Sergejus Brinas: tik 20 proc. „Google“ darbuotojų naudoja „Windows“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evaldas 2011-05-24 18:28
Chrome OS ir neblogai, bet tai tik ofisiniam darbui manau ji tiktų. Programavimui, maketavimui, video tai tikrai ne.
FAIL 2011-05-24 19:02
Tikrai nemanau, kad bent kolkas Chrome OS gali konkuruoti su Windows... Jai trūksta TIKRAI daug... Pvz. dažnai naudoju Google docs, kad pasiekti reikiamus dokumentus visur: prie laptopo, stacionaraus, univere ir panašiai. Ir ką, wordinės formulės paprasčiausiai neįsikelia. Visomis Google paslaugomis gali naudotis ir Languose, o su pastaraisiais gali daryti dar daug daugiau, tad tikrai nematau reikalo vartotojui eiti pas Google. Mano, paprasto vartotojo akimis, Windows programų dar ilgai negalės pakeisti f-jų gausa jokie Chrome os ar Chrome browser, o Windows 7 su Internet Explorer 9 tikrai įspūdingi produktai ir Microsoft is back on top
Evaldas 2011-05-24 19:16
IE9 tikrai ne įspūdingas.
Xdmin 2011-05-24 19:18
Na pagal ideja, jei nebutu piratavimo, tai Windows OS uzimama dalis smarkiai sumazetu, ir bent 30% pereitu prie nemokamu linux ar google. Bet kadangi mums piratavimas yra iprastas dalykas tai mes nesirasome nemokamo gimp, o isirasome photoshop. Tas pats ir su OS.
KeeperMustDie 2011-05-24 19:35
Spekuliacijos. Galbut ir arti tiesos, bet WindOS nera toks brangus produktas kaip tavo minimas PS'as arba Offisas(kuri taip noriai daznai kaiecia i OOffice). O i tema, tai vistiek juoka kelia google. Na gerai, jie naudojasi savo OS - viskas suprantama, viskas aisku, isskyrus to dalyko, kodel tai taip skamba per naujinu portalus. Cia tas pats, kas MS padarytu pareiskima spaudai su pranesimu "o pas mus 99% darbuotoju naudoja Windows, bet mes tikrai neturim nieko pries kitas OS, tiesiog mes atleidom tuos kurie jas pabande naudot...".
punktyras 2011-05-24 20:11
Prisimenu, kad dėl saugumo uždraudė IE naudotis, tai logiškas žingsnis ir win išbraukti. Gal ChrOS ir nėra saugiausia, bet tai dar reikia įrodyti, o su centralizuotu atnaujinimų organizavimu galima užtikrinti bent jau operatyvų reagavimą į iškilusias grėsmes.
edgarasl 2011-05-24 21:44
Kaip MS'ui geras. Kai stipriai spaudžia konkurentai MS kartais gali pasistengti, bet kol asiliukas IE neturės gero suderinamumo su atvirais web standartais (o ne savo išmyslais), tol jo nemylės joks developeris. Mano nuomone Google pasirinkimas naudoti savo korporacijoje nuosavą OS yra labai teisingas. Šiuo atveju Google gali operatyviai užlopyti visas OS skyles, galbūt netgi tą pačią dieną. Nereikia laukti kol ateis stebuklingoji diena, kai maloningasis Microsoft galų gale teiksis išleisti saugumo atnaujinimą pažeidžiamumui paviešintam prieš kelias savaites. Tas pats yra ir šiaip su atviru kodu. Didelės kompanijos naudojančios atviro kodo PĮ dažniausiai pačios susitvarko problematiškas programinės įrangos vietas ir gali lengviau atsipūsti dėl saugumo, nes yra viena koja priekyje.
RiMuSaS 2011-05-24 21:58
.
infoguru 2011-05-24 22:48
Aišku Sergejus pacitavo savo produktą ChromeOS. Tai labai logiška - pardavinėti produktą, o patiems nenaudoti - mažų mažiausiai juokinga. O kai tokia kompanija pareiškia kad jie puikiai apsieina be Win manau šį tą reiškia. Tačiau abejoju ar visi 80% naudoja Chorme OS. Manau dalis Mac, o dalis Linux. Kažkada čia technologijose berods buvo straipsnis kad jie ketina pakeisti dalį įrangos Mac'ais.
infoguru 2011-05-24 22:58
Vienam vartotojui gal. Ypač kai jis to nežino kadangi gauna kartu su PC, kur viskas įskaičiuota. Bet jei firmai reikia supirkti licencijas, o paskui už kiekvieną žaislą dar pastoviai primokėk, atnaujini - primokėk tai sumos susidaro nemenkos. Kai kursi savo firmą ir reikės legalizuotis - suprasi. Tada pradėsi mąstyti, kad kam pastoviai mokėti kai gali vos ne tą patį gauti for free.
technologas 2011-05-24 23:13
naudojo ir gal tebenaudoja daugiausia, aišku norėtų kad Chrome OS labiau plistų.
