Planšetinių kompiuterių su AMOLED ekranais šiais metais nesulauksime (Video)  (3)

„Samsung“ bendrovė praeitais metais vykusioje parodoje „FDP 2010“ pademonstravo įspūdingas naujųjų AMOLED ekranų technologijas, skirtas ne tik mobiliesiems telefonams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp pristatytų įrenginių buvo net su 7 colių dydžio ekranais, kas šiuo metu AMOLED ekranams yra iš tiesų labai daug, todėl daugelis tikėjosi, kad 2011 metais sulauksime „Samsung“ planšetinių AMOLED kompiuterių, turinčių pademonstruotus 1024 x 600 taškų (169 PPI), 16,7 milijonų spalvų, 250 cd/m2 ryškumo bei praktiškai neriboto žiūrėjimo kampo ekranus.

„FDP 2010“ parodoje „Samsung“ taip pat pristatė ir sulankstomą 5,3 colių AMOLED ekraną. Šio ekrano išskirtinumas yra tas, kad sulankstytas ekranas užima dvigubai mažiau vietos, o jį išlanksčius, rodomas vaizdas yra visiškai tolygus ir ekrano lenkimo vieta yra tiesiog nematoma. Parodoje demonstruotas sulankstomo ekrano prototipas buvo 960 x 800 taškų raiškos 26,2 tūkstančių spalvų, 250 cd/m2 ryškumo bei 100000:1 kontrasto.

Bene didžiausia naujiena buvo plastikiniai AMOLED ekranai, kurie, kaip teigia „Samsung“ yra ypatingai ploni ir nedūžtantys. Keli pristatyti ekranai buvo 10,1 colio dydžio, 1024 x 600 taškų raiškos, 50 % įprastos spalvinės gamos bei 250 cd/m2 ryškumo. Deja, tokių AMOLED ekranų panaudojimas šiuo metu taip pat yra labai ribotas, nes kol kas nėra sukurta tokios plonos ir talpios baterijos, kuri leistų tokiais įrenginiais naudoti pakankamai ilgai.

Akivaizdu, kad AMOLED ekranų galimybės iš tiesų didžiulės ir „Samsung“ gerbėjai su šia technologija siejo nemažai vilčių. Siūlome „gyvai“ pasižiūrėti filmuotą medžiagą iš „FDP 2010“ parodos, kurioje visus minėtus įrenginius galėsite pamatyti iš arčiau.

Deja, tokių technologijų planšetiniuose kompiuteriuose dar teks palaukti, praneša Samsunghub.com. Tokią informaciją patvirtino „Samsung“ generalinis direktorius Gysungas Čoj (Gee-Sung Choi) pristatydamas pirmojo 2011 metų ketvirčio pelno ataskaitą. Priežastys, kodėl šiais metais nesiruošiama pristatyti planšetinio kompiuterio su AMOLED tipo ekranu nebuvo atskleistos.

Phonearena.com teigimu, „Samsung“ šiuo metu dirba prie naujos lazerinės (angl „laser-induced thermal imaging (LITI)“) „Super AMOLED“ ekranų gamybos technologijos, kuri yra žymiai pigesnė ir šio tipo ekranų skiriamąją gebą padės padidinti iki daugiau nei 300 PPI. Šiuo metu mobiliuosiuose įrenginiuose diegiami AMOLED ekranai yra gaminami „Fine-Metal-Mask (FMM)“ technologijos pagrindu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)