Fotojuostų rinka išnyks iki šio dešimtmečio pabaigos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2011-06-08 09:44
Aukštos kokybės nuotraukas darančius profesionalus su fotoaparatais už dešimtis tukstančių, kurie naudoja juostą dar suprantu: tokios juostos brangios ir tikrai aukštos kokybės su geromis spalvų savybėmis. Bet tokie veikėjai, kur su senu fotoaparatu pyškina, nes "natūralu" mane juokina. Šiuolaikiniai skaitmeniniai fotoaparatai tikrai greiti ir sugeba pagauti greitai judančius objektus, turi gana gerą rezoliuciją. Iš patirties sakau pigios fotojuostelės tikrai nėra geros savo spalvų atvaizdavimo, todėl manau tokios fotojuostelės visai realu, kad išnyks. Tiesa profesionalios fotojuostelės tikrai neišnyks. Čia panaši situacija, kaip su ir kitomis kardinaliai pakeistomis technologijomis: mechaninis laikrodis prieš kvarcinį: net ir pigus kvarcinis laikrodis turi aukštą tikslumą. Tikslūs mechaniniai laikrodžiai kainuoja nežmoniškus pinigus, nes prigrūsti visokių mechanizmų, kurie kaina/nauda srityje nėra labai geri. lempinis prieš tranzistorinį stiprintuvą: aš tai kaip ir pusė kitų žmonių pasirodo neskiriu garso kokybės lempinio prieš tranzistorinio stiprintuvo, bet yra žmonių kuriuos tai veikia. Lempinis stiprintuva geriau atrodo, pagal parametrus turėtų geriau praleisti aukštus dažnius, bet dažnai skirtumas minimalus. Čia irgi išliko tik aukštos kainos stiprintuvai, kurie remiasi audiofilais(kurių pojūčiai dažnai būna psichologinės kilmės o ne realūs). Standartinis senos technologijos kelias.
technologas 2011-06-08 10:35
Pigios juostelės normaliame aparate tikrai geriau spalvas perteikia ir kokybė geresnė nei pigios skaitmeninės muilinės. Skaitmeninį turinį perkelti patogiau, greičiau viskas, nereikia ryškinti. Bet. Neatkreipei dėmesio į vieną puikią juostų savybę - išsilaikomumą. Skaitmena lengviau gali išnykti - nėra patikimo ilgalaikio saugojimo būdo. Negatyvas laikys ilgai, šimtą metų gali.
Arwis 2011-06-08 10:48
Paprastam namu vartotojui dabartiniai skaitmeniniai aparatai ar kazkokia juostele skirtumo tikrai nesudaro. Kad ir pvz nuotraukos is dabartiniu smarphonu su 5 ir daugiau megapixleiu kameromis. Jos atrodo visiskai puikiai. Zmonems daug svarbiau yra momentas o ne kokybe. Juolabiau kad ir tas kokybes skirtumas gincitinas.
faktas 2011-06-08 10:51
Tai aišku, kad mėgėjiškoms juostoms galas. Gal kokia viena kita firma ir liks, kuri gamins gurmanams. Šiaip liūdnai bus ir profesionalioms juostoms. Skaitmena labai sparčiai tobulėja. Jei ne rinkos dėsniai, tai tobulėtų dar greičiau.
blizzard 2011-06-08 11:44
Jei norit kokybės reikia pirkti veidrodinį fotoaparatą o muilinė nesvarbu kokia - lieka muiline su nežymiu kokybės skirtumu.
neatspesi 2011-06-08 12:17
Galiu pasijuoikt ? pamirškit pixel'ius, žmonės ! ne tai yra pagrindinis atvaizdo kokybės rodiklis. pixel'ių kiekis realiai tik nurodo nuotraukos dydį ( formatą ). Daug daugiau priklauso nuo turimo objektyvo ir juostelės ( skaitmeniniame fotoaparate nuo matricos ). Jeigu jau imam pixel'ius kaip kokybės rodiklį, tai imam tada ir užuolaidėles,. korpusą, gal netgi ir fotografuojančio asmens būseną fotografavimo momentu.
MiSiPe 2011-06-08 12:29
Manau, kaip čia buvo paminėta, ateityje susidarys dar labiau atskirtas juostelėmis besinaudojančių žmonių segmentas. Žinoma, dabar jas naudoja tikri profai bet manau jie sudaro labai mažą dalį rinkos, pagrinde mėgėjai, kuriem galbūt svarbiau ne pats rezultatas, o procesas . Sakykit ką norit, bet su juostele daug daugiau romantikos. Juk buriavimas neišnykęs, nors atsirado žymiai patogesnių laivybos variantų.
RealEfect 2011-06-08 12:42
As apksritai galvojau, kad tos juosteles jau seniai isnykusios Pavyzdziui mano seimoje, jau mazdaug 10 metu yra tik skaitmeniniai aparatai.O ir siaip man rodos, kad profesionalai, kaip tik labiau pasitikes skaitmeniniais irenginiais, ne tais kurie buvo dar sukurti, kai jokiu rimtu technologiju.Juk kiek darbo reikia padaryt su tomis juostelemis, o su skaitmeniniais apratais siuo metu gali gauti zymiai geresne kokybe ir dar kartu praktiskai be jokiu pastangu, na aisku neziurint i tai, kad reikia moket fotografuoti ir pastebeti, vietas kurios yra meniskos.
Makikius 2011-06-08 13:01
Turiu veidrodinį fotiką ir juostelinuką(pusgaidį). Ką norit tą sakykit, bet man visad kyla noras paimti su juostelinuku nuotrauką. Su veidrodiniu daug džiaugsmo kai paimi nuotrauką, skaitmenkę jokio, o va kai paimi juostinį į rankas tada tai apima per didelis malonumas. Profesionalių fotojuostelių kokybė yra gigatroniška, o tų gaidiškų yra malonumas. Na rimtai tiesiog džiaugsmas apima ir viskas!
technologas 2011-06-08 14:52
Skaičiau internete, yra pvz. JAV žurnalas, kuris gamtovaizdžio nuotraukas ima arba labai gerais skaitmeniniais darytas, o jeigu juosta, tai ne mažiau 60x60mm kadro, arba plokšteliniu (130x180 berods jų formatas). Gal ir ne vienas toks žurnalas, čia kaip pvz.
kestutisz 2011-06-08 21:04
Fotografo evoliucija neina koja į koją su technologija, ji atrodo maždaug taip - http://robertbenson.com/blog/2010/04/18 ... -in-graph/ p.s. pats nors ir turiu ir dažnai naudoju gan pakenčiamą veidrodinį, bet labiau džiugina visokios pasibaigusios fotojuostos, karo metų dumplės ir ypač pinhole'ai (apie muilines kalba net neina, ten vis dar kraupu). Todėl "analogas" nemirs - blogiausiu atveju teks pirkti fotoemulsiją kibirais ir darytis popierių patiems, ryškinti kavoje ir panšiai tobulėti :)
vytautas2 2012-04-11 10:27
Natūralu. Nauja keičia seną technologiją. Taip, tai kažkiek sumažins pasitenkinimo lygį fotografuojant, bet yra kaip yra. Čia tas pats kaip Kindle ir knyga.
immortallt 2012-04-11 10:32
Pasiimk serveri internete uz kokius 20$ metams ir tau bus ne tik patikimumas bet ir prieinamumas kada nori, kaip nori.