Ateities dangoraižiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

neruzka 2011-04-15 11:51
Huverio užtvanka (Hoover dam) užtvenkia Kolorado upę, tačiau ne Kolorado valstijoje, bet Nevadoje, 40 km nuo Las Vegaso.
Arwis 2011-04-15 13:13
Grazios koncepcijos, tik kad jomis ir liks
cepukas 2011-04-15 13:19
Tai,kad kaikurie projektai is cia,isvis atrodo neigyvendinami. Bet tikrai grazu ziuret.
Justas116 2011-04-15 15:34
Atrodo įspūdingai. Norėčiau pamatyti kai kuriuos konceptus virstant realybe.
Importial 2011-04-15 18:08
Belieka laukti vieną ar kitą iš šių koncepcijų į pramogų pasaulį perkeliančių filmų ar video žaidimų, nes kad ir savo monitoriuje kažką panašaus išvysti norėtųsi, stebėjimo akimirka taptų įspūdinga, priverstų išsižioti trumpam. Kita vertus, dauguma projektų gali prieštarauti fizikos dėsniams, nebūti įgyvendinami Žemės sąlygomis (nesu didelis ekspertas, reiškiu subjektyvią savo nuomonę anuo klausimu). Aišku, jei ir toliau žmonija eis klaidingu keliu, kurio dalį jau nužengė, nė vieno projekto neteks išvysti. _______________________________________________________________________ Pastebėjau neatitinkamumą po "Bokštai - Šaknastiebiai" aprašymu. Greičiausiai straipsnio autorius rašydamas netyčia spustelėjo enter ir dalis teksto persikėlė kiton eilutėn.
Indigo89 2011-04-15 19:25
Tai kad kaip tik eina teisingu keliu. Pagalvok apie koki nors zmonijos zingsni, kuris tau atrodo neteisingas, tada pagalvok kodel tas zingsnis buvo zengtas ir kas butu pasikeite jei to zingsnio nebutu buve. Jei ir po tokio apgalvojimo dar manysi, kad jis buvo neteisingas, tai pasidalink, gal is tiesu yra ko pasimokyti ir nebedaryti.
immortallt 2011-04-16 00:47
Kryziaus zygiai.
Indigo89 2011-04-16 16:41
Kryziaus zygiai buvo vienareiksmiskai skirti plesti itakai. Cia bendresnis "neteisingas zingsnis" butu bet kuris karas. Nors karas ir yra baisus dalykas, zudymai, skausmas ir pan, bet ziurint is isores i zmonija tai karas vis del to zmones stumia i prieki visomis prasmemis, ipatingai technologiju srityje. Karas = progresas visose srityse. Man karas atrodo netgi butinas zingsnis norint zmonems isgyventi ilgiau negu saule pvz. Jei zmones nekariautu tada jau tikrai apie jokius panasius projektus net negirdetumem.
loggo 2011-04-16 20:27
Beveik įsitikinęs, kad nė vienas projektas taip ir nebus įgyvendintas. Tokios parodos su dizainerių darbais skirtos mokslinės fantastikos gerbėjų vaizduotei palavinti. Tokios parodos su konceptinėm idėjom jau seniausiai (kelis dešimtmečius) vyksta - tais laikais visi menininkai ir dizaineriai kūrė miestus, kuriuose visi turėjo keliauti skraidančiomis mašinomis ir sraigtasparniais, o kiekvienas 'modernus' namas vietoj garažo turėjo sraigtasparnių nusileidimo aikštelę. Ir čia tik viena iš idėjų, o jų kasmet tokie dizaineriai dešimtis pateikia, bet jos ir lieka tik idėjomis.
Nerkashis 2011-04-16 21:49
Visada maniau ir manau, kad būtent mintis yra visko pradžia. Jos įgyvendinimas, jau lengvesnis darbas. Jei neturėsi minties, idėjos, tikslo, tai taip ir trypsi vietoje. Šiandien tie dizainerių projektai atrodo nerealistiški. Bet gal po 10-20 metų, kažkas ištrauks kokį iš stalčiaus ir....
RiMuSaS 2011-04-17 12:45
Kiek istorijos mokytoja yra pasakojusi pirmas kryziaus zygis buvo grynai delto surenktas, kad kariai nebeplesikautu is neturejimo ka veikt. Tai surenge kryziaus zygi...
Impintinas 2011-04-17 13:26
Priežasčių buvo tikrai ne viena. Čia tik viena iš kelių. Ir įtakos plėtimas, ir karių užėmimas, ir gyventojų perteklius, ir dar galybė kitų, kurios dėjosi to meto gyventojų galvose
Tarkvinijus Išdidusis 2011-04-17 14:14
Reiškia, kad blogai pasakojo. Buvo daug priežasčių: arabai užėmė Šventąją Žemę; popiežius Klermono Sinode paskelbė, kad išpirks visų nuodėmes, jeigu dalyvaus šventajame kare prieš netikėlius arabus; turtų ir žemės įgijimas. Galiausiai, didžioji pirmojo Kryžiaus Žygio karių dalis buvo neturtingi valstiečiai bei bežemiai arba mažažemiai asmenys. Dalyvaudami kare jie tikėjosi pagerinti savo statusą ir tapti jeigu ne riteriais tai bent jau turtingais žemvaldžiais. Plėšikavimas iš neturėjimo, ką veikti tėra šalutinė priežastis. Jie ar taip, ar taip būtų ėję į Kryžiaus Žygį, jei jų senjoras būtų įsakęs. Jeigu ne į tokį, tai į paprastesnį karą.
Nightbringer 2011-04-18 19:49
Jei būtų mano valia, skirčiau lėšų tų pastatų pastatymui. Bet galvojant ne apie architektūros, meno, kainos-kokybės santykį ar pažangą, bet inžinerijos mokslo praktikavimui, teorijų žinių pritaikimui ir naujų medžiagų sūkurimui. Juk teorija nuo praktikos labai smarkiai skiriasi. Daug kas lieka neapgalvota, kol nepradėti statyti, kurti. O ir nauda turėtų bent dalinai atpirkti vargą, kai įmonės įgis praktikos, šlovės, gal dar naujų patentų užregistruos, bei pagausins turizmo mastus. Tik, kad desantrilizuotos valdžios problema yra ta, kad kiekvienas siekia sau naudos, paliekant rimtus, bei nepopuliarus klausimus kitiems.
shookees 2011-04-18 20:13
Jei atmintis neapgauna, architektai ne vien piešti mokosi –– Būtų įdomu pamatyti kurio nors ir šių projektų realizacija ar bent jau virtualiąją versiją :p