„Apple“ kelias link debesų: ar pavyks dar kartą pakeisti muzikos industriją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-06-19 18:52
Na už tai reiks mokėti. Kol kas nesuprantu, kaip vartotojui gali būti patrauklu mokėti pinigus už tai, kad jo muzika yra ne jo kompiuteryje, o debesyje... Sėkmė su skaitmeninių bylų "revoliucija" supranta - tai žymiai pigiau ir paprasčiau. Bet gal sėkmė ir čia bus. Išreklamuos, kad čia kažkas neįtikėtino ir visi iškart pirks Apple kaip visada. (-:
Thomasasz 2011-06-19 19:34
Nemokamai viską laikai iCloud'e. Na, bet muziką, kaip suprantu reikia pirkti per iTunes, kad ji atsirastų debesyje, bet jie ten siūlo ir už 25 dolerius per metus visas dainas "iš išorės" paversti iTune'ninėmis ir perkelti į debesį. Čia net gali būti kaip piratinių dainų pavertimas "normaliom"
faktas 2011-06-20 02:32
Kelis gigus duos, už daugiau reiks mokėti. Bet jei toks muzikos "legalizavimas" bus patvirtintas įstatymiškai, visos prieš tai nubaustos kompanijos ir asmenys galės paduot Apple ir tas keturias muzikos gigantes į teismą dėl monopolinių susitarimų. Asmeniškai man pikta, kai gigantams leidžia viską, o visokiems mažesniems iškart ieškiniai, milijoninės baudos, sąskaitų šaldymai ir firmų uždarymas.
kestutisz 2011-06-20 08:35
Žiūrit kaip pateiksi - jei kaip "piratinės muzikos legalizavimas už 25$" tai taip, skamba nekaip, jei "jūs tikriausiai tas mp3 patys ripinot iš savo legalių kompaktų, tai dabar siūlom saugiai pasidėti pas mus" - visai kitaip.
teraxas 2011-06-20 08:42
Jėėėėė!!!.... Galėsiu saugiau pasidėti savo 120GB muzikos kolekciją!!!!!! O šiaip labai jau daug neaiškumų šitoje sistemoje. Įkėlinėt muziką, kai ji jau yra pas juos serveriuose yra kvaila. Pagal mane būtų daug logiškiau daryti kažką panašaus į Spotify. Iš tiesų Spotify ir idėja, ir įgyvendinimas - puikūs. Tik kad deja veikia ši sistema vos keliose valstybėse.
bullka 2011-06-20 09:05
Spotify, taip, jėga. Kalbant apie iCloud - žinoma reikės uploadinti tas turimas dainas (kad ir visus 120GB, jei tiek vietos pirksi iš Apple). Negi žadi savo pirkimo čekį uploadinti? Tik uploadinus dainą, Apple galės patikrinti ar Tu ją tikrai turi. Kiek aš suprantu tą visą istoriją, Apple daro prielaidą, kad piratavimo nėra ir visos mūsų turimos dainos - legalios. Idėja tokia: suteikiama X GB vietos iCloud'e, vartotojas sukelia visą savo muziką, vartotojas sumoka Y $ per mėn. ar metus už X GB vietos, nors realiai jis pas Apple užima vos kelis KB. Apple pradeda gauti pinigus už orą (t.y. debesį ). Tobulas verslo planas. Išskyrus tą dalį, kad Apple pažymi, jog esi tas dainas nusipirkęs. Išspręs tai su leidėjais ir viskas bus čiki.
kestutisz 2011-06-20 12:19
Tai kad taip ir yra, kad didžiosios dalies uploadinti ir nereikės (vistiek dauguma turi tas pačias mpetrioškes): "What's more, Apple has also announced a complementary iTunes Match service that will let you put your existing collection of ripped CDs in the cloud. That's done by scanning your library and matching songs to the versions Apple already has (a DRM-free 256kbps AAC file), rather than uploading everything -- a process Apple notes takes "minutes," not "weeks" -- although songs will be uploaded in cases where there is no match" Aišku, su "nežinomais" kūriniasi jau įdomiau, kaip paskelbti "legaliais" jei nežinoma kas tai yra, kas parduoda to kūrinio teises ir pan?
Anonymous 2011-10-12 13:20
kaušai, kopijuoja googla.. googlas jau seniai turi google documents skirta failams ir dokumentams, google calendar ir picasa (nuotraukom), google music, google maps (issisaugom marsrutus, zemelapius ar taskus, navigacija ir t.t.), blogus, emaila, tinklapius ir t.t. revoliuciju ieskotojai mat.. tegul pirma pasiveja kitus.. beja ispustas reikalas vapse tas applas.. nesuprantu kam cia rasinejat kiekviena suda, kai android irenginiu kurkas daugiau, o applas neparduoda daugiausiai telefonu.. labai jau entuziastingas jaunimas siais laikais, kad rekia uz dauguma..