Vartotojus seka ne tik „iPhone“, bet ir „Android“ telefonai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2011-04-26 11:26
va kodel neperku tu ismaniuju telefonu
kunis 2011-04-26 11:31
Koks skirtumas, renka ar nerenka ta informacija apie buvimo vieta... Cia manau visiem suprantama kodel renka, marketingas, reklama, tyrimai kokios lankomiausios vietos, ka zmones megsta kur valgo, kur ilsisi ir paskui google gales investuot i atitinkamas sritis isstudijavusi vartotoju pomegius.. Nesusireiksminkit per daug, niekam neidomi informacija apie jus, BigBrother rupi kur tu.
punktyras 2011-04-26 11:34
Žinia, paties vykdomos operacijos reikalauja visiško slaptumo... Aš „location“ paslaugą išjungiau, siekdamas pratęsti baterijos veikimą.
BadAss 2011-04-26 12:47
tai jo nepirk... tu gi slaptasis agentas, neduodieve suzinos kur siki ar i koki macdonalda vaikstai....
Neodan 2011-04-26 13:25
Dauguma zmoniu trimituoja, kad kaip baisu, facebook renka informajia, telefonai renka informacija. Bet niekas nesusimasto, kad jie lygiai taip pat palieka kalnus informacijos atsiskaitydami banko kortelemis, pasinaudodami nuolaidu/lojalumo kortelemis, prisiinstaliuodami kalnus toolbaru i narsykles ir t.t. Niekas nepasikeis kol zmones netaps protingesni. Mano manymu yra blogai kai renka informacija slaptai ir to tu negali pakeisti, taciau jei gali kontroliuoti informacijos rinkima tada viskas ok Nera nemokamu paslaugu, uz viska vartotojas moka (tiesiogiai pinigais arba netiesiogaiai (per reklama)).
Mauras Klajoklis 2011-04-26 13:29
O kurgi visi tie kur prieš porą savaičių klykavo koks obuolys toks baisus, daug baisesnis negu jį vaizduoja . Apibendrinant - gyvenkime miške, duobėje po lapais, tada mus matys ir seks tik indėnų žvalgai.
Anonymous 2011-04-26 13:41
Spangsti, Tas tavo obuolys iki šiandien nieko nepasako apie tai.. turbūt jau su teisininkais tariasi, nes bijo, kad prisižaidė.. Ant Android galima pasirinkti ar siųsti ar ne (tarp kitko aš pirmo įjungimo metu net nuėmiau tą varnelę), o applas prievartauja visus ne tik pinigine prasme.. Aoniminis programų ir OS statistikų siuntimas beveik ant visų rimtų programų ir OS yra, bet visi apie tai informuoja ir paklausia ir pas visus pagal defaultą užklausos metu būna pažymėta varnele.
vyvea 2011-04-26 14:21
O interneta perkate? nors... kazkokiam TEO(ar ... ar ... ar ...) reikia atskleisti varda,pavarda, gyvenama vieta ir kt. Nesamone!
algiuz 2011-04-26 15:44
Čia google sužaidė su tuo, kad niekas neskaito sutarčių ir aklai deda parašą, kad sutinka su viskuo. Patys vartotojai kalti, ne google, kad jie yra tinginiai. Ir iš karto atsakau į galima argumentą, kad google paverčia žmones tinginiais - ne, tai patys žmonės tingėdami atsiversti knygą jungia google, niekas jų neverčia ieškoti informacijos būtent googlei. O kad ir seka, tai kas čia tokio? Jei nesat koks žudikas maniakas ar slaptasis agentas, tai mažai tai ir turėtų rūpėti ypač lietuviam, nes kaži ar googlui aktuali tokia maža rinka. O kad ir gausit vėliau naršydami internetu reklamos, atitinkančios jūsų gyvenimo būdą, tai čia gal net ir nauda, gal dar ką ir gero išsirinksit. Aš jau ir dabar iš googles gaunu reklamas, pagal tai, ko dažniausiai ieškau, tai nieko čia baisaus nematau.
vyckas 2011-04-26 16:00
. Apple iki tokio elgesio su vartotojais dar toli toli.
jur 2011-04-26 16:54
Jau kam kam, bet googlui tikrai nebijau patiket savo buvimo vietos. Yra labai patogiu paslaugu, paremtu vietos nustatymu. Pvz isijungiu London journey planner, man nereikia ivedineti is kur vaziuosiu, nes jis jau zino. Taip pat Latitude, kurio pagalba gali matyti kurioj vietoj yra tavo draugai (pries tai reikia duoti sutikima) zemelapyje - sitas labai praverte kai reikejo susitikti gigantiskam parke be jokiu normaliu orientyru. Kai priims i Al Qaeda, nusipirksiu telefona be interneto - just in case
Anonymous 2011-04-26 18:06
uzsispange čia kaikurie.. spėju applo gerbėjai.. Jūs bent straipsnį perskaitykit, ten aiškiai parašyta, nori duodi duomenis, nori neduodi.. Aš kai norėjau įjungti latitude, tai net googlas parašė ir įspėjo, kad bus renkami duomenys ir parašė iškart kur galima rasti išjungimą. Mažiau verkit.. eikit appla terorizuoti, kodėl jis renka duomenis nieko nepasakęs ir kur jis juos kiša..
Karvė 2011-04-26 18:13
Aš galiu tik pritarti Maurui Atsakymas tai juokingiausias - Android irgi renka, bet Apple blogiau! :D:D:D Apple ta informacija kaupiama tik tiems, kas naudojasi Mobile Me paslauga (mažuma) ir siunčiama tik šeimininkui ieškant dingusio telefono. Tai buvo parašyta straipsnyje apie Apple renkamus duomenis, bet tamsta turbūt nelabai net skaitei. iPhone labai lengvai gali išjungti GPS funkciją ir protingi žmonės tą padaro jau vien dėl to, kad sutaupytų baterijos laiko. Bet ka čia diskutuoti su žmonėmis, kuriuos obuoliai prievartauja...
Reset5 2011-04-26 18:18
man is tikro nusispjaut, turiu iphone 3gs, ziurejau ten kad iOS tie seka mane(straipsni), ale koks man skirtumas..? jeigu naudotu ta informacija blogiem tikslam, tad suprasciau, na bet kai ne vieno mano telefone taspats yra, tai del ko purkstaut? beja, ant iphone buna programa paleidi, ir ismeta ar leisti nustatyti tavo pozicija.. Tai vat.. beja: "To provide location-based services on Apple products, Apple and our partners and licensees may collect, use, and share precise location data, including the real-time geographic location of your Apple computer or device. This location data is collected anonymously in a form that does not personally identify you and is used by Apple and our partners and licensees to provide and improve location-based products and services. " viska papasakoja..
Absoliutas 2011-04-26 19:28
Karve gal pas tave atmintis ribota ir baiges skaityti straipsny jau nebeatsimeni, kas buvo pradzioje, bet straipsnyje aiskiai parasyta: " /.../„Apple“ vis dar viešai nekomentuoja, kodėl „iPhone“ telefonai slapta renka tokią informaciją ir kam ji yra naudojama /.../" O karve VISKA zino... gal geriau pasimelskim applui ?
Atlast 2011-04-26 19:39
buvimo vieta nustato ir pagal operatoriaus bokstelius..