"Google": mes esame vienu žingsniu arčiau "Super Wi-Fi" technologijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

neatspesi 2011-02-25 10:02
Žinoma, smagu būtų world-wide free wireless for all from google, bet iš kitos pusės tai man nelabai patinka, kad gūglis nori užsiimti viskuo ir tiesiogine to žodžio prasme valdyti informaciją. Tokiu būdu gūglis taptų neoficialia ir netgi labai galinga valdžia, prieš kurią nelabai pasišakotum, kadangi jis disponuotų infomacija, kuri pasiekia mus.
infoguru 2011-02-25 16:53
Taip, ta valdžia nelabai patinka, bet alternatyvos kol kas nematau.
rwc 2011-02-25 17:49
: stok po mano langu- free wifi garantuotas. Kadangi Fonerų Lietuvoj nedaug, tai jokių apribojimų. O mes, Foneros, jau seniai turime free wifi visuose didžiausiuose Europos miestuose. Tarp kitko, nereikia pergyventi dėl gūglės kaip ryšio tiekėjo. Naudokis SSL, ir gūglė nieko nepamatys, nebent užkels reitingus tiems saitams, kuriuose lankaisi. Kur kas labiau reikėtų bijoti Web bugų ir visokių sausainiukų. BTW, perskaitęs šį pranešimą, apie tai informacijos suteikei kaip minimum penkiems: - OpenX - Google - Tradedoubler - Adclick - Hey.lt Ir dar pergyveni, kad gūglė pamatys, į kokį IP skambina tavo MAC?
faktas 2011-02-25 18:09
Google turi gerą inovacijų uoslę.
neatspesi 2011-02-25 22:50
, tikrai nepergyvenu dėl savo MAC, ar IP, be to dabar mano MAC spoofintas, o jeigu pergyvenčiau, tai užsisakyčiau VPN'ą . Tiesiog manau, kad dabar mano interneto srautas nekeliauja per jų serverius. O dėl SSL, tai taip geras dalykas, bet tai papildomos lėšos, jeigu nenori prarasti interneto greičio. Foneras žinau, pats galvojau kažkada tokią vieną įsigyti, bet kažkaip neprisiruošiau.. reiks prie progos paimt.. Sausainukai, tai sausainukai, o ką turi galvoje sakydamas "Web bugų" ?
Skittles 2011-02-26 00:38
Kaip visuomet dejuojat del google informacijos srauto valdymo. Jei ne google, tai kas nors kitas ji valdys. Kaip raso straipsnyje reikia kontroliuot administratorius ir taikyti sankcijas, nes jie pagrindiniai galimi informacijos nutekintojai. Pasirodzius super wifi reikes labiau rupintis nauju routeriu apsauga, nes ju signalas bus pasiekiamas uz keletos kilometru. Isivaizduokit kaip butu patogu ilgu nuotoliu naudotis savo wifi, bet kuo jis didesnis tuo i ji daugiau papuola asmenu, norinciu mazu maziausiai naudotis jusu internetu, o gal ir sniffinti traffica? Sveikintina, kad pasenusios technologijos kaip WEP nebenaudojamos, bet laikui begant atsiranda vis nauju budu nulauzt WPA. Smagu, kad zmones rupinasi saugumu, bet butu dar smagiau, jei zinotu kuria linkme ta rupinimasi isreikst.
rwc 2011-02-26 10:58
: Web bugai yra viena iš e. reklamos rūšių. Arba tiksliau, sekimo. Kai puslapyje yra paveiksliukas, skriptas iš kito portalo, tik jis nematomas. Su matomais susitvarko Adblock ir panašūs. Su nematomais - RequestPolicy, Ghostery. Kvailiausia, kad nėra labai gražu juos blokuoti - nes nuo jų priklauso portalo reitingai. Apsilankymų statistika ir pan..
KeeperMustDie 2011-02-26 13:46
Adblock irgi puikiai susitvarko - blokuoju Google Analytics ir panasius. Neblokuoju tik technologijos.lt reitingu(hey.lt).
rwc 2011-02-26 22:27
Keeper: manai, kad susitvarko, nes . Adblock sugaudo nulio pikseliių paveiksliukus, jei taip parašyta HTML'e. Jei ne - nesugaudo. Ir va, turiu eksperimentą. Adblock nesugaudo E-7 dydžio. P.S. ir neturi gaudyt.
KeeperMustDie 2011-02-27 00:04
Tools->add-ons->Extensions->Abblock->options->Add filter Filtrai: |http://banners.adclick.lt/banners/* |http://www.technologijos.lt/reklama/* |http://www.technologijos.lt/reklama/www/delivery/* |http://www.technologijos.lt/archyvas/skydeliai_mainams/flash_baner/* profile.ak.fbcdn.net adnetgalt.hit.gemius.pl google-analytics.com
rwc 2011-02-27 13:29
Keeper: taip ir dedi kiekvienam portalui atskirai? Ir, taip, čia paveiksliukus/freimus/objektus. Kaip su Javascriptais? Man Adblock praleidžia ir Tradedoubler, ir Adclick, ir OpenX, ir GA.
KeeperMustDie 2011-02-27 14:05
Anot Firebug ir live http headers - man nepraleidzia nieko isskyrus technologijos.lt esanciu elementu ir hey.lt.
rwc 2011-02-27 14:28
Adblock blokuoja pagal įrašą HTML'e. Tai reiškia, kad jį nesunku apeiti. Be to, jo paskirtis nėra saugoti privatumą, bet greičiau paslėpti matomas reklamas. Tuo tarpu NoScript, RequestPolicy veikia protokolo lygmeniu ir blokuoja bet ką iš trečiųjų šalių. Jeigu užklausa ateina iki jų - vadinasi, AdBlock ją praleido. P.S. sorry, pas mane AdBlock technologijoms išjungtas ;] Taip, paprastai blokuoja 4 iš 5 "tipiškų" adresų, bet šiaip palieka 2-3.