„Firefox“ įskiepis rinko vartotojų duomenis ir siuntė juos į JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RealEfect 2011-06-03 12:29
As zinau, kad neesu kazkuo ipatingas is tu daugelio milijonu zmoniu, todel man nera jokios baimes, jie juk mano gyvenimo visiskai nekontroliuoja toiomis priemonemis.As kaip tik pripazistu tai, ka jie daro, nes tai skatina technologiju tobulejima, aisku visur kur yra pliusu yra ir minusu, siuo atveju skatina taipogi ir reklamu galios didejima, bet as i reklamas visiskai nekreipiu demesio, todel man tai ir nekliudo, rinkdamasis kazkokia preke, renkuosi ne pagal prekes zenkla(kaip tai daro apple fanboys), o pagal ivariu prekiu parametrus, ju kokybe.Na nebent tu esi koks aukstas pareigunas, valdininkas arba siaip kazkuom erzinantis tas didziasias korporacijas, kurios renka duomenis apie tave, tuomet isivaizduoju, kad jiems tai naturaliai nepatinka.
sigun 2011-06-03 14:23
Nemažai žmonių registruojasi socialiniuiose tinkluose, kiti gi jokiais būdais nesutinka. Tiesiog žmonės skirtingai vertina privatumą. Kalbant apie šio įskiepio sekimą, tai dar blogiau nes žmogus sekamas apie tai jo neinformavus, kaip koks nusikaltėlis. Išties galima galvoti, jog nieko nepadariau, kam įdomu kur lankausi. Tačiau paimkite kitą atvejį - Jūsų namas stovi šalia daugiaaukščio. Esate eilinis žmogus, toks pat kaip kiti, niekuo ypatingu neišsiskiriantis. Bet mylintis ko gero užtraukiate užuolaidas? Kitas dalykas, jog nebaisu papildomos reklamos, pasirinksite ką norėsite. Be abejo nebaisu, ir tikria dauguma žmonių sugeba nepasiduoti reklamai ir išsirinkti tai ko reikia. Tačiau tik tuo atveju, jeigu žino, kad tie kiti daiktai apskritai egzistuoja. O jeigu įskiepis dar ir pafiltruoja paieškas, dalies dalykų galite išviso nematyti, tuo pačiu neturėsite ir ką rinktis. O dėl technologijų tobulėjimo, prieš kelis mėnesius skaičiau vieno žmogaus įspūdžius apie dabartinį interneto verslą. Jis buvo iš geriausių studentų, todėl sugebėjo gauti darbą google. Po kelių metų vis tik nutarė pakeisti darbą. Kodėl? Jo žodžiais tai yra baisu, jog patys geriausi studentai dirba ne kosmoso tyrinėjimuose, ne biologijos srityje ar pan, o visus juos (perspektyviausius studentus) siūlydamos geriausius atlyginimus ir sąlygas susigrieba finansinės institucijos arba interneto kompanijos ir praktiškai vienintelis užsiėmimas kurį dirba šie protai - kaip priversti interneto naudotojus kuo dažniau klaktelti ant reklamos. Tai tokia tai technologinė pažanga... Be abejo ne viskas yra tik balta ir juoda, bet tokie pasisakymai priverčia susimąstyti ar ne?
Zero 2011-06-03 16:30
Oho renka informacija apie aplankytas svetaines ...
RealEfect 2011-06-03 16:43
Tai gal ji ne i ta skyriu idarbino, o kitas skyriu, kuriame uzsiimama technologiju tobulinimu, gerinimu ir naudojasi tais duomenimis.Cia gi tik vieno zmogaus nuomone, o nei vienas is musu visu neesame visaziniai, tuolabiau kaip tu paminejai jis dirbo tame skyriuje, kur reikejo gerinti reklamos poveiki zmonems, bet pamirsai, kad yra daug skyriu ir vienas darbuotojas negali uzsiimti keliose srityse esanciomis uzduotimis.Todel jis negali zinoti, ka daro tie darbuotojai, kurie uzsiima tomis technologijomis.
Dziao 2011-06-05 14:24
Taip o po to atsiranda wiki leaks ir pan. i kaleima juos, ir baudom uzkraut belekokiom