„The Economist“: „Snoras“ nori pirkti „Delfi“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jin 2010-12-12 11:45
Nebus taip, kad Rusija vėl pradės primetinėt savo idealogijas ir laikraščiuose leis rašyt tik tai kas yra ,,tinkama''.
kunis 2010-12-12 11:56
Nu ka... Idomus dalykai su ziniasklaida pasirodo daros.. Nori rusai to pabalcio ir viskas.. uzims ziniasklaida, paskui darys invazija ir per spauda paleis kad cia nieko nera baisaus o jei rimciau cia labai negerai, kiek spaudos deka jie gali uzdangstyti politiniu ivikiu neaiskiu.. oj oj oj...
lgtech 2010-12-12 11:58
Tegul tik greičiau perka tą delfi rusai, nes dabar tai tokias pievas rašo tie lietuvių žurnaliūgos.
edgarasl 2010-12-12 12:03
O manai rusai "samones" rasys?
Impintinas 2010-12-12 12:08
Gal atsitiktinumas, tačiau Lrytas toks lengvai prokomunistinis dienraštis.
mnv 2010-12-12 12:23
O tu manai nupirkus ne lietuviu zurnalistai rasys? Tiesiog sakys jiems ka rasyt, o ko ne, o uz neklausyma atleis. Mano nuomone, geri zurnalistai, kurie turi savigarbos, jei lieptu ka nors slept ar prikurt, iseitu is darbo, kaip latvijoje. Ar lietuvoje taip imanoma, pamatysim.
lgtech 2010-12-12 12:33
Gal bent mažiau pradės rašyt apie pop žvaigždučių vagystes ir kitokias nesąmones.
vyge 2010-12-12 13:24
Tikrai ne. Juk kaip tik tokias nesamones rašyti ir yra patogiausia norint atitraukti dėmesį nuo svarbesnių dalykų. Dar prisidės kasdieniai straipsniai apie visokius ten ekstrasensus, rusijos "mokslininkus" su savo stebuklingais išradimais ir t.t.
zahiraz 2010-12-12 13:33
Na ,jei jau parašei tokia nesąmone ,tai bent paargumentuok kodėl taip manai.
lightfire 2010-12-12 13:34
LRYTAS - socdemus rėmęs(bet nevengęs ir kritikuot) dar gerokai prieš snoro atėjimą, o ne prokomunistinis ar prorusinis dienraštis - straipsnių kritiškų Rusijai daugiau nei sočiai. Tai tik vienas pvz, kad rusiškų pinigų atėjimas ne visada turi ką bendro su turiniu. Kitas pvz - Respublika ir VŽ grupė - atvirai izoliacionistiniai, kartais prorusiški, nacionalistiniai, šovinistiniai ir kliedesių kupini vargani laikraštėliai. Vat iš TEN žurbaistai tai bėga - liko tik keli idėjiniai bei prasigėrę, kurie atitinka Tomkaus liniją
Arns 2010-12-12 13:45
http://www.lrt.lt/news.php?strid=2838146&id=5625333 viena nebloga nuomonė, iš dalies paaiškinanti kokio lygio dabar yra tiek mūsų žiniasklaida, tiek ją valdančių/ar besinaudojančių lygis.
Mauras 2010-12-12 13:45
Galima pagalvoti ,kad technologijos tik shedevrus rasho ))))))))))
kurmis 2010-12-12 13:53
Tai jau paneigtas šis gandas, kad nepirks. Iki ko technologijos.lt nusirito? Negi vaikosi pigaus populiarumo?
M.Mantas 2010-12-12 13:56
Šiaip žiniasklaida jau dabar kelia pasišlykštėjimą. Mes gaunam naujienas ne tokias kokios jos yra. Dažnai mes jų net negaunam arba gaunam visiškai sintetines. Pasižiūrėkit į naujienų puslapių reklamas. Ką matom? Per dieną po tris naujienas apie kažkokį Bieberį, kuris nebent trylikamečiams įdomus. Jei atsitinka koks tikras įvykis, tai rašo tol, kol visiems vemt norisi. Stengiasi žmones kuo labiau atbukint. Turėtų žiniasklaidą labiau varžyt (?), nes kaip visi protingi žmonės žino, pikti liežuviai daug bėdos pridaro.
