„Nokia": pagrindinis mūsų tikslas – įveikti „Android"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Spakainas 2011-02-15 11:01
Idomu su kuo bandys Android iveikti , su Symbian? DDDDD
Alyvuoge 2011-02-15 11:06
Optimistai....
MarijonasM 2011-02-15 11:13
Symbian pasenęs reikalas, bet tai kodėl meego nenaudoja, tada tikrai būtų išskirtiniai. O jei dar būtų įdiegę androido ir kitokių linux distribucijų programų palaikymą tai ta os turėtų viską ko reikia.
nzn 2011-02-15 11:33
Nieko geriau nebuvo Nokiai ka galetu pasirinkti. MS Windows geriausias variantas. Diletantai su Andoid dabar netures jokiu sansu konkuruojant su profais MS. Minesit mano zodi. Kas liecia Apple, tai cia jau sunkiau, bet kolkas MS su Nokia pagalba, tikslas yra isstumti kreivus Android.
FtBall 2011-02-15 11:47
MS - profai? Kame jie profai? MS programinė įranga - brangi, lėta, dažnai lūžta, daug virusų. Vienintelis jų pliusas - nuo seno jie užima beveik visą rinką, todėl žaidimų kūrėjai kuria žaidimus, skirtus win.Tačiau po truputį atsimerks žmonės ir nustos mokėt pinigus už kažką prasto. Kas liečia telefonų OS, tai MS nedominuoja šios rinkos, taigi programinės įrangos kūrėjai nėra suinteresuoti kurti programas jiems, verčiau kurs Android'ui ar Apple.
cv1ekas 2011-02-15 11:52
is pradziu pabandyk,rankose palaikyk normalu telefona su android o poto sakyk kad jie kreivi.,nes dabar matosi kad apie android net skaites nesi. Na idomu bus sulaukti nokia su windows phone 7,gera gelezis + visai nebloga os
werafonas 2011-02-15 12:02
Ir toliau lindėk tame urve..
Paramotoras 2011-02-15 12:12
Idomiai cia. Naudoju pora HTC modeliuku viena su android kita su windows mobile ce. Isvada vienareiksmiskas. MS gaidys paskutinis palyginus su androidu. Ismesti gaila tai tenka naudoti sms rasyti del patogesnes klavos. Neteko 7 windozes mobilines ciupineti bet kaip tokiam irenginiui itariu eilini karta MS sukurs griozdiska opercine, o prie to dar ir bando kaip ir applas priristi vartotoja prie parduotuviu su softu. Tai perspektyva visai nekokia. Gal kazkas ruosia sau dirva zlugdydamas konkurenta is vidaus. Taip pat idomu kodel nokia apsiriboja viena operacine. O ne geriau leisti liaudziai rinktis. Ir bus pasirinkimas. Telefono dizainas su norima OS. Ko geriau noreti galima.
kestutisz 2011-02-15 12:25
MS tikslas kaip nors sukurti telefoną kuriuo dar ir skambinti pavyktų. Nokia, galinti ne tik gaminti hw, bet ir softą rašyti, tam labai tinka. Tik, kad bėda jog winfonus gamins ne tik Nokia, juos su jau ištobulintu softu štampuos ir tie patys HTC, LG ir t.t. - jokio Nokios unikalumo, ir ji su pigia gamyba nelabai pakonkuruos. ES viduje gal dar dar muitų dėka išsilaikys, tačiau pagrindinė JAV rinka neypač atsivers.
Garis 2011-02-15 12:35
Teisingai. Htc turi pasiūlyti ir android ir wp7, todėl jų augimas vienas sparčiausių. Nokia galėtų pasiūlyti ir symbian ir android ir wp7 ir meego. To nedaro, todėl aplenkti android, kurios augimas lieka sparčiausias, bus sunku.
Impintinas 2011-02-15 13:01
Bet apskritai, kam Nokiai kariauti su Androidu? Jei turėtų savo operacinę sistemą, tai būtų suprantama, o dabar... MS gal ir aktualu išstumti Androidą, o Nokia tik laimėtų iš įvairovės, kaip gerai pastebėjo Garis.
machas 2011-02-15 17:33
nazinau kaip ten su naujaja 7-aja (neteko ciupinet), bet senoji WM6.5 tai nelabai patogi ir tinkama telefonui, jei galeciau tai pakeisciau kita, taciau matyt teks imt kita telefa ir matyt ziuresiu i android. Isvada: jei netenkins naujoji WP7, tai reiskia ir nokia netenkins...
keine_lust 2011-02-15 19:34
as tai tikrai noriu kad nebutu vienos dominuojancios OS rinkoje. nes poto bus kaip ir su asmeniniais kompais kai virusu kaip pris*kta, ir nieko padaryt negali.
