„Skype“ galės veikti ir naršyklėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Smėlis 2010-12-12 20:18
jei aš turiu švarų pc/skype ir parašau žmogui, kuris nėra online, tai jis žinučių negauna. jei jis prisijungia, jis gauna mano žinutę, o aš gaunu dalį seno susirašinėjimo (jei pas tą kontaktą yra įjungta istorija). su 3 skype versija kitaip nebūną. bet tai tik rodo, kad susirašinėjimas yra saugomas to žmogaus PC. ir tą saugojimą gali išjungti. tiesa, teisingumo dėlei reiktų pridėti: esmė ta, kad skype pokalbiai yra šifruoti. bandyta ir turbūt tebebandoma nulaužti. tikėtina, kad skype patys gali "prisijungti" prie pokalbių ir "pasiklausyti". bet tam netgi nereikia pas juos serveriuose laikyti pokalbių. o offline žinučių norėjo labai daug žmonių. dabar gavo. tik štai kiek dėl to džiaugsis privatumo maniakai - neaišku.
rwc 2010-12-12 20:28
Smėli: privatumo maniakai gali toliau naudoti 3.8 ar bet kurią kitą. Labai tikiuosi, kad suderinamumas dar ilgai bus išlaikytas (bent, kol baigsis skype populiarumas, nes bent man skype bene pats nemegstamiausias IM). Dar būtų įdomu padaryti tokį eksperimentą: kompuose A ir B yra 2 skirtingi skype vardai, kompe C - vienas iš jų (išjungtas). A ir B susirašo, išsijungia. Tada įjungiam C. Manau, C nebeturėtų gauti žinučių, nes jos jau nusiųstos abiems. Nors, koks skirtumas? ;]
Anonymous 2010-12-12 20:37
num, o del to tiek daug diskutavom, kol pagaliau viskas isaiskejo visiems iki galo.. kiek "kraujo islieta".. del "pasiklausymo" galimybes is skype puses, tai net bijojau uzsiminti, po tiek daug neigiamu reakciju. p.s. as ir esu vienas is tu privatumo maniaku, del tam tikru priezasciu.
Smėlis 2010-12-12 20:38
same shit here. bet manau tavo ir mano argumentai skirtingi. viosgi jei išmesčiau skype, tai tektų e-laiškus rašyt pradėt. nes nežinau nei vieno iš žmonių, su kuriais bendrauju, kurie tebenaudotų ICQ ar būtų girdėję apie XMPP ar kokį kitą velnią. dar GTalk kartais pasipainioja, bet tai ir viskas. tenka Skype kentėti.
Anonymous 2010-12-12 20:40
RWC: galim lengvai tai ismeginti.. galiu duoti pora accountu skype be kontaktu.. tada jus su smeliu susirasot, o po to as prie savo kompo prisijungiu ir paziuriu ar ateina pokalbiai.
bahuriux 2010-12-12 20:45
Del skype privatumo nereiketu kakoti i kojaklenes, palyginus su mobiliuju operatoriais kur jusu visi pokalbiai irasinejami ir saugomi, maza to dar ir uz jusu pinigus ir tai nera jokia paslaptis.
Anonymous 2010-12-12 20:48
Smeli: dar FB egzistuoja, aisq pasatarojo dar labiau nemegstu nei skype..
Anonymous 2010-12-12 21:06
num.. ir dar interneto visi prisijungimai fiksuojami.. t.y. i kokius ip prisijungimai vyksta.. tad realiai proxy nelabai veiksmingas, kai vienas lietuvis x naudojasi y proxy, o is y proxy prisijungimas prie z lietuvisko puslapio.. todel lengvai galima suzinoti kuris x galejo naudoti prisijungima prie z.. istikro nlb tixliai zinau, kiek kokiu duomenu issaugo interneto tiekejai, bet kiek suprantu tik vartotoju prisijungimu logus.. bet galima naudoti ... ir logai beverciai.. o del pokalbiu, tai taip.. bet sita uzskaitau, nes sita padare po to, kai paxas prisidirbo ir negalejo saugumas panaudoti nelegaliai gautu doumenu.. tad pasidare labai gera dalykeli.. seka ir klausosi ko nori, o kai randa ikalciu, tai gauna orderi ir gali imti jauti uz ragu.. aisq galejo kazkiek imantriau padaryti visa sita sistema, pvz. isleist istatyma, be orderio pasiklausyti pokalbius, kad nereiktu visos lietuvos irasineti.. kas ten juos zino.. gal ir neirasineja visu, o tik tam tikrus asmenis kurie turi bent menkiausia galimybe prisidirbti.. ar buvo prisidirbe ar pareigunai itaria del kazko.. nes pagalvokit kiek pokalbiu dafiga vyksta ir kiek daug duomenu yra issaugoma per viena diena.. kokia to kaina.. bet pokalbius galima... ir niekas nebegirdes. bet pas mus nepopuliarus ... , todel ir mazai vertes. ko nepasakytum apie UK ir JAV.. del ko labai nervinasi visi "pasiklausymo pareigunai" ir jav del to net ruosiasi isleisti specialu istatyma.. be viso to jav saugumas kuria public "anoniminius" proxy serverius.. ir tai dar ne viskas.. kam idomu, paskaitykit sita: http://www.technologijos.lt/n/mtl/S-155 ... 75&l=1&p=1 protingi zmones supras ir "tarp eiluciu"..