Karvė 2011-05-25 03:04
Na tikrai netikiu, kad inžinieriai su tuo Chrome OS dirba. Juk dar nėra rimtų webinių taikomųjų programų (ir manau sunkiai tikėtina, kad jie turi susikūrę viduje ir slepia). Aš manau va kaip technologas sako, inžinieriai naudoja daugiausias Goobuntu, o Chrome OS nebent kokiems pardavėjams, marketingistams ir aptarnaujančiam personalui. Didelei kompanijai turinčiai savo adminus ir naudojančiai corporate periferiją šiaip labai lengva vien ant Linux sėdėti. Administravimo kaštai manau gaunasi panašūs kaip ir Windows, tačiau už licenzijas mokėti nereikia, virusų problema mažesnė, lengviau patį tinklą organizuoti. Mažesnėje kompanijoje šiek tiek sunkiau, ypač kai jau yra spausdintuvai ir skeneriai, kuriuos perkant nesigilinta į Linux palaikymą. Bet aš naudoju Kubuntu darbe ir nesiskundžiu. Vienintelis trūkumas galbūt ir yra Office - vis dėl to dokumentus visi siuntinėja Word formatu, o jei reikia kažką paredaguoti ir pamaketuoti, tai Open Office kitaip atvaizduoja ir formatuoja, todėl kartais tenka įsijungti VirtualBox ir pasileisti WinXP, o ten jau ir Office ir Photoshop Bet su laiku perėjus prie PDF manau bus galima ir daugiau darbuotojų kompų migruoti į Linux.
enternald 2011-05-25 09:38
Windows 7 geras?: užpraeitą savaitę, kai kursinį rašiau pamačiau koks jis geras. Įsijungiu, vartotojas tas pats o prijungia prie temporary acount (darbastalis tuščias, kaip naujas %User aplankas (nieko nėra), po restarto naujai įrašyti į darbastalį duomenys dingsta). Pakeičiau po to per registrą ir safe mode, kad jungtų nuolatinį account (safe mode seni nuolatiniai duomenys yra). Ir jungiu servisas nulinksta. tada sukuriu naują aplanką %user ir tada perkeliu accountą. Irgi servisas nulinko. Pagaliau kraunantis vindowsai susiprotėjo scandisk padaryti ir iš kažkur savo sugadintą servisą perleisti. Tada pavyko prisijungti. Dėjau, tai mane paskatino pereiti beveik iš vien prie linuksų. Puiki Win7 OS sugadina pati savo NTFS skirsnį (vietos sočiai palikta) ir neleidžia net sukūrus aplanką ir jį perlinkinus naudoti kitam vartotojui (saugumas matyt???????), nors temporary user leidžia naudoti. Ir be to IE9 valgo daugiau resursų ant mano PC nei Firefox 4.
faktas 2011-05-25 12:02
Na šiaip nieko keisto. Google dirba programuotojai, o dauguma programuotojų naudoja Linux. Negaliu paaiškint kodėl... Gal patogesni jiems. Ir kitas niuansas. OS visada perka pačios firmos, o ne darbuotojai. Google savo konkurentų OS tikrai nepirks, todėl darbuotojai naudoja tai, kas nemokama. Manau, čia viso labo Google pasidarė reklamą. Ir nelabai solidžią, sakyčiau...
enternald 2011-05-25 15:49
Matai linux turi out of box gcc kompiliatorių (windowsuose miniGW yra apkarpyta senesnė gcc versija). Yra python out of box (google mėgsta python labiau nei php), komandinė eilutė lenkia kokiu dešimtmečiu windowsinę (jei kalbėsime apie MS powershell, cmd.exe iš viso juokelis) yra tokių dalykų, kaip /dev/null. Microsoft'o c kompiliatorius nepalaiko ir nepalaikys C99, o C++ kompiliatorius kažkaip nebendrauja su linux (serveriuose tai linux). Jei nereikia su C# programuot tai nieko nuostabaus, kad programuotojai mėgsta linux