TomasS 2011-02-15 20:56
, o pigiomis kainomis (tuo metu jų konkurentai buvo ypatingai brangūs unixai). Šiuo metu jie kokybės taip ir neturi, o konkurentai turi ir kokybę, ir puikią kainą - 0. Toliau jau primityvi logika. P.S. Telefonų OS'us mikrosoftas jau n metų leidžia leidžia „nepakartojamus, geriausius, tobuliausius ir kitokius -iausius“ produktus, bet taip ir sėdi ant kelių procentų... O Nokiai dar reikia išgyventi tuos metus-du, kol jų telefonai su WP7 išvys pasaulį. Koks idiotas pirks tuos du metus Nokia parduodamus bet realiai nebepalaikomus aparatus? P.P.S. WP7 neturi net tokio primityvaus funkcionalumo kaip „multigijos“, t.y. negali paleisti kelių programų vienu metu. Tokį dalyką už gerą daiktą naudotojams gali parduoti tik Apple.
nzn 2011-02-16 09:38
Jei pasidometum, tai atnaujintam WP7 bus multitaskingas, jau yra pranesta. Idomu kokie konkurentai turi mazesne kaina nei MS isskyrus open source saviveiklininku megeju arba tik tam tikriems atvejams sau prisitaikanciu sistema profu? Del kokybes nesigincyju, kiekvienam cia individualiai gaunasi, ziurint ka ir kiek naudoji. As dirbau pora metu su MacOs, viska is pagrindu isbandziau, tai ten pribuginta tikrai ne maziau nei Win, ir luzineja kaip velnias, ir pataisymu apskritai nesulauksi. Plius daugeliu atveju lyginant apps funkcionaluma, parametru nustatyma, suderinamuma, beveik visur nusileidzia Win galimybems. Apie open source is vis nekalbu, kolkas Android tik ant bangos, kol MS neatejo. Tai paaiskink, kaip MS gali pralosti, turedama didziausia Os ir apps rinka pasaulyje, gaudama viena is geriausiu smartphonu hardwara? Manau Nokia artimiausiu metu smarkiai kals per kainas, su WP7, tada paziuresim kaip visi laikysis.
Evaldas 2011-02-16 10:11
Tavo slapyvardis ko gero viską pasako už tave.
TomasS 2011-02-16 10:24
Tu vėl gi painioji. Kalba ne apie desktop/server OS'us. Negi tu įsivaizduoji, kad paimi desktop OS'ą, porą dienų biškį pakodini ir jis jau veikia ant mobilaus? O kai jau kalbam apie mobilią platformą, tai MS neturi nei didžiausios OS (WM panaudojimas vis dar vaikiškame 2-3% lygyje, taip kad irrelevant), apps kiekis pas juos irgi kol kas mažiausias. Ir reikėtų atkreipti dėmesį, kad mobile OS variante svarbu ne tik kodas (šitą punktą MS gal ir išmoko kažkiek daryti), o tai, ką telefonas daro - bendrauja su kitais. T.y. reikia išmanyti tinklą (o MS ir savo desktop versijoje tinklą pastebėjo 10 metų pavėlavęs), socialinių paslaugų integraciją (šito MS taip ir neišmoko daryti).
TomasS 2011-02-16 10:34
IBM, Intel, Oracle, AMD, Cisco, Google ir t.t. ir t.t. (pilnas sąrašas aukščiau pateiktoje nuorodoje).
infoguru 2011-02-16 11:34
Tu bičiuli kaip suprantu esi OS specialistas ir WP7 guru. Jei gali paaiškink man kokiomis savybėmis WP7 lenkia kitas mobilias OS. Ačiū.
kestutisz 2011-02-16 14:27
Aš va kažkaip išvis nesuprantu, kaip tokia pakankamai kertinė OS dalis kaip mutitasking'as gali būti "darašyta" eigoj. Aišku, MS patirties turi - va DOS'as interruptus palaike, teoriškai buvo galima tarp rezidentinių programų persimetinėti, gi paskui net tokį ant DOS'o "užmautą" šedevrą kaip Windowsus ištobulino net iki Win3.1 :)