Europoje „Firefox“ populiaresnė už „Internet Explorer“  (10)

Nepaisant to, kad visame pasaulyje „Firefox“ turi dvigubai mažiau naudotojų nei „Internet Explorer“, kai kuriuose regionuose „Mozilla“ naršyklė yra populiariausia. Tradiciškai „Firefox“ turi daug naudotojų Europoje. Praėjusiais metais ši naršyklė buvo populiariausia kai kuriose Europos šalyse. Šiais metais „Firefox“ yra populiariausia visoje Europos Sąjungoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusiais metais beveik visos naršyklės prarado kelis procentus naudotojų, tačiau „Safari“ ir „Chrome“ tapo populiaresnės. „Safari“ naudotojų gretų pagausėjimas beveik nepastebimas, šiuo metu ja ir „Opera“ naršykle naudojasi maždaug vienodas žmonių skaičius. Metų pradžioje „Chrome“ naršykle naudojosi 5% internautų, o 2010-ųjų pabaigoje jų jau buvo 15%.

Nepaisant to, kad „Firefox“ ir „Internet Explorer“ populiarumas Europoje kiek smuko, „Microsoft“ naršyklė prarado daugiau naudotojų, kas ir leido „Mozilla“ programai užimti pirmą vietą. Per metus „Internet Explorer“ prarado 9% naudotojų, o „Firefox“ – 3%. Dabar Europoje naršyklės užima atitinkamai 37,25% ir 38,11% rinkos.

JAV skaičiai visai kitokie. Čia pirmauja „Internet Explorer“ su 48,9% rinkos. Paskui rikiuojasi „Firefox“ su 26,7% ir „Chrome“ su 12,8% naudotojų. Ketvirtoje vietoje „Safari“ su 10,2% rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: