Ateityje „iPhone“ nuspręs, ką leisti filmuoti ir fotografuoti, o ko – ne

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RealEfect 2011-06-07 09:40
Apple ne tik, kad pirmiauja app store apmokestintu programeliu skaiciumi, bet dar ir nori legalizuoti rinka.Is esmes gerai daro, nes traukia autorius i savo puse, daugiau autoriu- daugiau ir pelno.
Zergas 2011-06-07 10:35
slykstus dalykas tos siuolaikines technologijos..uz zmogu bus nuspresta kas galima,o kas ne,plius dar nuolat seka,stebi ir didelis klausimas kam panaudojama tokia info.kuo toliau,tuo labiau zmonija darosi panasi i gyvuliu banda kurios aptvaras vis mazeja ir mazeja. p.s. zinodamas kad Apple taikys tokias technologijas aisku niekada nesirinkciau iphone,bet speju kad kiti gamintojai seks siuo ydingu keliu
TLas 2011-06-07 11:19
Na cia butu tarsi ir minusas tureti telefona su kuriuo sau papirataut biskuti negali, kai tuo tarpu visi aplinkui tai daro... O technologija tai idomi - IR? Tikrai? Na blokavimui gal ir tinka, bet informacijai persiusti, tai nelabai manau. Juk gan letas budas dalintis informacija, tad jei kokiam muziejui apie koki artista nori daugiau suzinot. nuotraukas paziuret ir t.t. ir tau kraus viska 20min nu tai gal geriau nereikia. Kuo blogas WiFi. brangu?
Smalas 2011-06-07 11:25
Mažiau vartotojų - mažiau pelno. Nemanau, kad visi su džiaugsmu pirks iPhone'us, kurie spręs už tave, ką gali fotografuoti, ko ne. Nors kamera telefone iš vis nesinaudoju, tačiau bent jau aš iš principo nepirkčiau.
faktas 2011-06-07 11:35
Na galėtų tik pasirodyti įspėjimas, kad negalima šio objekto fotkinti. Bet tiesiog kameros neįsijungimas jau būtų nelabai sumanus marketingo žingsnis, nes konkurentai taip tikrai nedarys.
Shinigami 2011-06-07 12:48
Čia bus tik kvailiams skirtas dalykas, nes programišius galės surasti telefone vietą kurioje įrašytas signalo kodas atjungiantis kamerą ir ji pakeis arba pašalins. Ir filmuosi viską ką panorėjęs.
Indigo89 2011-06-07 12:56
Logiskas zingsnis. O cia tie kurie jauciasi suvarzyti tai gali but ramus - nieko nepakeis. Ne dabar, tai veliau toks dalykas atsiras. Internetine bendruomene dar tik formuojasi, todel tikekites permainu visada.
punktyras 2011-06-07 13:22
Manau, bus panaudotas patentas reklamai - nufilmuoti viską galėsi, tik kampe bus koks nors reklaminis ženkliukas. Pagal nutylėjimą - telefono gamintojo.
edragon 2011-06-07 13:48
Jaučiu, kad pirmą dieną tokį išleidus atsirastų torrentuose programėlė išjungianti apsaugas. Ir manau, kad tiesiog perspėjimas būtų geresnis žingsnis. Ir dėl IR irgi nesupratau, kodėl būtent IR, ar čia IR spindulių pagrindu nauja technologija? Nes jei ta pati kaip senuose telefonuose tai ranka uždengęs savo iPhone jau blokuotum tuos spindulius.
mantas.lt 2011-06-07 14:04
Na kiek žinau šviesolaidžiais keliauja irgi IR spinduliai, tik tiek, kad čia vietoj stiklo skaidulos būtų naudojamas oras.
Arme 2011-06-07 14:22
Jai Iphone toki žingsni įvygdis tai HTC dar labiau pirks, o tai Apple bus labai nenaudonga, kiek ir taip girdėjas kad amerikoje dažniau renkasi HTC o ne Iphone. Toks žingsnis tikrai pristabdytu Iphone pardavimus.
secret 2011-06-07 15:20
nelabai suprantu jusu pasipiktinimo, kodel jus jau ieskot snekat apie ju nulauzima ir t.t. asmeniskai as pats del ko nesutikciau, bet tai redaguotina, nes dar nepadaryta, tai tokios detales kaip video ir nuotraukos kontroliuojamos atskirai - kas nenoretu nuotraukos is koncerto? taciau kas liecia muziejus - as uz, jokiu nuotrauku. tokia apsauga galetu pasinaudot kinoteatrai ir kazkaip blokuot bet kokiu vaizdo irasymo irenginiu darba. valio apple uz minti, laukiu kinoteatru veiksmu, vis tiek tokios kopijos filmu gadinimas.
RealEfect 2011-06-07 15:40
Tai tada kokia esme butu to ispejimo, kas is to, nepagalvojai?Tu irgi zinodamas, kad programu atsisiuntinejimas yra nelegalus dalykas, darai atvirksciai, nes tie ispejimai yra nulio verti...
Reset5 2011-06-07 16:45
jailbreakintuose iphonuose tikrai atsiras programeles kurios bus alternatyva paprastai kamerai, tik kad leis viska foktint...
omg 2011-06-07 19:07
Kvailas patentas ir kvaila ideja, kad ir is kurios puses pazvelgsi - vartotojo ar gamintojo. Dauguma vartotju neturi tokio tikslo - piratauti, blogiausiu atveju isides kur i savo facebooka , draugam parodys ir tiek, cia juk ne piratavimas, beje kas ten nores ziureti koncerta irasyta sudina iphone kamera (tarkim ateityje jos bus geresnes bet garantuoju vistiek santykinai sudinos ). Jeigu kas eis su tiklsu filmuoti koncerta kad paskui ji platintu tai eis su gera kamera ir zinoma nufilmuos. Kam be reikalo riboti savo klientu galimybes?
enternald 2011-06-08 07:32
Šiaip net JAV legalu perrašyti softą: http://en.wikipedia.org/wiki/IOS_jailbreaking . Taigi kentės tik vadinami non-technical users (aka lameriai). Kiti turbūt sėdės ramiai be apribojimų, su kokiu sutvarkytu softu. Apple dėl jailbreaking'o putos drimba, bet vistiek sugeba nulaužti visas OS. Šiaip iš vartotojo pusės vartotojas turi teisę pasirinkti kokį softą naudos, tik kad gamintojas to nenori.