Naujas ir įspūdingas GNOME 3 darbastalis "Linux" operacinėms sistemoms

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

teraxas 2011-04-09 10:18
Atrodo neblogai. Tik šį mėnesį pasirodo ir Ubuntu 11.04 su Unity aplinka. Kol kas betoje nemažai trūkumų - kadangi tingiu vėl instaliuoti 10.10, tai kol kas naudojuosi Win7... Gal žinot ar bus galimą Gnome įdiegti į Ubuntu?
TomasS 2011-04-09 10:25
Sveikinimai GNOME projektui su nauja versija. Ir visgi šiek tiek pastabų: 1. Nelabai suprantu, kodėl GNOME kūrėjai nusprendė, kad jau dabar visi naudotojai turės mažus ekranus, tabletus, telefonus, netbookus ir pan. ir kad dideli ekranai jau mirė. Nes naujasis GNOME būtent pritaikytas tokiems mažiems monitoriams bei naudojimas darbinius kompus turintiems (nes persijungiant tarp programų reikės daug daugiau pelės paspaudimų, ekrano vaizdas lakstys ten šen, kas gan greitai atsibos ir vargins akis). 2. „Activities“. Gaila, kad GNOME projektas sugalvojo skirtingam dalykui naudoti tokį patį pavadinimą kaip ir KDE (kuris jau prieš daugiau nei du metus buvo išleistas su „Activities“). Juk GNOME „activities“ - tie patys seni virtualūs darbastaliai. KDE atveju tai kur kas daugiau, KDE atveju galima nurodyti, kad sakykim „darbo activity“ yra: paštas ir projektų valdymo programa, „laisvalaikio activity“ yra žaidimai ir RSS skaitytuvas. Tada galima nurodyti „įjunk man darbo activity“ - chop - KDE įjungs nurodytas programas. Tada sakai „išjunk darbo ir įjunk laisvalaikio activity“ - chop - išjungs darbo programas (išims iš atminties) ir įjungs laisvalaikio. Svarbi detalė yra ta, kad šitokiame procese veikia puiki linux savybė - sugebėjimas atstatyti programos būseną. T.y. Aš galiu vidury darbo išjungti programą, vėliau ją paleidus (ar po activity perjungimo, ar po kompo perkrovimo) bus atstatyta visa aplinka - peržiūrimi dokumentai, langų pozicijos, nustatymai ir t.t. Taigi palaukime, kol išeis kokia distribucija su GNOME3 ir pažiūrėsime, ką realiai apie tai galvoja naudotojai. P.S. Straipsnio autoriams: „users“ verčiama „naudotojai“, o ne „vartotojai“.
edgarasl 2011-04-09 10:27
Unity bus patobulinta MAC OS grafine aplinka, o GNOME3 yra visiskai naujas sprendimas Man asmeniskai gnome3 nelabai patiko bandymu metu... Dar nebandziau galutines versijos, bet bandziau RC. O sudiegti Gnome3 i Ubuntu, kaip ir i bet kuria kita distribucija tikrai bus galima. Bent jau idiegti Gnome3 i ubuntu 10.10 buvo labai paprasta - vos keli zingsniai.
MarijonasV 2011-04-09 10:27
Unity šlamštas, Gnome 3 kažkiek geriau, bet man nepatiko, bet bandžiau senokai, vienas dalykas man labai nepatinka, Compiz visada mušą žaidimų fps net ant gerų kompiuterių, tai jei dabar jis labiau integruotas ir neišeis išjungti tai bus nesąmonė.
Arns 2011-04-09 10:34
Žemiausio lygio reklama. Beskaitant baisiai kliuvo didelis spektras būdvardžių "geriausias", "šauniausias" ir t.t. Ne kiekviena kompanija savireklamai tiek brudo sukiša. Norėtusi sulaukti normalių atsiliepimų, kurie tiesiog apžvelgtu kaip viskas veikia, ar pasitaiko klaidų, ar galima lengvai naująsias funkcijas valdyti ir t.t.
edgarasl 2011-04-09 10:34
Nepamiršk kaip skeptiškai buvo sutiktas pats KDE4 Tuo metu taip pat daug kritikos atlaike, o dabar is tos kritikos tapo visai gera aplinka. Galbūt ir GNOME pereis tuos pačius kelius. Va kai išies fedora ir kitos didesnes distribucijos su gnome3 aplinka tai ir išlys visos nuomones, nes dabar mažai kas norėjo/sugebėjo susidiegti ir išbandyti gnomą Tikrai reikia laukti ir stebėti prie ko prives.
Anonymous 2011-04-09 11:21
na, jau net norisi pabandyti vel.. bet windowsai isleis nauja os ir vel visi tie kde ir gnome nugarnes zemyn..
zaf 2011-04-09 11:36
Win 8 grafinė aplinka nepakis. MS labai didžiuojas savo dock'u
TomasS 2011-04-09 11:45
O ką windausų darbastalis turi tokio, ko neturi KDE? 4 KDE net „eye-candy“ srityje niekuo nebeatsilieka, yra visi te šešėliai, žibėjimai, permatomumai, išblukinimai, judesiukai ir t.t. ir pan... Pavyzdžiui į priešingą pusę nepilnas sąrašas galėtų būti toks (t.y. ką turi KDE, o ko neturi win): 1. Virtualūs darbastaliai/„activities“ 2. Vertikalus/horizontalus išdidinimas (t.y. atskirai v/h, o ne abu kartu, labai naudinga turint didelius monitorius) 3. Rašybos tikrinimas absoliučiai visur (o ne tik office programose)
SuperHP 2011-04-09 12:18
Deje, "blizguciu era" prasidejo ne nuo Windows.
