“Wikileaks”: tarp JAV ir Kinijos vyko kosminės ginkluotės provokacijos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

camarilla 2011-02-04 13:26
Atrodo po turputi klostosi zaidimo "Fallout" scenarijus.
zilvinuks 2011-02-04 20:59
kinieciai tik antrarusiais dalykais gali pasidziaugt,jiems iki JAV kaip pesciom iki menulio !
rimasD 2011-02-04 23:44
O, kodėl gi jiems, nerimtai nepažaidus? Buvo daugybė skaičiavimų, ir kompiuterinių pavaizdavimų, koks būtų atominis karas tarp SSSR, ir USA, kol galų gale nesuprato, kad laimėjusių nebus. Todėl nutarė sumažinti ginkluotę.
DJ_LFS 2011-02-05 02:41
cia panasiai kaip AMD sokineja pries Intel, visi zino kad Intel geriausia, bet jei ne AMD, Intel taip sparciai netobuletu. Tai ir politikoj tas pats, gerai kai sudaro konkurencija, taip tik skatina pazanguma ir neleidzia uzmigti ant lauru, degraduoti...
Skeleton 2011-02-05 16:13
Straipsnis labai prastai parašytas. Tekste daug painiavos ir netgi tiesioginių klaidų. Pavyzdžiui: USA-193 buvo ne "atgyvenęs" palydovas, bet naujas eksperimentinis žvalgybos palydovas, kuris sugedo tik paleistas. Visas straipsnis praleidžia dvi esmines aplinkybes: (a) Kinija paleido specialiai sukurtą priešpalydovinę raketą, galinčią numušti palydovus iki 800km aukštyje (ką ir pademontravo bandymu). JAV paleido modifikuotą priešlėktuvinę raketą, galinčią numušti tik palydovus žemiausiose orbitose. (b) Kinijos bandymas dideliame aukštyje užšiukšlino visas orbitas arti Žemės, kai JAV palydovo nuolaužos beveik iš karto sudegė atmosferoje. Protestai Kinijai daugiausia buv pareikšti būtent dėl šiukšlinimo.
Myslius 2011-02-06 04:15
sunku patiketi kad supervalstybes zaidzia demonstracinio pobudzio zaidimus, tai panasiau i ginklu bandyma nei i demonstracija, seniau kare budavo svarbu oro kontrole, nes kontroliuojant ora visa kita galima uzbombinti is virsaus, taip siuo metu yra svarbi orbitos kontrole, jei butu WW3 tai kova vyktu kosmose. Ir dar, sprogdina savo palydovus o poto skundziasi kad orbitoje pilna siuksliu
Analog 2011-02-06 14:14
Nieko čia nesunku patikėt, visada taip buvo. Niekas ten nevyktų kosmose, nebent palydovus numušinėtų, nieko daugiau. O skundžiasi, jei taip galima pavadint, vakarų valstybės, kurios nenumušinėjo palydovo, taip, kad būtų sukurtos kosminės šiukšlės. Siauraakiai komunistai užšiukšlino kosmosą.