„Siemens“ pristatė naują vėjo jėgainės turbiną be reduktoriaus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2011-03-18 08:34
Tai kad be reduktoriniai magnetiniai seniai gaminami, tik gal ne tokie dideli.
mobilunkas 2011-03-18 09:47
megavatu galia tai jau profesionaliom elektrinem, galetu kokia superpaprasta ir superpigia sukurt asmeniniam naudojimui, pvz 3-5 kwh, kad kilovato kaina siektu kelis centus
T 2011-03-18 10:26
Hmmm, jei tokiais tempais eitu, tai po kokių 5 metų bus tik viena problema, kur energiją dėti.
technologas 2011-03-18 10:32
Vėjininkai altenatyvininkai - vagys ir melagiai. Kažkodėl pastaruoju metu jų propagandos pagausėjo, matyt nutarė vogti urmu. Kad vagia ES pinigus kaulindami paramos dar galim nekreipti dėmesio. Bet nori ir didesnių tarifų, o čia jau juos reikėtų šelpti visiems. O meluoja per akis. Vėjo jėgainės importuojamos. Remiama užsienio šalių pramonė. O alternatyvininkai kudakuoja, kad remiama Lietuvos. Netikit? Čia taip jų asociacijos glavarius porina. Iš kur tiek pinigų paimsim mes, ubagai, kad viską finansuoti? Jei nori tegul patys investuoja nekaulindami iš kitų. Išvis į tokią ubagišką šalį kaip Lietuva brautis su savo alternatyvių vagysčių projektais reikia moralės labai ryškaus trūkumo. Tiesa, skandinavai jūsų neįleidžia, ar ne? Toje pačioje Danijoje yra saugikliai nuo tokių durnų sistemų, kai pasistatai kokio nori dydžio jėgainę ir sau melži biudžetą. Galima statytis tokios galios jėgainę, kiek pats energijos naudoji.
M.Mantas 2011-03-18 10:42
Taip, kūrenkim anglis ir visi bus laimingi
T 2011-03-18 11:08
Vėjo jėgainės vidutiniškai dirba 30 proc. pajėgumu. Tai reikštu, jei Danijoje pagaminama 20 proc. elektros vėjo jėgainėse būna momentai kai vėjo jėgainės gamina net 60 proc. elektros. Naktį reikia apie 40 proc. elektros. Tai kur dedamas 20 proc. perteklius? Manau eksportuojamas į Vokietiją. Jei Lietuvoje vėjo jėgainėse būtu gaminama apie 30 proc. elektros, tai butų momentų, kai vėjo jėgainės gamintu net 90 proc. elektros. Aišku, kad pusė jos gal kaip nors nupirktu Baltarusija. Danai per kelis dešimtmečius sugebėjo savo sostinėje namų apšiltinimo dalį elektrinių šilumos nuostoliais pakelti nuo 15 proc. iki 35 proc., kai Vilniuje taip apšildoma apie 80 proc. namų. Danija turtinga valstybė ir ji nelabai jaučia energetinių resursų kainų naštos. Noriu gaminu elektrą iš vėjo, noriu deginu biokurą. Jei trūksta biokuro, galima nukirti sveikus medžius Brazilijos ar Indonezijos džiunglėse ir juos sudeginti, o paskui iš popieriaus prispausdinti brošiūrų kviečiančiu saugoti džiungles.
Velnias 2011-03-18 11:45
Diametras lietuviškai "skersmuo". "...diametras siekia..." ar pasiekė? (manau, kad šiuo atveju "siekti" yra tuščias žodis ir abejoju, kad jis teisingai panaudotas, gal tai iš rusų kalbos atkeliavo?) "Diametras" įsiutino, net privertė prisiregistruoti. "Magnetų generatorius", būtų puiku jei užsimintų apie jo veikimo principą.
bale81 2011-03-18 14:56
ka cia parinaties 6 maluneliai pagamins eektras visam silales rajonui ir mazaikimas dar parduos biski, tiesa norint gaut pelna is ju ner sansu su lietuvos istatymais bet su siu dienm kainom jie atsiperka, vienu z.. pelnas ir yra elektra
zydriuxv 2011-03-18 15:13
Gal tu ir technologas, bet didelis bambeklis . Reikia džiaugtis, kad yra kas įsisavina lėšas, nereikia pavydėti. Ir ne viskas pinigais matuojama. Matai kas daros pasauly, kai mes planetą melžiam. Gamta už save pastovi. Reikia įvertint ir tai, kuo mes kvėpuojam, o ne rėkaut ant kiemo, žmonės miega
Nerealiai 2011-03-18 16:16
Tai labai gaila, kad tokie dalykai tamsta siutina, sutinku, kad reikia rasyti lietuviskai, bet cia paprasciausias tarptautinis zodis, ne keiksmazodis kazkoks. Del generatoriaus, tai siaip ten buvo rasyta "pastovių magnetų generatorių". Tai toks daiktas, kai zadinimo apvijoms nereikia energijos, kurios deka butu sukurtas magnetinis laukas, siuo atveju sis generatorius pagamintas su nuolatiniais magnetais, kurie turi pastovu magnetini lauka.