blizzard 2011-04-09 12:40
Ubuntu lenkia windows 7. Bent jau man taip pasirodė kaip turėjau progą ubuntu pasinaudot. Žymiai daugiau visokių įrankių kalbant apie desktop. Ir norimo ikono padidinimas, dock`ų kilnojimas ir apipavidalinimas kaip nori. Spalvų keitimas realiu laiku, įvairūs efektai ir t.t čia tik mano greitas pasižvalgymas toks buvo po Ubuntu operacinę. Deje namie kažko neišeina instaliuoti live cd pasidariau paleidžiu iki tos vietos kur leidžia pasirinkti ar norite įdiegti ar tik išbandyti, pasirenki bet kokią opciją ir persikrauna kompiuteris, vėl iš naujo iki tos vietos veikia po to vėl tas pats. Kame problema gali būt gal žinot? ar čia bus instaliacijos ar parsisiuntimo brokas?
tauttvisz 2011-04-09 12:52
Kad yra visi ten blizgučiai tai nereiškia, kad jie gerai atrodo.. Dar turi būt sukomponuota gražiai. O Dėl windows, tai vienam video Balmeris prasitarė, kad sekantys windows'ai bus rizikingiausias jų žingsnis, kiek čia tiesos nežinia, bet jei taip, tada galim būt, kad pasikeis smarkiai windowsai.
NForce 2011-04-09 13:23
KeeperMustDie 2011-04-09 13:39
- nelabai gerai eiti i OT, tik keli zodziai: Ubuntu leidzia zymiai labiau customizuoti daug dalyku(ne tik UI), taciau tai dar nereiskia, kad lenkia, nes 1. Norint win'ams galima paieskoti ir rasti ivairiu them'u bei irankiu jas kurti paciam, 2. Nors Ubuntu by default atrodo tikrai gerai, man asmeniskai jis tiesiog neprilygsta geru dizaineriu padarytam Win vaizduj.
Evaldas 2011-04-09 14:11
GNOME3 nebandžiau, bet tie visi mygtukų spaudinėjimai, kad prieit skirtingiem langam atrodo sunku(tokią nuomonę iš video susidariau). Gal ir pasikeis nuomonė dar, kai išbandysiu pats. O kas liečia Unity ir Ubuntu, jiem trūksta dizainerių gerų. Dažnai matau gerų temų sukurtų Gnomui ir jau pačiam Unity. Užtektų pasamdyt Markui gerus dizainerius ir Ubuntu šokteltų aukštai. Galvoju, kad 12.04 LTS turėtų būt smarkus šuolis pirmyn Ubuntam, nes Unity turėtų būt plius minus išbaigtas jau tada.
zaf 2011-04-09 14:26
Ir dar greičiausiai jau bus pereita prie Wayland nuo X. Dar anksčiau užmačiau gandus, kad ateity Unity turėtų visiškai pereit prie Qt (šiuo metu egzistuoja tik Unity 2D ir atrodo labiau išbaigta) ir tai tikriausiai būtų nauja aplinka nepriklausoma nuo kitų.
Evaldas 2011-04-09 14:49
Dėl QT ką skaičiau, tai kad po defaultu bus palaikomos QT programos, ko dabar kaip ir nėra(?). Ir taip, dėl Wayland irgi girdėjau gandų nemažai. Tiesą sakant, eina Wayland ir išbandyt, įkeltas repuose yra. Tik kiek žinau jį programuoja vienas Intel inžinierius, kiek čia tiesos nežinau net. Bet kaip mačiau video, tai jis kur kas geriau veikia nei X11, kuris jau palyginus atgyveno savo. Ir šiaip, iš Ubuntu tikiuosi ateity, kad viskas labiau susisteminta bus, nes dabar pvz. ieškant programų(PROGRAMŲ) išmeta įvairius nustatymus ir panašiai, kas manau nėra reikalinga labai. Arba turėtų būt atskira skiltis, kad ten nustatymai konkretūs. Norisi kažkokios ikonų temos labiau išbaigto, nes dabar tokios Candy, Tango stiliaus... Kažko labiau naujoviško, kaip pvz nauja Chrome ikona, paprasta, bet daili (na čia linkas, tiem kas nežino. http://chromestory.com/wp-content/uploa ... e-Icon.png ) Unity docką mačiau jau programos kai kurios supportina neblogai, kas ko gero yra puiku. Daug funkcijų prieinama kur kas paprasčiau. Anyway, tai tiek dabar minčių, vistiek daug kas neskaitys iki galo
kurmis 2011-04-09 15:15
Metacity (GNOME 3) pasidarė per daug sunkiasvorė kaip kadaise tapo KWin (KDE 3.5) su visais blizgučiais ir navarotais. Dabar tenka naudoti debian'e openbox(LXDE) arba Xfwm (Xfce 4.8), arba icewm. Kompas laksto kaip bitutės, kai įsidiegi "lightweight" windows managerius: openbox, icewm, Xfwm. Enlightenment'o managerio nebandžiau. Tik pastėbėjau, kad ant jo galima irgi uždėti KDE'ą bei gnome'ą.
rokazaz 2011-04-09 15:43
Idomu visai,reiks isbandyt
anonimas 2011-04-09 15:58
Tavo pastaba gana keista:) window manager(WM) nėra lygus desktop enviroment'ui (DE), WM yra DE sudedamoji dalis. Windows explorer analogas pas pingvinus būtų nautilus, thunar ir kiti.