Lietuviai piratautų mažiau, jei legalių programų kainos būtų žemesnės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-02-28 21:19
Na pvz., MS produktai turbūt vieni labiausiai vagiamų, o MS kažkodėl nesiskundžia. (-: Tiesiog moka parduoti. Na o šiaip sutinku su išsakyta nuomone - ateityje visos rimtesnės komp. perbėgs prie debesų. Net Win8 bus susieta su debesimis. Beje, gal girdėjot naujienų kaip sekasi tai Chrome OS? Garsiai pasirodė, bet akimirksniu nutilo...
Lauris84 2011-02-28 21:43
Noreciau pamineti dar viena labai dideli pliusa naudojat legalias arba nemokamas programas. Tai saugumas. Esi ramus kad neprisisiusi i savo kompa virusu arba snipu.. Tie visi krakai ir keygenai yra labai itartini net ir antivirusine praskanavus. Ir naudojantis bankininkyste ypatingai reiketu vengti visu tokiu itartinu dalyku, nesakau kad iskart apiples, bet ir butus apvagia ir automobilius nuvaro, taip kad tikimybe maza, bet ji yra ir cia. Butu idomu pamatyti tokia situacija, jei visi nustotu piratave ir pamatyti kelis kartus butu sumazintas virusu plitimas.
pasha 2011-03-01 12:52
Su siomis problemomis susiduria tik salyginai mazo kompiuterinio rastingumo vartotojai. Visgi pagrindines piratavimo priezastys mano galva yra trys: 1. Galimybe piratini produkta gauti cia ir dabar, kai tuo tarpu ne visus produktus galima legaliai isigyti internetu, skaitmeniniame formate (kalbu apie tai, kaip kad pavyzdziui tarkim tam tikro autoriaus muzikiniu kuriniu gali rasti tik kompaktineje ploksteleje parduotuvese). 2. Jau daugelio pamineta per didele produkto kaina. Jeigu tam tikras produktas JAV, ar UK gali kainuoti $100, tai Lietuvoje legalus toks produktas uz tokia kaina nebus paklausus. Naivu butu tiketis, kad namu ukis, kurio menesio pajamos yra 2500-3000lt, svarstys apie legalios programines irangos isigyjima. O gal lizingu? 3. Programines irangos supportas Lietuvoje yra silpnas arba, jo isviso nera. Susidures su kazkokiomis problemomis, lietuvis vartotojas, kaip ir amerikietis, turetu gauti visapusiska pagalba is supporto uz kuri jis beabejo sumoka isigydamas produkta, taciau galimybes gauti kvalifikuota pagalba Lietuvoje yra labai ribotos.
Linas000 2011-03-11 19:04
kai nori "OOOOO", bet gali tik "ooooo", ir caps-lock-as neprijungtas prie 230V, tai vienas mygtuko paspaudimas, ir, stai, "o... + [capslock]"=viskas didziosiom. ta prasme, nori geros muzikos, o gali klausytis tik ziogu koncerto, tai lendi pro skyle tvoroje ir klausaisi koncerto kartu su tais, kurie ji apmokejo.