Lietuvoje nesunku rasti nebent PHP programuotojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audriuss 2011-03-05 11:41
.NET programuotojų netrūksta - trūksta durnių sutinkančių dirbti už lietuvišką algą (iki 2000Lt). Dar viena pastabėlė - dabar .NET išsiplėtė tiek, kad visų jo sryčių vienas žmogus aprėpti negali. Jei tau reikia ASP.NET 4 programerio, tai ir ieškok jo nereikalaudamas WCF, WPF, SilverLight ir Workflow žinių.
rwc 2011-03-05 12:07
- JDBC, Swing/SWT, JAX, RMI, Servlets, JSP, JNDI, JSF, Struts, Spring...
xdvx 2011-03-05 12:50
PHP programavimo kalba, netinkama dideliems projektams.. www.sharenator.com 80 tūkstančių lankytojų per dieną, viskas parašyta tik su PHP. Vienas serveris, nereikalingas net load balancingas. O, kad programuotojų, kurie tokio lygio sistemas, galėtų padaryti, kad ir su PHP yra nedaug čia jau yra kitas klausimas. Daugiausiai resursų svetainėse kainuoja darbas su didelėm duomenų bazėm, o ne kalboje, su kuria atlieki paprastus atvaizdavimus.
šakės 2011-03-05 18:11
Mano nuomone, didelis lankytojų skaičius != didelis projektas. Maža, paprasta svetainė gali turėti milijonus lankytojų, ir didelio projekto produktas gali teturėti kelis tūkstančius naudotojų. O php kalba netinkama todėl, kad jei projektas vykdomas ilgą laiką, ir dirba prie jo >5 žmonės, kodas virsta spaghetti aglio e olio. Ir frameworkai čia net nepadės. Beje, 80 tūkstančių lankytojų per dieną nėra daug. Net ir php aplikaciją su tokia apkrova gali pavežti vienas serveris. Taip pat net ir sudėtingesnė sistema už sharenator galėtų būti aptarnaujama vieno serverio su tokiu lankytojų kiekiu (jei kodas kokybiškai parašytas).
zet 2011-03-05 18:24
na cia jau nuo projekto vadovavimo ir programavimo priklauso. Tiesiog senieji php programeriai iprate rasyti koda ne objektiskai ir net ne funkciskai, o didelia dali kodo sugrusti i kelias funkcijas. Kitas dalykas yra kitoks testavimas ir debuginimas su php. Klaidu ieskojimas. Problemos su sesijos duomenimis, konteksto duomenimis, gijomis.
zet 2011-03-05 18:26
aga, cia tik pagrindas isvardintas. Bet praktika rodo, kad uzenka tureti geru igudziu pagrindiniuose dalykuose, o kitur buti susipazinus, tad pvz pereiti prie kokio kito frameworko jau reikia nedaug laiko.
Shinigami 2011-03-05 19:18
Žinau įmonę kuri web programas/puslapius kuria su python programavimo kalba, o ne php.
Neodan 2011-03-05 20:30
As ir kazkaip pasigedau Python (straipsnyje jo nepaminejo), nors paminejo Ruby, o python juk ir yra gera kalba. O siaip siais laikais dideliems projektams niekas nebenaudoja vienos programavimo kalbos, o naudoja ivairias pasirinkdami ta, kuri labiausiai tinka tai uzduociai atlikti (to irodymas google, facebook, ... ) Kad specialistu truksta tai faktas, taciau darbdaviu noras gauti universalius programuotojus arba specialistus uz vos ne minimalia alga... Beje kaip studentams gauti patirties, jei ju niekas nenori priimti (reikalauja 1-2 metu patisties)? O apie studiju programas tai jau patilesiu, gal ir yra ant lietuvos kokie keli destituvai kurie supranta ka desto.
mindw0rk 2011-03-05 21:16
Niekas nedraudžia freelance'inti, kur tikrai užsakovas pavieniams darbams mielai paima programerį ir be "komercinės patirties", žinoma tenka parsiduot už gerokai mažesnę kainą, bet nuo kažko reikia pradėt. Baikit vieną kartą verkšlenti dėl tos programerių praktikos..nes kam jau kam, bet mums ją gauti yra bene lengviausia (jei turi pakankamai žinių ir noro ofc.)
faktas 2011-03-05 23:52
Turiu gerą idėją ir man reikia poros gerų programuotojų. Patikėkite, jų beveik nėra... O kada kalba prieina prie programų "debesyse", tai išvis 0 mokančių tai daryti.