Netrukus pasirodys „Windows Phone 7.5“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

werafonas 2011-04-30 11:45
Trumpai tariant, su 7.5 versija WP pagaliau taps ištiesų pilnaverte smartų OS.
TomasS 2011-04-30 15:17
O dabar biškį „nuleiskim ant žemės“ šio PR straipsnio skaitytoją. Šios funkcijos - tai ką kitos mobilios OS (Apple iOS, Android) jau turėjo prieš n metų. Taip kad Microsoftas gerokai , nors su savo mobiliom technologijom atsirado daug anksčiau už Apple ir Google alternatyvas (Microfost marketingas šį punktą bando pridengti frazėmis „WP7 yra labai naujas dalykas“, taip 7 - naujas, bet prieš tai buvo Windows Mobile, kurio pirma versija buvo išleista dar 2000 metų balandį. T.y. MS jau seniai šitame vežime, tik kažkaip daugiau 3% naudotojų neprivilioja, matyt todėl, kad telefonuose mažai kam realiai reikia MSOffice). MS tikisi nupirkę Nokia taip gauti Nokia rinkos dalį akimirksniu. Deja Nokia rinkos dalis krenta kar tu su akcijų verte, ir krenta ypatingai staigiai. Iki šių metų pabaigos neaišku, ar Nokia turės bent 12% rinkos. O Nokia telefonai su Microsofto OS tik į pačią metų pabaigą planuojami... 69% naudotojų galvoja, kad nei Microsoft/Nokia, nei RIM (blackberry) nebeturi šansų pavyti Apple ir Android. Taip pat galvoja ir programinės įrangos mobiliems įrenginiams gamintojai, nepaisant MS didžiulių investicijų ir paskatinimų, didžioji dalis PĮ daroma (ir nauji darbuotojai ruošiami daryti) Apple ir/ar Android platformoms.
MarijonasM 2011-04-30 16:06
Vienas didžiausių dalykų mane nervinantis pc, kai išleisdami naują os giriasi su visokiomis socialinėmis integracijomis ir tt beverčiu šlamštu, o nesugeba normaliai padaryti backgrounde veikiančio pašto, reikia pačiam kažkur knistis, kažką siūstis. Tai nesuprantu kaip smarfono os, su užkeltais , negali vienu metu dirbti su keliomis programom, tikrinti automatiškai pašto, groti muzikos naršant internete ir tt. Aš visiškai to nesuprantu. Kokia nauda iš tokios OS dabar iki rudens?
Cigaras 2011-04-30 17:11
Visos OS nuo to gi prasideda. Tiek pats iPhone OS, Android pradžioje buvo be multitasking, kai pastaroji Symbian turėjo jį.
werafonas 2011-04-30 17:14
Užtat kaip gražiai to meniu naršyti galima (sarkazmas)
TomasS 2011-04-30 18:07
Tik bėda, kad Apple multitaskingą padarė per gal 4 metus, Android gal 2, o Microsoftas - per 11 metų... Nelabai įspūdingas „greitis“
Wildpants 2011-04-30 19:10
O tu bent turėjęs telefoną su winmobile? Jame multitaskingas kuo puikiausiai veikia
WPCentras 2011-04-30 20:37
WP7 buvo pradėta nuo nulio ir Multi-Taskingas egzistavo Windows Mobile OS. WP7 yra šauni, bet trūkumai užgožia tai, rudenį pamatysime OS, kuri bus pilnavertė konkurentė
faktas 2011-05-01 01:09
Viskas gerai su ta OS. Kai tik kalba eina apie MS, tai amžinai visi niurzga... Aš naudojau šitą OS. Vartotojo akimis vertinant, ji išdirbta tikrai gerai. Pats ją rinkčiausi nebent po patobulinimų. Tačiau realiai gal tik kokiam 1 procentui žmonių rūpi funkcionalumas. Daugumai rūpi patogumas.
infoguru 2011-05-01 10:40
: O tu amžinai niurzgi, kad kiti niurzga Kas IT srityje dirba ir nusimano - tas ir niurzga, nes yra daug priežasčių niurzgėjimui. Geriau pafotkink ką nors naujo - dažniau aplankyčiau galeriją
WPCentras 2011-05-01 11:44
Pats user interface yra visiškai naujas ir nepanašus nei į iOS nei į iOS kopiją- Android. Live Tiles + Zune + xBox Live + Office. Labai patogi OS, daug greitesnė už Android
TomasS 2011-05-01 12:22
inovacijų per tuos 11 metų MS bandymų, kad kažkas pasikeistų.
Cigaras 2011-05-01 12:31
Bėda yra ta, kad tokie netikėliai kaip tu nuolat nusišneka. Windows Mobile OS turėjo multitasking ir ji nieko bendro neturi su nauja Windows Phone 7 išskyrus tai, kad finansuotojas tas pats. Tiek pati OS tiek pati rinka kuriai ji kuriama, tiek pati paskirtis tiek pati UI, praktiškai viskas skirtinga išskyrus tai kad pavadinime yra žodis Windows. Tavo žinutę reiktų perrašyt truputį ktiaip. Microsoft sukūrė jį ne per 11 metų, o per metus.
TomasS 2011-05-01 12:53
Ne tą publiką išsirinkai, kad stumtum mintį, jog naujos versijos sukūrimas (kad ir perrašiuis nuo nulio) yra „naujas produktas“. Programinis produktas susideda ne vien iš kodo (kodą parašyti nėra sunku). Idėjų gi niekas neperrašinėjo. Žmonių (kuriančių produktą) patirtis jau buvo surinkta. Pardavimo kanalai jau buvo išbandyti. Čia jau kitas dalykas, ar produkto iteracija buvo evoliucinė ar revoliucinė, bet būtent apie „revoliucijos“ nebuvimą aš ir rašau (o be revoliucijos nematau kodėl turėtų kisti tie 3%). Gali būti, kad jos nematau, nes tikrai detaliai nesinagrinėjau dar vienos nioliktos mobile os, bet tai jei jau esi toks specialistas, tai parašyk? Tik be kubikų ir naujųjų Vasiukų ateities pažadų. (Biškį padėsiu: stumk į paslaugų, ekosistemos ir pan. pusę, nes su kubikais ir pan. labai studentiškai tavo mintys skamba). 1. http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_phone
Cigaras 2011-05-01 18:57
Gerai, gerai, smarkuoli. Tai ko reikia (be naujo pavadinimo, naujos platformos, naujos UI, kūrimo nuo nulio, kitos vartotojų rinkos pasirinkimo kad OS būtų galima vadinti nauju produktu?
TomasS 2011-05-01 20:00
Uždaviau labai konkrečius projektų valdymo klausimus, į kuriuos net kokią verslo vadybą baigę „vadybininkai“ žinotų, ką atsakyti. Nė į vieną neatsakei. Mano pasufleravimais nepasinaudojai (nors ten reikėtų ieškoti atsakymo, bet, panašu, kad nežinai, kas tai per daiktai). Ar wiki pasiskaitęs viską kabini ant perėjimo iš enterprice į consumer rinkas (šitą dalį iš bėdos galima būtų užskaityti)? Ar tuo remiantis galima sakyti, kad va, per metus paėmė ir „sukūrė nuo nulio“ (ne kodo prasme, kodas, kaip minėjau anksčiau, yra nesvarbus, tai tik mažytė ir pati paprasčiausia projekto dalis)? Ar Windows 7 yra kitas produktas lyginant su Windows XP, ar to paties evoliucija? Arba paprasčiau: ar būtų MS sukūręs Windows 7 per tiek metų, per kiek sukūrė, jei nebūtų XP? Ar būtų Win7 perkami taip, kaip perkaimi dabar, jei nebūtų XP? Atsakyk į šituos klausimus, suabstrahuok atsakymus ir perkelk į mobilių OS kontekstą. P.S. Tai, kad MS apsi*** su WM ir kitą versiją teko perrašinėti nuo nulio yra tik MS trumparegiškumo problema (kaip ir legendinis MS „tinklo pramiegojimas“).
faktas 2011-05-01 20:21
Aš manau, kad didelė IT specialistų problema yra ta, kad jie nemoka matyti vartotojo akimis. Puikiausias to pavyzdys yra Microsoft, Apple ir Linux. Joks OS biznis toli gražu nėra funkcionalumas ir kodai. Svarbiausią dalį sudaro kiti segmentai, kurie senesnės kartos programuotojams yra sunkiai suprantami. Dėl fotografijos. Žiūriu, dažnai pradėjai kabinėtis. Esu šiaip jau tiksliųjų mokslų atstovas. Kūryba - mano laisvalaikis. Tavo laisvalaikis, turbūt, yra kodų rašymas. Žmonės daro tai, kas jiems patinka ir tiek, kažin, ar reikia tai pabrėžti ir kabinėtis.
TLas 2011-05-01 21:42
Cia ne tiek pliusas kek didziulio minuso nebuvimas. Tiesiog keista kaip is pat pradziu to nepadare, nors ir taip labai uzvelino su tuo win phone....
WPCentras 2011-05-01 21:59
Turbūt iOS ir Android irgi nebuvo nei kiek inovatyvūs? Visi keikė Android ir manė, kad nepasiseks, bet vat atsitiko kitaip. WP7 dar sunkiau įsitvirtinti nei Android, nes tuo laiku kai atsirado Android operatoriai neturėjo telefono, kuris galėtų kovoti su iPhone, todėl kabliavos ant jo, tai pavyko. WP7 šių metų gale turės Mango, o tada Nokia dar labiau prisidės prie tobulėjimo ir pirkimų.
infoguru 2011-05-01 22:05
Nemoka matyti sakai. Jei tai "grynas" IT'šnikų skurius - jie ir nežiūri. Tam IT kompanijose yra dyzainerių, rinkos tyrimų ir marketingistų skyriai. O kai pats kuri produktą nuo A iki Z ir turi jį parduoti tai patikėk, dar ir kaip pažiūri ir prisitaikai, kad tik tam vartotojui įtiktum. Beje, Apple manau čia per klaidą įrašei, nes tai mano nuomone vieni iš tų kurie labiausiai žiūri vartotojo pusę. Kas dėl kūrybos tai tikrai nesikabinėju. Atvirksčiai - manau, kad kūryba ir tikslieji vienas kitą labai puikiai papildo "Tavo laisvalaikis, turbūt, yra kodų rašymas." Turbūt ne - prie kodų prisėdu lygiai tiek pat kiek ir prie CG kūrybos.