Elektroniniai vadovėliai nėra labai patogūs?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2011-05-25 16:50
va va, atrado saule:) iskart buvo aisku kad nepatogu, truputi pristabdom besaikia technologiju pletra, knygos, peles ir mygtukiniai telefonai neisnyks taip greitai kaip kai kas svaigsta
Menulis 2011-05-25 17:00
palaikau kaip visada 100 proc. Jau ir dabar auga karta kuri nieko nebesupranta kas yra knyga ir apskritai kame yra vertybės ir esmė. Karta kuri aklai ir mankurtiškai priima visą sh kuris yra jiems kišamas.
blizzard 2011-05-25 17:05
Vertybės keičiasi menuli bet tikrai popierinė knyga yra patogiau.. aišku vietos atžvelgiu nelabai.
Giedrius- 2011-05-25 17:11
Calm down, susiformuos tos vertybės ir esmės suvokimas. Gyvenam tokiu pokyčių laiku, kai nebegalim perimt tėvų požiūrio į viską ir darom daug klaidų klaidžiodami tarp tiesų ir vertybių, kai turėsim perduosim vaikams. Niekur technologijos nedings ir neatsisakys žmonija tokio dalyko internetas ir kt. hi tech, fantazuoju, kad tai taps tarsi šeštu žmogaus jutimu, išmoksim ir su juo gyvent...
sz520qm 2011-05-25 17:46
I have yet to see a paper book w/ a search function. Rodyklės ir turiniai netinka.
immortallt 2011-05-25 17:59
Kai nemoki naudotis, daug kas nepatogu. Nors e-skaitytuvo neturiu, bet daug knygu ant kompo perskaityta ir ne romanai. O su savo vertybiu kisimu, tai nekisk savo vertybiu kitiem. Perskaites gan daug grozines literaturos esu, bet teigti, kad tai vertybe, lygiai tas pats, kas game'ris sakys, kad jam vertybe travian'a ar erepublik palosti. Tada skaitantis knygas sakys, kad panyra i savo virtualu pasauli ir paskui maiso realybe su zaidimu. Tik va knyga skaitant jis irgi pasineria i savo "virtualu" - netikra pasauli, tik jame jis vienas, o internetiniuose zaidimuose, kur ka tik minejau lavinama logika, bendravimo igudziai, strategija, mokaisi manipuliuoti ir bandai perprasti vis sudetingesnius procesus. Jau 4 metai kaip skaitau tik moksline literatura ir nematau tikslo grizti prie grozines.
hostgator 2011-05-25 18:16
Elektronines knygos yra patogesnes tam tikrais atvejais.
mobilunkas 2011-05-25 19:53
perskaicius tampa aisku kaip reikia tobulint eknygas- reikia daryt su pvz 10 aktyviu lapu, kuriuos galima vartyt, pervertus 10 lapu vel verstusi lapai nuo pradzios, o turinys testusi toliau- na kaip sasiuviniai, kur lapai ant spyruokles sumauti
ligonis 2011-05-25 21:29
na sitas straipsnis tik parode, kad kindle yra prastas skaitytuvas... pamenu dar mokykloi apsimiegojes karta ziurint i knyga kazka uzsimaniau prisimint kaip parasyta, tai su rankom paspaudziau ant stalo kur paprastai buna ctrl ir f mygtukai ir durnu avilgsniu laukiau kol suras ko noriu... pirma karta tikrai ivertinau ta search galia, nereikia atsimint visu smulkmenu, ir gali lavint mastyma, o ne atminti eikvot tam kas tau nera butina.
kazkas 2011-05-25 22:51
Kažkaip keistai suprantat kas tai yra knyga. Man knyga tai nėra popieriaus lapų rinkinys, knyga tai informacija, o kokiame formate visiškai nėra svarbu, svarbu, kad būtų patogu tą informaciją įsisavinti. Jei kam labai patinka popierius, tai gali spalvinimo knygučių prisipirkt ir džiaugtis
BeVardo 2011-05-26 07:01
Apskritai, knygos spausdinamos jau nuo Gutenbergo laikų - virš 550 metų praėjo. O ePub standartui (kuris dar net nepatvirtintas), gal kokie 7 m., - bijokit dievo, leiskit paeksperimentuoti, atrasti geriausią informacijos pateikimo formą. Kindle apskritai turi savo formatą, kuris pritaikytas grožinei literatūrai, todėl tyrimui pasirinkti Amazon įrenginį - mažų mažiausiai keistas sprendimas.
vitalijuss 2011-05-26 09:11
Dėl informacijos sutinku - reikia atrasti tą tinkamiausią būdą, kad galėtume kuo greičiau atrasti tai, ko mums reikia. Bet grožinė literatūra yra truputi iš kitos srities, ją riekėtų lyginti ne su informacija, o su pramogom, o čia vysta štai kas - dabartinė karta nori visur suspėti, todėl verčiau renkasi pasižiūrėti naują filmą, negu perskaityti knygą. Filmo trukmė 2h, o knygai perskaityti reikia 2 dienų. Iš kur rasti to laiko, kai diena ir taip suskirstyta ir dar jos trūksta - mokslai, darbas, šeima, draugai, feisbūkas, skaipas, kai kam sportas, kai kam būtina žaidimų dozė ir t.t. Jei kasdien rasti po 1h knygai, tai ją perskaitysi per kokias 2-3-4 savaites. Iš kur tiek kantrumo? reikia visko čia ir dabar. nelabai įsivaizduoju kaip galima išlavinti mąstymą nelavinant atminties
Indigo89 2011-05-26 09:55
Tai kad jie knygomis naudojosi maziausiai 10-15 metu, o gal ir dar daugiau, kai tuo skaitytuvu tik kelis menesius. Ir tai, 40% jei pasiliko prie skaitytuvo tai cia manau labai didelis skaicius, nes ne visi gali greit priprast ir ivaldyt naujus dalykus.
Alchi 2011-05-26 12:47
Manau čia Kindle kaltė. Aparatas yra neuniversalus, skirtas tiktai knygų skaitymui. Mano nuomone planšetės su hibridiniais ekranais turėtų pagerinti šį rezultatą. Aš asmeniškai tai laukiu kada išeis su Pixel Qi ekranu - magija ne ekranas.
Domas1 2011-05-27 08:39
Pamenu tuos laikus kai kuprines net plisdavo nuo knygu svorio, dabar kazkaip nebereikalingos patapo, man atrodo jau greitai nebebus popieriniu knygu siaip ir gerai, nes isgelbesime gamta, kita vertus bus lengva nestis, gal i kisene tils visos. Didziausias siuo metu manau popieriniu knygu trukumas tai jog negalima paieska, pamenu n valandas ieskodavau kazkokios informacijos, o dabar keleta sekundziu ir viskas, labai patogu. Be to po turini vaikscioti labai lengva tereikia paspausti ant nuorodos, o knygoje dar reikia surasti kur tas puslapis yra, ar ne taip a.
Tir4elis 2011-05-31 10:05
Kiekvienai situacijai savas įrankis . Malonumui ir įsiminimui geriau popierius, rausimuisi po informaciją ir jos rūšiavimui elektroninės versijos. Kam numarint vieną ir propaguot kitą, kai galima turėt abiejų variantų privalumus?