Atavar 2010-12-12 21:52
nebutu reikeje "kraujo lieti" ir dekoti kitam zmogui, kad jis sugaiso SAVO laika irodyt TAVO teigini, jei pats butum pasiskaites ka naudoji Beto ir pats sugaisai xN daugiau laiko tam irodymui, kuris beje liecia tik "beta" versija, nors tu kalbejai lyg ir apskritai. Isvada: visgi teisinga senoliu patarle, kuria galima butu siek tiek pakeisti "per durna galva, pirstams "nepakajus"" no offence
werafonas 2010-12-12 22:00
Na, pas mane yra 5.0.0.152 (win) Gal jau kokias dvi savaites naudoju..
Anonymous 2010-12-12 22:49
nera viskas taip blogai, kaip galbut kazkam pasirodo.. pirmiausia, tai rwc irode jums, o ne man, nes kaip pastebejot, as tai jau zinojau, tik nezinojau, kad cia su lyg naujom versijom taip.. juk faktas nuo to nepakito.. anyway, jus su tuo nelabai ir susidurete ir draskete akis teisingam zmogui.. o as gintis turejau, o informacijos ieskoti neturejau pagrindo ir noro po to, kai viskas buvo kaip ant lekstutes po windowsu perasymo.. ir is pat pradziu jau buvau parases, kad gilintis i skype sistema nelabai noriu.. o del versiju man irgi nelabai aktualu, nes anksciau ar veliau visi mano kontaktai naudosis naujausiu skype.. o rwc, na, manau jam irgi nauda is to, kad surado info, nes vieno is "stambiausiu" kritiku, pripazino jo autoriteta, kuri gan sunku is manes uzsitarnauti.. nes kaip pastebejote, pro mano akis sudai sunkiai praslenka be kandaus atsako.. ir dar nera cia ko labai parintis del mano "draskymusi", nes per mane su lyg laiku suzinosite kurie zmones yra rimciausi ir zino ka sako bei linke diskutuoti.. o kurie vaizduoja "genijus", o viska lauzia is pirsto ir lengvai pavyksta issisukti.. arba lenda i asmeniskumus nesusijusius su pasisakymu.. t.y. diskusija pavercia asmeniniu konfliktu vietoj to kad padiskutuoti.. kas man labai nepatinka.. del to prisiregistravau.. p.s. kolkas rwc turbut vienintelis nesoko i asmeniskumus, o diskutavo objektyviai.
kionig 2010-12-12 23:13
Jei griztume prie tavo pradiniu teiginiu, tai turetum stipriai raudonuoti Bei pasistenk suprantamiau rasyti, t.y lakoniskiau.
rwc 2010-12-12 23:16
Visgi čia didžiausia pamoka, kad kylant abejonių reikia tikrinti šaltinius. Net tokius kaip eilinio produkto vartotojų forumai. Kartais jie būna teisesni nei daugiametė patirtis, ir vienintelis būdas išvengti gėdos ir pykčių tėra pripažinti, kad kartais pasaulis keičiasi mums nežinant.
rwc 2010-12-13 01:33
Maža pastabėlė.
Crus 2010-12-13 19:03
nu niekaip neikertu kaip tu bendrauji skaipu be interneto? Gal tau DNS serveriai nuluze buvo ir puslapiu tik nevarte, o visa kita gi pilnai veikia.
rwc 2010-12-14 12:24
Pokalbiams Skype interneto stengiasi nenaudoti. DNS irgi būtinas tik tuomet, kai kešas tuščias.
Anonymous 2010-12-22 21:05
rwc 2010-12-22 22:43
, kas yra OSI lygmenys ir pan.. Skeryčiojies kaip vaikas negavęs saldainio.
Anonymous 2010-12-22 22:57
rwc, pats zinai, kad aiskinti tokiems dalykams reikia labai daug rasliavos.. ir kiek visokiu rusiu specialistu dirba prie to.. bet kaip supratau, tai cia naujausios versijos sustreikavo, kurios turi isplestas galimybes apie kurias ilgai ir nuobodziai aiskinomes.. na, CHFI, pagrindus tikrai suteiks.. o ka vertintum desimtukui, jei CHFI tik 3? na, kaip tau trumpai tariant galiu viena is paaiskinimu pasakyti. neveikia naujausios versijos plius panaikino neseniai prisijungima per weba kai nori atsisiusti skype.. didele tikimybe, kad tai susije su ta naujove del kurios tiek daug diskutavom..
rwc 2010-12-22 23:10
Nežinau, nežadu siųstis naujos versijos. Man 3.8 veikia gerai, neapkrauna kompo ir UI suprantamas. Susišneka su Miranda. Linuxinė 2 Beta irgi kol kas veikia. Šių versijų pilnas internetas, nėra ko nervintis. O dėl CHFI... Arklys metus pamokytas išlaikytų. Turiu tų Prometric sertifikatų, paprastai jiems ruošiuosi 2-3 dienas iki laikymo. CHFI kažkaip nebuvo poreikio, tai nežinau - gal čia tas vienas sunkiųjų iš tūkstančio (kaip SJWSD). Apskritai, jei pas mane ateitų darbintis DBA ar linuxistas, tikrai rasčiau klausimų, kurių sertifikatai nepadengia.