarinėtą naują „Android 2.3“ operacinės sistemos versiją, plačiau žinomą „Gingerbread“ (liet. Imbierinio meduolio) kodiniu pavadinimu. Kartu su šia žinia bendrovė oficialiame savo tinklaraštyje pranešė ir apie pirmąjį telefoną veikiantį naujosios sistemos versijos pagrindu – tai „Google Nexus S“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kitaip nei ankstesnis „Nexus“ linijai priklausęs įrenginys, „Nexus S“ išmanusis telefonas šį kartą bus gaminamas jau ne „HTC“, o „Samsung“ kompanijos. „Kurdami šį produktą mes bendradarbiavome su „Saumsung“ todėl, kad norėjome užtikrinti glaudžią aparatinės bei programinės įrangos integraciją bei siekėme pabrėžti naujausius „Android“ platformos patobulinimus. Kaip dalis „Nexus“ serijos, „Nexus S“ suteikia tai ką mes vadiname „visiška Google“ patirtimi: „nepririšta“, nefiltruojama prieiga prie geriausių „Google“ mobiliųjų paslaugų ir vėliausi bei geriausi „Android“ leidimai bei atnaujinimai“, – tinklaraštyje publikuotame pranešime kalbėjo Endis Rubinas (Andy Rubin), „Google“ programavimo inžinerijos viceprezidentas.

Svarbu pabrėžti, kad „Android 2.3“ nėra visiškai nauju programiniu pagrindu grįsta platforma kaip buvo manyta ankščiau, o funkcinis 2.2 leidimo atnaujinimas. Endžio Rubino teigimu 2.3 versija yra pati greičiausia iš visų šiuo metu esančių rinkoje. Be kosmetinių vartotojo sąsajos patobulinimų, „Gingerbread“ pasižymės ir keletu esminių naujovių, tokių kaip: NFC (angl. „Near Field Communication“) ryšio palaikymas, nauja virtuali klaviatūra, pagerinta „kopijuoti/įklijuoti“ funkcija, „VoIP/SIP“ pokalbiai, taip pat OS palaikys giroskopinį jutiklį. „Android 2.3“ taip pat turės integruotą programą su kuria savo 3G ryšį turintį telefoną bus galima paversti mobiliuoju „WiFi“ prieigos tašku, prie kurio galės prisijungti bet koks bevielį interneto ryšį palaikantis įrenginys.

Bendradarbiavimas su „Samsung“ yra ganėtinai logiškas žingsnis po itin sėkmingo bendrovės „Galaxy S“ išmaniojo telefono, kuris smarkiai prisidėjo prie „Android“ platformos išpopuliarėjimo. Naujasis „Nexus S“ pasiūlys labai panašų funkcionalumą kaip ir „Galaxy S“ prietaisas, tačiau turės kiek apvalesnio dizaino korpusą, o telefono ekranas bus dengtas „Contour“ stiklu. Įrenginys taip pat palaikys jau minėtą NFC duomenų perdavimo technologiją, už kurios veikimą bus atsakingas prietaise integruotas „NXP NFC“ valdiklis leidžiantis duomenimis keistis ir su kitais šią technologiją palaikančiais mobiliaisiais įrenginiais. Priminsime, kad NFC – tai radijo bangų pagrindu veikianti ryšio technologija skirta greitai perduoti nedideliems kiekiams duomenų. Ši savybė ją paverčia itin patrauklia greitiems atsiskaitymams ateityje, kurie būtų įgyvendinami, pavyzdžiui, mostelėjus ranka prieš tam tikro produkto etiketę ar prieš automobilio stovėjimo aikštelės automatą. Ši technologija jau yra išbandoma kai kuriuose pažangiuose JAV miestuose (pavyzdžiui Niujorke).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)