„YouTube“ pakeitė vaizdo klipų formatą  (16)

Į „YouTube“ vaizdo portalą vartotojų įkeliama videomedžiaga nuo šiol automatiškai konvertuojama į „WebM“ vaizdo formatą, kurį „Google“ plėtoja kartu su „Mozilla“ ir „Opera“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad į „WebM“ formatą bus pervestas visas „YouTube“ klipų archyvas. Šiuo metu portalo specialistai yra perkodavę apie 30 proc. vaizdo klipų, kuriems atitenka 90 proc. visų portalo turinio peržiūrų, pranešama „YouTube“ oficialiame tinklaraštyje.

„WebM“ formatas suteikia galimybę rodyti su HTML5 suderinamose interneto naršyklėse vaizdo klipus be papildomų įskiepių, tarp jų ir „Flash Player“. Su „WebM“ jau suderinamos naujausios „Chrome“, „Opera“ ir „Firefox“ naršyklių versijos.

„WebM“ konkuruoja su kitu populiariu kodeku H264. Su juo suderinamos „Microsoft“ „Internet Explorer“ ir „Apple“ „Safari“ naršyklės. Tačiau naudojantys „Internet Explorer“ galės žiūrėti „YouTube“ klipus ir „WebM“ formatu: tereikės įdiegti papildomą „Google“ sukurtą įskiepį, sakoma pranešime. Šis įskiepis veikia ir su IE9, ir su ankstesnėmis šios naršyklės versijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: