Filmai kompaktiniuose diskuose nebedomina pirkėjų  (11)

Nekomercinė asociacija „Digital Entertainment Group“ paskaičiavo, kad praėjusiais metais licencinių DVD ir Blu-ray diskų su juose įrašytais filmais pardavimai sumažėjo 20 %. Tai kelia vis daugiau problemų kino studijoms, kurioms vis sunkiau užsidirbti tradiciniais būdais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pat metu filmų pardavimai „online“ per metus padidėjo 33 % iki 523 milijonų dolerių. Tyrimo autoriai mano, kad šiuo metu su DVD diskai vyksta tas pats, kas ir su muzikiniais CD. Anksčiau diskų pardavimai buvo pagrindinis leidėjų pajamų šaltinis. Tačiau dabar jų leidyba neretai nuostolinga.

„Digital Entertainment Group“ duomenimis, 2010 metais JAV DVD ir Blu-ray diskų buvo parduota už 2,1 milijardo dolerių, metais anksčiau ši suma siekė 2,6 milijardo.

Ekspertai pardavimų smukimą sieja su populiarių filmų sumažėjimu. 2009 metų pabaigoje bei šių metų pradžioje tokių filmų buvo pakankamai, tačiau 2010-aisiais kino hitų buvo gana nedaug.

Prasčiausiai prekiauti DVD ir Blu-ray diskais sekėsi JAV mažmeninėms parduotuvėms, kurių diskų pardavimo apimtys sumažėjo 36 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)