Impintinas 2010-12-12 14:25
Dėl prokomunistinio, tai tikrai per stipriai pasakiau. Tarkim jis labiau kairiąsias jėas palaiko. Bent mano akimis žiūrint, dažnai neobjektyviai rašo apie dešiniuosius. Kai sakant, remk ką nori, skleisk savo idėjas, bet meluot negražu
Anonymous 2010-12-12 14:54
kaip matau visi sutinka, kad rusija nori delfio savo propagandoms.. hmmm.. reiks kazka daryti jei nupirks rusai.. faktas, kad as i delfi nebeateisiu nuo tos akimirkos kai nupirks rusai, o jus? Lrytas, tai isvis ner ka apie ji sneket.. ne paslaptis turbut visiems, kad kas sumoka daugiau i to nauda ir raso.. jau seniai tokiu neskaitau ir neziuriu..
Anonymous 2010-12-12 15:03
aj, beje.. cia turbut nori rusija daryt atsvara propagandom, todel, kad dauguma pabalcio gyventoju krypsta i vakaru pasitikejima ir politika, t.y. labiau nei i rusijos.. jie nori patraukti visu demesi i savo puse.. ir cia tikrai jiems tas delfis ne kazkokiom invazijom daryti... o tiesiog nori buti zmoniu akims geresni nei jav.. paziurekit i delfi.. apie rusija mazai raso.. pagrinde apie europa ir jav.. be to delfis dar ir pelno atnes.. tai labai geras strateginis ejimas..
lightfire 2010-12-12 16:13
^^^ Matau, kad nelabai supranti, kaip veikia žiniasklaida ir kas yra naujienos, į kokias kategorijas jos skirstomos. Jei kalbam apie Rusiją - tai dažniausiai yra užsienio naujienos. O jos Lietuvoje tik kartais patenka į pirmuosius puslapius. Portaluose, kurie pateikia fast news (pan. kaip fast food) tokia info apie Rusiją ar kitas valstybes remiasi AGENTŪROMIS. 80proc. - "lietuviškomis" naujienų agentūromis - BNS ir ELTA. O šios yra jei ne rusiško kapitalo, tai bent jau sovietinio/rusiško mąstymo bastionai. 90proc agentūrinių žinučių, kurios faktiškai neredaguotos patenka į portalus yra ne tik kad menkavertės, neanalizuojančios, bet ir praktiškai pažodžiui verstos iš RUSIŠKŲ agentūrų - Itartas, Interfax. Kodėl taip yra - negaliu pasakyti. Ar dėl JAU EGZISTUOJANČIOS rusiškos įtakos agentūrose (ypač Tomkaus ELTA), ar tiesiog todėl, kad žmonės nemoka anglų/prancūzų kalbų, kuriomis eina agentūriniai Reuters, AP, AFP tekstai, bet faktas tas, kad "lietuviškos" agentūros pateikia geriausiu atveju POSOVIETINĖS erdvės žmogui, blogiausiu - Rusijai aktualius ir atitinkamai pateiktus (taigi, tavo minima propoganda) straipsnius arba žinutes - juose net vyrauja rusiškas rašymo stilius, kuris labai skiriasi nuo kitų Vakarų agentūrų ar naujienų portalų. Todėl kai naiviai kalbat kas bus, kai rusai įsigys lietuviškus portalus, tai galiu pasakyti, kad to nė nereikia daryti - portalų naujienose jau vyrauja propogandinio stiliaus straipsniai. Visai kitas reikalas yra dienraštis. Kadangi delfi neturi, o LRytas turi, tai jei atkreipsite dėmesį, apie Rusiją arba kitas šalis tekstai beveik niekada nebūna agentūriniai. O dėl bukumo... Tai, kad delfyje ir lryte marga kokie nors debiliški straipsniai nėra gerai, bet ir jokia paslaptis kodėl - jie skaitomiausi, labiausiai komentuojami (jei apie portalus kalbame, nes dienraštis ir portalas yra du skirtingo dalykai). Dedamos abejotinos vertės naujienos - nuo Lietuvos iki viso pasaulio, ir labiausiai lietuviai žiūri debiliškiausias, labiausiai komentuoja purvinų skalbinių naujienas.
Anonymous 2010-12-12 17:29
as ne tamponas pasislepes tamsoje.. ir nematau prasmes analizuoti ten kur viskas paprasta ir aisku. parasysiu viena sakini, jis vertas daugiau nei simtai analiziu su apmastymais. propagandai ribu nera, o zmoniu pasitikimejimas, tai kaip vejo blaskomas lapas ore - is kurios puses papusi, ten ir skris.
kionig 2010-12-12 18:08
Nesvaik, technologijos.lt niekur dar nenusirito. Vat jei parasytu apie jurgeleviciute, tai tada galetum taip sakyti. Dabar viskas cia gerai. Reiktu padekoti, kad ir cia ikelia straipsniu, kurie gana svarbus visuomenei.