immortallt 2011-03-18 16:27
Paprasciausia dalyka is tavo kalbos patikrinti, kiek vejo energija sudaro Danijoje - ogi pagal 2005 metu tikslius duomenis sudare 23%. Per 5 metus manau padidejo dar. Toliau, apie investicijas i sali, turima omeny, kad veliau sutaupius pinigus, kuriuos dabar rusams issiunciam uz dujas, galesime investuoti/isleisti savo rinkoje. O garsiausiai saukia "vagys" tie, kurie patys vagia, taigi prisipazink. O Norvegijoje vejo energetika vystoma, tad nusikalbejai. Kitas dalykas, jie ir taip daug energijos turi is hidroelektriniu, ypac pavasari, kai susidaro dideli kiekiai tirpsmo vandens.
Strong_Bad 2011-03-18 16:48
Dujas gaunam? gaunam. Uz jas reik moket? reik. Tai koks skirtumas kur tie pinigai nueina. Taip pat gali piktintis, kad dalis pinigu uz perkama PC nueina kinieciam ir tt. Isikalkit i galvas viena karta, kad letuva per maza valstybe, kad butu energetiskai nepriklausoma, kaip ir mano kiemas per mazas kad buciau nepriklausomas nuo prekybos centru is kuriu perku maista, nor labai noreciau uziaaugint pats.
Otto 2011-03-18 17:00
Čia turbūt vertimo klaida. Šio tipo generatorių apkrova visada turi būti pilna, t. y., paimama visa pagaminta energija, ir nei vienu vatu mažiau, nes priešingu atveju, kyla apsisukimai, kyla įtampa ir įvyksta avarija. Neseniai tokia avarija įvyko Rokiškio rajone, 20 kW jėgainėje. Beje, tokio tipo generatorių daug gamina kinai, nelabai suprantu, kur čia tas stebuklas?
Velnias 2011-03-18 17:04
Neginu alternatyvios energetikos, bet jei ji neneštų nuostolių - net ir be pelno ji būtų labai naudinga Lietuvai, nes mažėtų priklausomybė nuo vieno energijos išteklių tiekėjo - būtume mažiau priklausomi.
bahuriux 2011-03-18 18:53
HAWT dirba efektyviausiai (aerodinaminiu poziuriu), kai mentes galas juda 5-6 kartus greiciau uz vejo greiti (lygiai taip pat ir lektuvo propeleris). Bet jei vejas nenormaliai didelis, tai gresia avarija, todel yra mazinami atkos kampai ir/arba didinama apkrova, kad isvengti perdideliu sukiu, tada krenta naudingumo koeficientas, bet isvengiama avariju.
Otto 2011-03-18 19:24
Deja, matau, ne viską žinai; esmė- pastoviuose magnetuose, tame momente, kad jie panašiai, kaip suspaustos spyruoklės. Sumažinus apkrovą, šoka įtampa. Na, pasidomėk, kažkas.. magnetinio lauko varža, ar pan. Jei apkrovos nebus, įtampa kils ir prie mažų sūkių, taigi, kaip jau rašiau, būtina paimti viską, ką generatorius pagamina. Atakos kampo mažinimas tik apsaugo nuo leistinos galios viršijimo, bet ne nuo viršįtampio.
zamolskis 2011-03-19 01:30
butent atpigino jegaine, bet ir galimybes apkarpe. reikes dar viena kruoni statyt, vadinasi elektra brangs.
Nerkashis 2011-03-20 20:54
Pasidomėk, kas yra šunto rekatoriai, kondensatorių baterijos (turbūt jau nebenaudojamos). Nebūtinas tas Kruonis.
Linas000 2011-03-25 12:21
Ko gero nesuklysiu primindamas, kad tokioms vejo jegainems reikia rezerviniu elektriniu, kurios veiktu tada, kai nebutu vejo. Lietuvoje is tokiu zinomiausios - Kruonio HE, Elektrenu, Kauno HE. Nezinau Kruonio galimybiu, bet manyciau, kad galetu islyginti vejo energijos perteklius ir trukumus.
zamolskis 2011-08-01 11:45
kruonis negali islygint. jis gali tik nuiminet pertekline galia (lygint tinkla vartodamas i minusa). ir gali trumpa laika dirbt kazkokia fiksuota galia atidavinedamas i tinkla. kad pilnai islygint tinklus elektrine turi but reguliuojamo galingumo, o tam reikia sudetingesniu generatoriu sistemu nei yra kruonyje. kruonyje vertingas tik vandens baseinas, o iranga lyginimui netinkama. efektingam lyginimui i kruoni reikia investuot milijardus