„Google“ ir „Facebook“ turės laikytis ES taisyklių  (0)

JAV kompanijos „Google“ ir „Facebook“ turės laikytis Europos Sąjungos nustatytų asmeninių duomenų apsaugos taisyklių. ES teisingumo ministrė Viviane Reding tai pareiškė Briuselyje vykusiame seminare. Jos teigimu, europiečių teisių į asmeninių duomenų saugumą turi būti laikomasi nepriklausomai nuo to, kokios šalies bendrovė renka duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Amerikos socialinis tinklas, turintis daugybę vartotojų europiečių, turi laikytis ES nustatytų taisyklių. Mes negalime nuolaidžiauti išorės kompanijoms, jei jos dirba su vartotojų asmeniniais duomenimis“, – teigė Reding.

Europos Sąjungos šalių valdžia, ypač Vokietijos, daug kartų reiškė pretenzijas „Facebook“ ir „Google“ dėl vartotojų asmeninių duomenų saugumo. Socialinis tinklas buvo kritikuojamas dėl naujų „draugų“ paieškos modulio, kuris kopijavo pašto dėžutės adresų knygą ir pagal ją siųsdavo kvietimus į „Facebook“. Taip pat piktnaudžiavimu kaltinami socialinio tinklo programų kūrėjai, perduodavo konfidencialią informaciją tretiesiems asmenims.

„Google“ daugiausia priekaištų sulaukė dėl serviso „Google Street View“. Dažnai nuotraukose buvo užfiksuoti veidai, adresai arba asmeninė žmonių valda. Dėl to „Google“ teko suteikti galimybę šalinti nepageidaujmas nuotraukas. Be to, 2010 metų sausį kompanija pripažino, kad „Google“ automobiliai automatiškai prisijungdavo prie neapsaugotų belaidžių tinklų ir išsaugodavo asmeninius vartotojų duomenis, tarp kurių adresai ir slaptažodžiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)