Programišiai įspėjo Britanijos sveikatos apsaugos sistemą  (5)

Įsilaužimais į IT sistemas pagarsėjusi programišių grupuotė „Lulz Security“ perspėjo Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos sistemą (NHS), kad šios kompiuterių tinklai yra lengvai pažeidžiami, rašo britų naujienų portalas BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lulz Security“ grupė, kuri prisiėmė atsakomybę už kibernetinę ataką prieš „Sony“, nusiuntė elektroninį laišką NHS administratoriams, kuriame teigiama, kad jai pavyko atrasti būdą, kaip įsilaužti į sistemos kompiuterių tinklą.

Programišiai teigė, kad jie neketina vogti jokių duomenų.

„Kadangi mes jūsų nelaikome priešais – darbas, kurį jūs darote, yra nuostabus – tačiau mums pavyko aptikti keletą jūsų administratorių slaptažodžių“, – teigiama grupuotės NHS adresuotame elektroniniame laiške, kuris vėliau buvo išplatintas „Twitter“ internetiniame puslapyje.

„Lulz Securities“ teigė, kad neketina daryti jokio žalos NHS ir tik nori jiems padėti išspręsti technologinius trūkumus.

Kaip ir daugelis programišių grupuočių, „Lulz Security“ yra laisvai organizuota bendruomenė, neturinti vieno aiškaus vadovo. Grupuotė užsiiminėja kibernetinėmis atakomis prieš prastai apsaugotas interneto svetaines. Gautą informaciją programišiai kartais patalpina internete.

Pastaruoju metu „Lulz Securities“ buvo įsilaužę į „Sony“ bei „Nintendo“ internetines svetaines, paviešino daugybę vartotojų slaptažodžių iš socialinių tinklų ir netgi pranešė, kad pavyko įsilaužti į CŽV tinklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)