Įsiaudrinęs N. Sarkozy pareiškė, kad laisvė internete nuves į anarchiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Boomshaker 2011-05-26 12:07
Nesuprantu ko tas Sarkozy bijo kai Naom Chomski interviu pažiūri vos kelios dešimtys tūkstančių internautų, o Rebekos Black dainą šimtai milijonų? Viena - masės(avys) yra kvailos. Antra - valdantis elitas sugeba daug efektyviau išnaudoti interneto galimybes savo naudai, nei pasipriešinimo judėjimai. Trečia - vaikai mokyklose nėra mokomi kvestionuoti net pačių paprasčiausių dalykų, nekalbant apie svarbius. Sarkozy, ko bijai?
Karvė 2011-05-26 12:43
Nieko jis nebijo, tačiau jam labai gerai moka lobistai muzikos/video/knygų leidybos kompanijų, kurioms labai pikta, kad žmonės tiek daug pramogų gauna nemokamai...
blizzard 2011-05-26 12:44
Tai kad gal kaip tik demokratiją skatina o ne anarchiją? ką jis čia pašnekėjo.. Jau viena faktas kad yra kreipiamas dėmesys į laisvą erdvę ir norimą ją apriboti nesiriša su jokia demokratija..
kroitus 2011-05-26 12:54
Gal pasikartosiu, bet manau, kad Sarkozy kovoja prieš piratus iš asmeninių paskatų. Jam gal žmona neduoda, nes jos CD niekas neperka. O jei neperka, reiškia - parsisiunčia (nors aš tai abejoju, ar ir siunčiasi kas nors ) O jis, norėdamas gauti sekso, ir kovoja prieš piratus, dabar jau išvis - prieš bet kokią Interneto laisvę...
Borland 2011-05-26 13:26
Tiesiog tokie zmones nori viska valdyti, pamate nisa kur visi laisvi tai ir knieti valdyti O poto jau galima ziureti kokios is to naudos galima ispesti
Hmz 2011-05-26 14:08
Pasaulyje nėra laisvų erdvių - visos yra daugiau ar mažiau kontroliuojamos. Nesi matęs policininko, patruliuojančio gatvėje? Ar bėgai skųstis, kad jis "nesiriša su jokia demokratija"?
blizzard 2011-05-26 14:26
Jeigu jau internetą lygini su gatve, tai turėtum suprast kad kas mėtosi gatvėje tą gali rasti bet kas, todėl nėra jokios prasmės pastatyti po policininką prie kiekvienos besimėtančios piniginės. Internetas gatvė kurioje kiekvienas už saugumą esam atsakingi patys. Todėl tokie apribojimai kaip jie čia nori įvesti man primena gatvė iš kokių karo metų, kaip buvo okupuota Lietuva ir vaikščiodavo kareiviai ir tikrindavo kiekvieną kas jiems nepatiko.. jei randi gatvėj litą, policininkas jo iš tavęs neatims ir akto nesurašys kad tu jį pavogiai, bet va jei internete randi dainą tai tokį aktą jau gali gaut.. todėl interneto su gatve lygint nereikėtų.. tiksliau nereikėtų jeigu norima ginti tuos kurie stabdo piratavimą. p.s. internetas nėra kontroliuojama erdvė, na žinoma dabar jau po biškį kai kas pamatė laisvą nišą savo valdžiai įvest, bet dar prieš kokius 5 metus tai buvo visiškai nekontroliuojama erdvė prie kurios prieigą tau galėjo nutraukt nebent koks interneto tiekėjas kuriam tu nesumokėjai už paslaugas..
TLas 2011-05-26 14:52
Realiai tai teisingas teiginys. Tik tai didziausias klausimas, kaip ta teisybe ivedineti, kokiais budais, i ka akcentuojant ir apskritai ar imanoma, nes visada atsiranda interesu grupuotes, kurios turedamaos galia stengsis viska kreipti savo linkme.
Vazix 2011-05-26 19:09
Beik čia nelietuviškai rašinėti. Jei nemoki visų taisyklių tai bent jau pasistenk „ė“ parašyti... O jeigu apie temą parašyti, tai Internetas Visiškai neturi tokių savybių, dėl kurių tikrajame pasaulyje reikia valdžios: 1. Valdžia turi surinkti pinigus, ir skirstyti atskiriem darbams, internete kiekvienas žmogus gali skirstyti biudžetą tam kam reikia. 2. Internetui nereikia jokios tvarkos, kurios nenori vartotojai. Šiuo atveju forumų moderatoriai palaiko tvarką, o ne kontroliuoja diskusijas. 3. Susisiekimas internete neribojimas, todėl visos idėjos neturi pasiekti kitų žmonių per valdžią, jei idėja gera, ji bus žinoma. 4. Valdžia suteikia galimybę turėti didelę galią kelių asmenų grupei, internete, jei ir egzistuoja ta galia, ją suteikia ne „sistema“, bet patys vartotojai. Šiaip apie tokias idijotiškas idėjas yra visiškai beprasmiška diskutuoti, tai tas pats kas su matematiku kalbėti kaip veikia daugyba, dalyba t.t.
Nightbringer 2011-05-28 21:19
Nesuprantu, ko čia pradėjai putotis. Aš taip pat už interneto ribojimą ir tikrai nemanau, kad vaikų pornografijai ar autorinių teisių pasisavinimas, komerciniams tikslams yra sveikintinas dalykas.