Japonijoje mirė kompaktinio disko „tėvas“  (1)

Balandžio 24 dieną, būdamas 81 metų amžiaus, mirė Norio Ohga. Nuo 1982 iki 1995 metų jis vadovavo kompanijai „Sony“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norio Ohga pradėjo dirbti „Sony“ 1953 metais, kai dar buvo Tokijo nacionalinio menų ir muzikos universiteto studentu. Ohga ketino tapti operos dainininku, tačiau bendrovės įkūrėjai Akio Morita ir Masaru Ibuka nusprendė, kad naujo darbuotojo susidomėjimas muzika leis „Sony“ sukurti įdomius elektroninius įrenginius Japonijos vartotojams ir skatino Norio Ohga pasilikti kompanijoje.

Neilgai trukus kompanijos vadovai pastebėjo neeilinį Ohga talentą verslo srityje. Vieną kartą Morita jam pasakė: „Tu gimei verslininku“. Tai galutinai nulėmė Ohga pasirinkimą ir nuo 1959 metų jis visą dėmesį skyrė kompanijai. Kaip ir reikėjo tikėtis, toks talentingo darbuotojo atsidavimas davė vaisių – dar neturėdamas 40-ies metų Norio Ohga tapo „CBS Sony Records“ (dabar „Sony Music Entertaiment“) vadovu.

Kuriant CD diską, būtent Ohga pasiekė, kad disko diametras būtų 12 cm (vietoje siūlomų 10 cm), nes tokio dydžio CD talpino 75 įrašo minutes – tiek trunka Bethoveno „Devintoji simfonija“. Į rinką CD diskai atkeliavo 1982 metais. Diskai buvo pristatomi kaip vinilo plokštelių pakaitalai. Vėliau „Sony“ sukūrė kitus formatus – MiniDisc ir DVD.

Ohga taip pat buvo „Sony Game Business“ prezidentas, kai buvo sukurta pirmos kartos konsolė „PlayStation“. Bendrovei „Sony“ jis vadovavo iki 1995 metų, o iki 2000-ųjų buvo direktorių tarybos nariu. Iki paskutinės dienos Ohga ėjo vyriausiojo „Sony“ patarėjo pareigas. Taip pat jis vadovavo Tokijo filharmonijos orkestrui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)